Shoei Qwest

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
sebcio
teksciarz
teksciarz
Kontakt:

Shoei Qwest

Post autor: sebcio » sob 21 maja 2011, 17:01

Panie i Panowie czy ktoś śmiga w tym kasku?Jakies opinie potrzebne bo musze kupic porządny kask.
A moze ktoś smiga w Bellu M4R to tez poprosze. Bo własnie mam dylemat odnośnie tych kasków.Pozdr

Awatar użytkownika
greck
teksciarz
teksciarz
Imię: grzegorz
województwo: śląskie

Re: Shoei Qwest

Post autor: greck » sob 21 maja 2011, 17:09

My śmigamy w Shoiu i polecam, trochę kosztuje ale jest cicho, bezpiecznie i po sezonie wygląda jak nowy a nie zdezelowany bo wszystko sie rozwaliło jak to bywa w kaskach za 5 złotych ! Na oponach i kasku sie nie oszczędza tak mnie uczono !!!!

sebcio
teksciarz
teksciarz
Kontakt:

Post autor: sebcio » sob 21 maja 2011, 17:38

Właśnie te kaski maja podobną cene i podobną jakość a Bell podobno jest cichszy od Shoeia,ale znowu nie posiada pinlocka tylko wizjer jest z antyfogiem.I mam dylemat potrzebuje wiecej opinii

kiciol
klepacz
klepacz
Imię: Roman
województwo: wielkopolskie

Post autor: kiciol » ndz 22 maja 2011, 00:29

... owoc żywota twojego je...ZUS .

http://www.bikepics.com/pictures/2297876/

Awatar użytkownika
St@ry
pisarz
pisarz

Post autor: St@ry » ndz 22 maja 2011, 17:39

Latam w Qwescie, ale nie mam porównania do innych, bo to mój pierwszy kask, gdyż tak, jak greck uważam, że na bezpieczeństwie oszczędzać nie wolno.
"Miejsce, na które wstąpił człowiek dobry, jest uświęcone." - Goethe

piter44
bywalec
bywalec

Post autor: piter44 » pn 23 maja 2011, 09:25

Śmigam w Qwescie, wcześniej miałem HJC i to tak jakby porównać malucha z mercedesem.
Cichy, tak do 1,5-1,6 słyszę muzykę z radia. Bardzo przyjemna wentylacja, szybciej robi mi się gorąco w nogi niż w kasku, na wyposażeniu był pinlock i breathguard, problemów z parowaniem szybki nie miałem żadnych. (jest też możliwość rozszczelnienie/domknięcia szybki). IMO - kask bardzo dobrze wykonany i gdybym miał kupić jeszcze raz to bym to zrobił.

Awatar użytkownika
Northernstar001
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Miro
województwo: mazowieckie

Post autor: Northernstar001 » wt 24 maja 2011, 10:21

Vitam Serdecznie :bye

Jak na razie dopiero przymierzałem ale to jest jedyny kask który mi idealnie leżał na łepetynie.
Jeżeli miałbym fundusze na pewno wybrałbym SHOEI , jeździłem w pożyczonym QWESTcie i
spisywał się znakomicie przy większych prędkościach.<cichutko nie paruje>

Jedyne akcesorium którego mi brakowało to brak blendy przeciw słonecznej , ale jak się pytałem w motoakces.orjach
to dołączali gratis przyciemnianą szybkę :mrgreen: podobno nawet w nocy da się z nią jeździć , nie wiem, więc się nie wypowiadam na ten temat.

Ale jeżeli dostanę zastrzyk gotówki to w te pędy do sklepu po QWESTa startuję. :twisted:

OFTOP:
greck pisze:po sezonie wygląda jak nowy a nie zdezelowany bo wszystko sie rozwaliło jak to bywa w kaskach za 5 złotych

Wstyd się przyznać ale w tej chwili mam kask CAN za ok 200zł i po 3 sezonach żadnych awarii ani uszkodzeń nie odnotowałem :roll: niemniej jednak jak poszedłem przymierzać kaski to wyglądał jak jeden model Nolana (wykonanie podobne design również ) i od razu przerzuciłem swoją uwagę na SHOEI co marka to marka taka prawda :biggrin

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ