vfr zmiana filtra powietrza

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
michal wach
Imię: michal
województwo: poza granicą Polski

vfr zmiana filtra powietrza

Post autor: michal wach » śr 27 lip 2011, 00:07

witam mam na imie michal mieszkam w londynie od pol roku mam vfr 800vtec 2002 do tej pory chodzi ok. ale ostatnio wymienilem filtr powietrza na K&N bo stary byl w kiepskim stanie i bike chodzi inaczej mianowicie obroty same spadly na 900rpm. ok.4-5rpm. silnik glosniej wyje z okolic filtra no i wogole zaniklo to kopeiecie ok.7rpm teraz moc oddawana jest plynnie na kazdym biegu czy to normalne ? czy lepiej kupic orginalny filtr? wymienilem bo muj mechanik mi to polecil bo wydaje mi sie ze za duzo pali 150mil na miescie 200na trasiena tanku?

michal wach

Re: vfr zmiana filtra powietrza

Post autor: michal wach » śr 27 lip 2011, 00:23

drugi problem z moja vfr to jakies zwarcia sie robia mianowicie :bike pali ok.swiatla pozycyjne dzialaja ale gdy tylko wlanczam swiatla mijania lub strzelam passem to moto gasnie i gdzias spod zegarow slychac dzwiek jakby cichy dzwonek -zwarcie no jak wlanczam kierunki to zegary i postojowe mrugaja tak napol rowniez. sprawdzilem juz glowne kostki i styki w kierunkach mase pod bakie na ramie kupilem nowy aku. ale bez rezultatu niewim co z tym daley robic? nigdy sie to nie dzialo wczesniej :cry :cry :cry

Awatar użytkownika
Arnold
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Arnold
województwo: opolskie
Kontakt:

Post autor: Arnold » śr 27 lip 2011, 02:20

Co do pierwszego, zrób synchronizację przepustnic. Powinno pomóc.
Obrazek

Jak głupio pieprzę, to wybaczcie mi, ale jestem po kilku głębszych. :szczerbaty

darecki-30
pisarz
pisarz
Imię: dariusz
województwo: podkarpackie

Post autor: darecki-30 » śr 27 lip 2011, 07:56

sprawdz czy dobrze jest zalozony filtr rowno lezy itp.,drugie wyglada na kiepska mase ,sprawdz czy jakis kabel nie jest naderwany

Awatar użytkownika
Arnold
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Arnold
województwo: opolskie
Kontakt:

Post autor: Arnold » śr 27 lip 2011, 12:23

Będziesz musiał pościągać owiewki i poczyścić kostki. Sprawdź czy styczniki dobrze pracują. Sprawdź też czy nie stykają Ci się gdzieś kabelki i nie robią zwarcia. Ja np. miałem w moim taki przypadek, że przetarła mi się osłonka gumowa na konektorku i jak hamowałem przednim hamulcem i włącznik się załączał, to robiło mi zwarcie i zaraz bezpiecznik wywalało. Takim punktem również jest klakson.
Obrazek

Jak głupio pieprzę, to wybaczcie mi, ale jestem po kilku głębszych. :szczerbaty

michal wach

Post autor: michal wach » śr 27 lip 2011, 18:28

ok.dzieki chlopaki za podpowiedzi ide sciagac owiewki isprawdzac po kolei wszysyko :arrow: odezwe sie jak skoncze lub nie :bye

michal wach

Post autor: michal wach » czw 28 lip 2011, 22:24

witam ponownie wczoraj nie mialem zbyt duzo czasu wiec sprawdzilem tylko kierunki i postojowki ale nie pomoglo :( a wiec dzis zdiolem owiewki zaczolem czyscic i sprawdzac ico znalazlem to pelno syfu i zasniedziale kostki :disagree oczywiscie . wiec z lewej strony u gory nie laczylo wjednej z takich duzych plaskich kostek wiec teraz wszystko wrorclo do normy poczyszczone porzadnie poizolowane lac i doprzodu :cool .Co do filtra to na dniach zaloze orginalny hondy i zobaczymy czy vtec wruci :D

ODPOWIEDZ