dwie Vfr 750 rc36II,prosze o ocene.

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
przemysl91
Imię: Przemek
województwo: małopolskie

dwie Vfr 750 rc36II,prosze o ocene.

Post autor: przemysl91 » sob 04 maja 2013, 23:43

Witam serdecznie użytkowników ! :)
po 4 sezonach na virago 250 chce pierwsze poważne,wygodne moto.Mam dwie opcje ryzykować i szukać Vfr 750 rc36 II lub kupić sprawdzoną i pewną Cbr f4 z mojego miasta.
Vfr jest bardzo mi sie podoba,niestety tylko siedziałem i czułem się wygodniej niż na cbr f4.Teraz ogłoszenia o których mowa w temacie:

tutaj mam jakieś 45 km:
http://otomoto.pl/honda-vfr-750-rc-36-i ... 81355.html

Moim zdaniem,cena nieco wysoka ale może warto?podobno napęd do wymiany i olej .
Honde cbr f4 z 99' w świetnym stanie wizualnym i technicznym(jedynie wymienić olej) moge mieć za 7 000 zł

Jeden moto=jeden temat EDIT klosiewi

Chce dynamiczny,duży gabarytowo i wygodny sprzęt,brałbym sv 650 gdyby nie to że mam ponad 190 cm wzrostu,waga raczej lekka ok 80 kg.Zamierzam jeździć głównie na dalsze wypady ,pakując namiot i rzeczy.Nie wykluczam całodniowych wypadów na przejażdżki po górskich winklach.Cbr jest fajna ale..podobno spalanie do 8-10 l no i trzeba wysoko kręcić silnik.Proszę o jakąś opinie na temat motocykli.Nie chce wtopić z kupnem,szczerze to trochę się boje samodzielnie kupować sprzęt.Szkoda że żaden z forumowiczy nie chce sprzedać swojej vfrki

Awatar użytkownika
kubatron2
klepacz
klepacz
Imię: jakub

Re: dwie Vfr 750 rc36II,prosze o ocene.

Post autor: kubatron2 » ndz 05 maja 2013, 01:01

ta pierwsza jest od tomsona mam 2 moto kupione od niego polecam ps, :evil: wypad do powitalni

Awatar użytkownika
crucial
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Patryk
województwo: łódzkie

Post autor: crucial » ndz 05 maja 2013, 08:52

odnośnie przebiegu to ta druga ma licznik w milach, stąd ta różnica

przemysl91

Post autor: przemysl91 » ndz 05 maja 2013, 10:24

Mozesz cos wiecej powiedziec o tej od tomsona? Szukam sprzetu do jazdy a nie do wizyt po warsztatach.p.s w powitalni juz bylem.czekam na dalsze opinie

Awatar użytkownika
figaro
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Tomasz
województwo: pomorskie

Post autor: figaro » ndz 05 maja 2013, 19:54

Z tych dwu wybrałbym [patrząc wyłącznie na zdjęcia] czerwoną.
Wygląda o niebo lepiej niż śliwkowa i miała widocznego paciaka na prawa stronę [niespasowania owiewek].
Reszta wygląda bardzo dobrze. :ok

Śliwkowa była walona na dwie strony i nie daj sobie wcisnąć, że to tylko gleba parkingowa.
Parkingówa nie zostawia podłużnych rys na owiewkach, nie łamie mocowań, nie zgina dźwigni hamulca [tył], nie wgniata zbiornika oraz nie powoduje zniknięcia wewnętrznych osłon stelarza czaszy.
Generalnie sprzęt zaniedbany wizualnie [korozja], co w praktyce oznacza również zaniedbanie techniczne. :dobani

Tyle ode mnie. :wink:
Wybór jak zwykle zależy od ...kupującego. :evil
Pozdrawiam
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Łukasz
województwo: śląskie

Post autor: emil » ndz 05 maja 2013, 20:28

ja myslalem, że jeden temat = jedno ogłoszenie, ale modzi śpią, to co począć? :biggrin

przemysl91

Post autor: przemysl91 » ndz 05 maja 2013, 21:27

Sory jak zlamalem ktorys z pktow regulaminu.potrzebowalem szybkiej jakiekolwiek opinii z racji tego ze nie ogarnalem tego wszystkiego zwiazanego z vfr co wlasciciele.jak dobrze pojdzie to czerwona bedzie u mnie w garazu.bardzo ladny sprzet i zadbany.tak,z prawej strpony byl slizg.nowa owiewka w ori kolorze a jedna polowka czaszy malowana.niemam jednak zastrzezen i jak na sprzet z tego roku ciezko sie do czegos przyczepic.

ODPOWIEDZ