Naklejki

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
Revolut
pisarz
pisarz
Imię: Grzegorz
województwo: podkarpackie

Naklejki

Post autor: Revolut » czw 17 maja 2012, 18:17

Witam

Jako, że po szlifie zabrałem się za odnawianie całego moto, to dałem niunię do lakiernika, gdzie zostałem poproszony o samodzielne znalezienie naklejek, żeby później jaj nie było :D

Szukam kompletu do niebieskiej VFR 800Fi z 2000 roku, czyli czarne felgi. (należy uważać na niebieską wersję z 2001 - bo nie mają cieniowanych naklejek na boczkach)

Tak więc pytam Was, gdzie można zamówić identyczne z oryginalnymi naklejkami? Widzę jakieś zestawy na allegro za 120-130zł, albo coś takiego:

http://www.grafnet.eu/?1477,naklejki-ho ... -niebieska

Gdzie, w zasadzie, na podglądzie naklejki wyglądają spoko, prócz tego, że mają czerwony napis "PGM..." czyli taki jak w bodajże żółtej z 99tego roku :D

Z tego co się dowiedziałem, to miałem oryginalny lakier i miałem na baku 5 naklejek - 3 małe od góry + skrzydełka po bokach. Na boczkach cieniowane duże VFR + PGM koloru srebrno-białego. Na zadupku boczne HECS3 + z tyłu nad lampą jakaś taka okrągła naklejka, której nie jestem pewien czy taka ma być czy nie, ogólnie była nieco zmęczona życiem :D

Tak więc macie może jakąś sprawdzoną firmę gdzie wystarczy, że podam model, rocznik i kolor i dostanę ładny komplecik? W salonie Hondy chcą 120zł za samą naklejkę boczną, więc koszta mnie nieco przerastają :D
Każdy chce oksytocyny i endorfin... :P Ale jak nie można... To pozostaje adrenalina :D
Obrazek - VFR 800Fi '00 "Caerulentis somnium" :D

Awatar użytkownika
diablique
klepacz
klepacz
Imię: Ann
Kontakt:

Re: Naklejki

Post autor: diablique » czw 17 maja 2012, 21:42

u nas naklejki robi Tomek z ul Stalowej ;)
oczywiscie na zamówienie, na allegro ciezko go znalezc :/
jak cos to nr kom na pw

Awatar użytkownika
Revolut
pisarz
pisarz

Post autor: Revolut » czw 17 maja 2012, 21:48

Poproszę nr :D
Każdy chce oksytocyny i endorfin... :P Ale jak nie można... To pozostaje adrenalina :D

Awatar użytkownika
Revolut
pisarz
pisarz

Post autor: Revolut » pt 18 maja 2012, 09:40

Witam,

pilna sprawa, mógłby ktoś wrzucić na jakiś serwer, albo portal, lub maila zdjęcia oryginalnych naklejek z VFR 800 z rocznika 2000, najlepiej niebieskiej?

Czyli (mogę coś pominąć):
- czasza - napis Honda znajdujący się pod szybą
- boczki - Napis VFR pgm itd, cieniowane, z białym napisem pgm
- bak - HISS, prostokątna z informacjami, i informacja o paliwie
- zadupek - zaokrąglony napis Honda nad lampą i z boku czarny HESC3

Miałem jeszcze jakieś 2 naklejki, ale nieco zmęczone życiem, widocznie były dodawane do jakiś akcesoriów, obie o jajowatym kształcie, jedna na ogonie, 2ga na baku :D Ale to z tego co teraz przeglądam internet, to była już radosna twórczość, lub właśnie dodatek-reklama do jakiegoś sprzętu, obie był po prostu naklejone na lakier.

Awatar użytkownika
kris2k
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof
województwo: śląskie
Kontakt:

Post autor: kris2k » sob 19 maja 2012, 15:33

Nie lepjej kupic oryginalne?
Fakt ze drogo, ale przynajmniej pozadnie.

Awatar użytkownika
Revolut
pisarz
pisarz

Post autor: Revolut » sob 09 cze 2012, 14:30

diablique pisze:u nas naklejki robi Tomek z ul Stalowej ;)
jak cos to nr kom na pw
Zamówiłem u Pana Tomka komplet... Jednak, piszę tutaj ku przestrodze...

1. Dzwonie w poniedziałek (28.05), mówię jaka sprawa, co konkretnie potrzebuje, pytam na kiedy byłaby możliwość wykonania i wysłania, dostaje odpowiedź "nawet na jutro". Ostatecznie naklejki miały być wysłane w piątek (01.06), w poniedziałek zostałem zapewniony, że zostały wysłane, poprosiłem o nr paczki. Dostałem go, w środę (06.06) z datą wysyłki wtorkową tzn 05.06... Zrozumiałbym opóźnienie, ale kłamstwo?
2. Pytałem 3 razy (telefonicznie, mailowo i na końcu znów telefonicznie) czy na 100% będą wszystkie naklejki które zamówiłem, wysłałem zdjęcia, listę itd, zostałem zapewniony, że wszystko jest w cenie... No i oczywiście nie ma naklejek "HECS3"
3. Na "skrzydełku" na bak i na napisie VFR są 2 dziury, jakby ktoś wbił nóż... Kilka mm długości...

Próbowałem dzwonić, by wyjaśnić brak naklejek i dziury, ale niestety telefon jest wyłączony :/

Tak więc niestety, ale nie polecam.

Awatar użytkownika
Łysolek
Shrek
Shrek
Imię: Adam
województwo: mazowieckie

Post autor: Łysolek » pn 11 cze 2012, 16:22

Revolut pisze:
diablique pisze:u nas naklejki robi Tomek z ul Stalowej ;)
jak cos to nr kom na pw
Zamówiłem u Pana Tomka komplet... Jednak, piszę tutaj ku przestrodze...

1. Dzwonie w poniedziałek (28.05), mówię jaka sprawa, co konkretnie potrzebuje, pytam na kiedy byłaby możliwość wykonania i wysłania, dostaje odpowiedź "nawet na jutro". Ostatecznie naklejki miały być wysłane w piątek (01.06), w poniedziałek zostałem zapewniony, że zostały wysłane, poprosiłem o nr paczki. Dostałem go, w środę (06.06) z datą wysyłki wtorkową tzn 05.06... Zrozumiałbym opóźnienie, ale kłamstwo?
2. Pytałem 3 razy (telefonicznie, mailowo i na końcu znów telefonicznie) czy na 100% będą wszystkie naklejki które zamówiłem, wysłałem zdjęcia, listę itd, zostałem zapewniony, że wszystko jest w cenie... No i oczywiście nie ma naklejek "HECS3"
3. Na "skrzydełku" na bak i na napisie VFR są 2 dziury, jakby ktoś wbił nóż... Kilka mm długości...

Próbowałem dzwonić, by wyjaśnić brak naklejek i dziury, ale niestety telefon jest wyłączony :/

Tak więc niestety, ale nie polecam.
jak znajde chwile moge podjechać do Tomka i osobiście wyjaśnić , od dawien dawna biore od Niego naklejki i nigdy nie było problemu

Awatar użytkownika
smurek
teksciarz
teksciarz
Imię: Andrzej
województwo: wielkopolskie

Post autor: smurek » ndz 07 gru 2014, 12:41

Witam... podepne sie pod temat... Mianowicie czeka mnie malowanie baku w mojej vfr-ce i pytanko wlasnie co do naklejek... gdzie warto kupic? jest kilka ogloszen na allegro ale do modeli do 2003 roku... Moja vfr jest z 2004, niebieski malowanie i nie wiem czy roznią sie czyms...

bachu
pisarz
pisarz
Imię: Robert

Post autor: bachu » pn 08 gru 2014, 16:33

Możesz napisać do Roadrunner'a z forum ( masz też temat w dziale sprzedam ). Niestety raczej nic nie równa się jakości oryginałów, ale ich cena jest zabójcza.

ODPOWIEDZ