Goraca prosba o ocene tego sprzetu.

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
dav!dov
województwo: dolnośląskie

Goraca prosba o ocene tego sprzetu.

Post autor: dav!dov » ndz 03 lip 2011, 13:36

Witam Wszystkich.
forum sledze od dawien dawna, czytam duzo, sprzedalem swoja CeBule bo marzy mi sie VFR 800fi.
Przegladam oferty, czesto trafiam na padla od handlarzy, malowane motcykle itp itd.
Watpie w oferty ponizej 8 tys zl, ba nawet watpie w oferty ponizej 9 tys zl. Kazdy kto chce sprzedac swoja zadbana vfr bedzie krzyczal dyche.
Jeden z forumowych kolegow na forum motocyklistow zlecil, bym zwrocil sie do Was o ocene tego sprzetu:
http://allegro.pl/honda-vfr-800-zadbana ... 45406.html
Prosze o wypowiedzi specjalistow ktorzy kochaja VFR jak jak ja :D
Moze znacie te maszyne ?
pozdrawiam Dawid.

Awatar użytkownika
PozytywnieZakreconyWariat
pisarz
pisarz
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Re: Goraca prosba o ocene tego sprzetu.

Post autor: PozytywnieZakreconyWariat » ndz 03 lip 2011, 13:51

Lusterka od wersji 98-99(gumowe osłony)chyba,że takie wolał i zamontował/założył gumy.
Felgi z rocznika 1999-2000(czarne).Mozliwe,ze sprzet z konca produkcji 1999r,bo przyuważyłem dźwignię ssania na lewej manetce.
Co oczywiscie nie przekresla go jako motocykla.Mysle,ze jesli daleko nie masz to mozna pojechac i zobaczyc.
Chyba ze ktos z forum ma bliziutko i pomoze?

P.S
Mi sie ta szyba w ogole nie podoba :mrgreen:
"Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci"

dav!dov

Post autor: dav!dov » ndz 03 lip 2011, 14:10

Szyba i naklejki na czaszy sa tragiczne to fakt.
3 miesiace temu widzialem ta vfr w wiekszej cenie, i byla w kategorii dolnyslask czyli niedaleko mnie. Teraz jest w bartoszycach, kiedy wpisuje w mapie bartoszyce wyskakuje warm-maz. Wydaje mi sie, ze gdzies tutaj jest jakas wiocha bartoszyce kolo jeleniej gory. Zadzwonie, lecz musze jeszcze to przemyslec poogladac i poczekac na opinie forumowiczow.
pzdr.

kiciol
klepacz
klepacz
Imię: Roman
województwo: wielkopolskie

Post autor: kiciol » ndz 03 lip 2011, 14:17

Sprzęt z roku 99 a pierwsza rejestracja 2000 rok.Zdjęcia słabiutkie trudno coś wywnioskować na ich podstawie.
Piszesz
"Watpie w oferty ponizej 8 tys zl, ba nawet watpie w oferty ponizej 9 tys zl. Kazdy kto chce sprzedac swoja zadbana vfr bedzie krzyczal dyche."
więc dlaczego interesujesz się sprzętem za 7,5 tysia?
... owoc żywota twojego je...ZUS .

http://www.bikepics.com/pictures/2297876/

jareckiz
pisarz
pisarz
Imię: Jarosław
Kontakt:

Post autor: jareckiz » ndz 03 lip 2011, 14:21

Podejrzanie wygląda tylko przednia owiewka i o to trzeba dopytac. Reszta wg mnie jest OK, kolorystyka właściwa dla 1998 i 1999r, a cena niska . To moto jest zarejestrowane na PL tablicach.
Pyta bo to ja, mu ją podrzuciłem z allegro, oceńmy ten egzemplarz, ale bez informacji od sprzedającego trudno cos jeszcze wywnioskować. Dawid dzwoń i pytaj czy przednia czacha oraz błotnik były lakierowane oraz skąd to moto jest sprowadzone.

kiciol
klepacz
klepacz
Imię: Roman
województwo: wielkopolskie

Post autor: kiciol » ndz 03 lip 2011, 14:52

Częściej można więcej się dowiedzieć z dobrych zdjęć niż od właścicieli zachwalających swoje sprzęty w jakim to one idealnym stanie a na miejscu okazuje się zupełnie co innego. Jeśli nie ma nikogo z tamtych okolic co by spojrzał fachowym okiem to ja bym poprosił od gościa fotki w lepszej rozdzielczości.
... owoc żywota twojego je...ZUS .

http://www.bikepics.com/pictures/2297876/

dav!dov

Post autor: dav!dov » ndz 03 lip 2011, 15:30

Dzwonilem. Niestety to nie sa te bartoszyce obok mnie tylko 600km odemnie wiec lipa.
Dziekuje wszystkim za wypowiedzi :)

ODPOWIEDZ