Wzór/kolor Malowania VF 750
-
- bywalec
- Imię: Mateusz
- województwo: podkarpackie
Wzór/kolor Malowania VF 750
Hej Wszystkim którzy odwiedzają ten tema.
Gdyż zakupiłem vfr po ślizgu i plastiki są połamane ( aktualnie klejone itp.) Więc czy tak czy siak muszę ją pomalować. Orginalnie była koloru czerwonego jednak już chyba raz malowana ( plastiki ). Zrobiłem na szybko małą wizualizację malowania, prosił bym o szczere wypowiedzi na temat tego malowania.
[URL=http://imageshack.us/photo/my-imag ... .jpg[/img]
Gdyż zakupiłem vfr po ślizgu i plastiki są połamane ( aktualnie klejone itp.) Więc czy tak czy siak muszę ją pomalować. Orginalnie była koloru czerwonego jednak już chyba raz malowana ( plastiki ). Zrobiłem na szybko małą wizualizację malowania, prosił bym o szczere wypowiedzi na temat tego malowania.
[URL=http://imageshack.us/photo/my-imag ... .jpg[/img]
Nie odkładaj marzeń, odkładaj na marzenia.
- poscig
- klepacz
- Imię: Marek
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Re: Wzór/kolor Malowania VF 750
Wszystko jest kwestia gustu.VFR ktora prezentujesz ja wolalbym gdybys zamienił kolory tj,czarne tam gdzie biale....poza tym to kojarzy mi się z CBR
- Czaro vfr RC36
- teksciarz
- Imię: Czarek
- województwo: warmińsko-mazurskie
Ja mam czerwoną ale w tym malowaniu też mi się podoba jednak tak naprawdę to zgodzę się z poscig bo to kwestia gustu.
Czarek
-
- bywalec
Dziękuję za opinie, czekam na następne 

-
- klepacz
- Imię: Roman
- województwo: wielkopolskie
A ja tradycyjnie przy tym modelu napiszę że ze względu na wiek należy jej się odrobina szacunku i malowanie tylko i wyłącznie w oryginale a już na pewno w jednym kolorze. Było już kilka wariacji malowania babci i wszelkie maziaje, brokaty i inne wynalazki jej nie przystoją. To już niemal klasyczny sprzęt więc im bliżej fabryki tym lepiej.
- kubatron2
- klepacz
- Imię: jakub
- województwo: małopolskie
AMENkiciol pisze:A ja tradycyjnie przy tym modelu napiszę że ze względu na wiek należy jej się odrobina szacunku i malowanie tylko i wyłącznie w oryginale a już na pewno w jednym kolorze. Było już kilka wariacji malowania babci i wszelkie maziaje, brokaty i inne wynalazki jej nie przystoją. To już niemal klasyczny sprzęt więc im bliżej fabryki tym lepiej.
-
- bywalec
To jescze nie koniec tematu, czekam na kolejne opinie
- zaba80r
- pisarz
- Imię: Piotr
- województwo: poza granicą Polski
no wzorek w kukurydze jest ok
ps na drugim planie
.....oryginal i amen

“You live more in 5 minutes going flat out on a vehicle like this than most people live in a lifetime” – Burt Munro...The world fastest Indian...
- puzon
- klepacz
- Imię: Piotr
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Bianki nie słuchaj konserwatystów to nie motocykl z 1936 roku aby go na nudny monokolor malować. Zawsze brakowało mi w VFR-ach fajnego malowania, motocykl sportowo-turystyczny a wygląda jak moje rodzinne kombikiciol pisze: ze względu na wiek należy jej się odrobina szacunku i malowanie tylko i wyłącznie w oryginale a już na pewno w jednym kolorze.

- olo
- klepacz
- Imię: Olek
- Kontakt:
puzon, podpisuję się pod Twoją opinią... a kiciol niech waży słowa, bo taką babcią mozna jeszcze dzisiaj nieźle poszaleć!

VFR-OC Poland, South Park section, MTZ sub-section 

-
- bywalec
Właśnie rozważałem pozostanie przy czerwieni ( dzięki waszym wypowiedzią), jednak naszly mnie nowe inspiracje :d I nie chce zeby motor który jest starszy był staro malowany, chce zeby był świeży, bardziej dynamicznie wyglądający niż ociężale. ( Rozumiem ze duzo ludzi zwraca uwagę czy lakier orginalny, ja jednak nie jestem tego zwolennikiem
może i wartość większa, jednak dla mnie większą wartością jest jeżeli patrzę na coś co mi się naprawdę podoba i sam to zrobiłem ) - teraz sobie to uświadomiłem
Może potem wrzucę jakąś nową koncepcję.

Może potem wrzucę jakąś nową koncepcję.
-
- klepacz
- Imię: Roman
Nie twierdzę że babci brakuje wigoruolo pisze:a kiciol niech waży słowa, bo taką babcią mozna jeszcze dzisiaj nieźle poszaleć!

- skoch84
- pisarz
- Imię: Staszek
Miałem podobny dylemat.
Zostałem jednak przy jednolitym malowaniu, ale kolorek i naklejki wybrałem sobie sam.
Oto wynik moich prac:
viewtopic.php?f=63&t=8290&start=45
Zostałem jednak przy jednolitym malowaniu, ale kolorek i naklejki wybrałem sobie sam.
Oto wynik moich prac:
viewtopic.php?f=63&t=8290&start=45
Almera N15 GA14DE '98
Honda VFR 750 RC36I '91
Honda VFR 750 RC36I '91
-
- pisarz
Jak dla mnie to dwa loga honda na jednej stronie to trochę za dużo zostawił bym albo na zbiorniku (osobiście dał bym trochę inny kąt), albo na dole i wtedy coś innego w drugim miejscu może vfr, które jest z tyłu albo inne hrc. Kwestia gustu. Na pewno jak chcesz biały to warto w lakier (jakąś ładną perłę) zainwestować. To moja osobista opinia.