Witam. Poluję na naklejki na szybkę kasku, które można zrywać gdy się zabrudzi. Wiem , że coś takiego istnieje ale nie wiem gdzie można to dostać, ile kosztuje i czy do każdego kasku to pasuje ?? Ktoś z forumowiczów miał z tym styczność ?? Z góry dzięki za odpowiedź
Myślałem używać tego na drodze w trasie szybka potrafi się tak zabrudzić owadami, że prawie nic nie widać i pomyślałem , że fajnie byłoby mieć takie zrywki. Zrywasz i jedziesz dalej z czystą szybką, bez konieczności postoju.
Skoro zrywek można używać na torze to i w normalnym ruchu też. Nikt przecież nie każe mu tego wyrzucać - jak się postara to schowa w trakcie jazdy do kieszeni. A faktycznie są czasami takie odcinki, że po paru km szyba cała zachlapana.
Zrywki sa do specjalnie przystosowanych szyb kasków sportowych, jnp. Arai RX-7, Shoei X-Spirit, itd.
Kupuje sie je w komplecie poukladane naprzemian.
Nie pasuje do kazdej szyby.
Musi miec specjalne uchwyty, nie mylic z uchwytami pin-locka.
Dzięki kolego Benito za wyczerpującą odpowiedź teraz już wiem wszystko. Wychodzi na to, że pozostanę przy szmatce i płynie do mycia szyb gdyż zrywki są niekompatybilne z moją szybką