PLAY ABONAMENT - ktos ma zamiar sie przeniesc?

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
david117
pisarz
pisarz
Imię: Dawid
województwo: zachodniopomorskie
Kontakt:

PLAY ABONAMENT - ktos ma zamiar sie przeniesc?

Post autor: david117 » pt 06 maja 2011, 17:44

Witam.

Mam takie pytanie czy ktos z forumowiczow chce przeniesc swoj nr tel do play? Pytam, poniewaz moja Zona bierze udzial w promocji PS3 i brakuje nam ok 60zl do tego, aby dostac PS3 za 1zl.
Jakby ktos wspomogl to na pewno sie odwdziecze...

Pozdrawiam
Dawid :bye :wink:

Awatar użytkownika
Lukaszny
pisarz
pisarz
Imię: Łukasz
województwo: warmińsko-mazurskie

Re: PLAY ABONAMENT - ktos ma zamiar sie przeniesc?

Post autor: Lukaszny » pt 06 maja 2011, 21:22

Przenosząc się do Play pomyśl o tych osobach, które będą do Ciebie dzwonić i będą musiały zapłacić drożej za takie połączenie...
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/

Awatar użytkownika
St@ry
pisarz
pisarz

Post autor: St@ry » pt 06 maja 2011, 21:36

Lukaszny to nie jest nasz problem, że tzw. starzy operatorzy postanowili przerzucić na was - swoich klientów opłaty wynikające z zaleceń URE wspierających nowych operatorów. My w Play rozmawiamy ze sobą za darmo. Ja mam abonament na poziomie 65 pln i muszę się spinać, aby go wykorzystać a wierz mi, że mało nie rozmaiam. Tak więc zapraszamy do Play.
"Miejsce, na które wstąpił człowiek dobry, jest uświęcone." - Goethe

Awatar użytkownika
Tomek Grudziądz
klepacz
klepacz
Imię: Tomek
województwo: kujawsko-pomorskie

Post autor: Tomek Grudziądz » pt 06 maja 2011, 21:54

Chcę przejść do innej sieci z Ery mam abonament 90 zł i 220 minut które mi nie starczają.Moje pytanie:czy w Play warto?Konsultantowi Ery jak powiedziałem że chcę do Play to odradzał(wcale się nie dziwię taka jego robota)ale powiedział że w Play jest tak skonstruowana umowa że mogą beż wiedzy użytkownika zmienić wysokośc abonamentu_prawda :shock: to?
"niepuszczone bąki unoszą się do góry,stąd się biorą posrane pomysły"

Awatar użytkownika
St@ry
pisarz
pisarz

Post autor: St@ry » pt 06 maja 2011, 21:59

Jestem w Play od samego początku i nie zdarzył mi się taki "wypadek". Poza tym to jakaś bzdura, bo nie można nic robić, co wykracza poza umowę między Tobą a operatorem i regulamin świadczenia usług telekomunikacyjnych.
"Miejsce, na które wstąpił człowiek dobry, jest uświęcone." - Goethe

Awatar użytkownika
KidRackBrawura
pisarz
pisarz
Imię: Tomasz
województwo: wielkopolskie

Post autor: KidRackBrawura » pt 06 maja 2011, 22:23

W skrócie - Zmiana w umowie zrobiona przez operatora umożliwia odstąpienie od tej umowy bez poniesienia kary.
Przenosząc się do Play pomyśl o tych osobach, które będą do Ciebie dzwonić i będą musiały zapłacić drożej za takie połączenie...
Ja telefon mam po to żebym to JA mógł się do kogoś tanio dodzwonić, a nie żeby ktoś oszczędził parę groszy. Poza tym mając ab w play nakłaniam wszystkich "ale-mam-do-ciebie-drogo" do tego abym to ja oddzwaniał bo i tak nie przekroczę abonamentu
Play dla firm po przedłużeniu umowy 50zl netto a w tym play i stacjonarne za darmo plus niecałe 600 minut do reszty. Polecam Play
It`s that old running wide problem again.
If in doubt, flat out.

Awatar użytkownika
Tomek Grudziądz
klepacz
klepacz

Post autor: Tomek Grudziądz » pt 06 maja 2011, 22:30

St@ry pisze:Poza tym to jakaś bzdura, bo nie można nic robić, co wykracza poza umowę między Tobą a operatorem i regulamin świadczenia usług telekomunikacyjnych.
Dlatego pytam bo chcę obiektywnej opinii bo tak jak mówią wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.

Awatar użytkownika
stoodent1
pisarz
pisarz
Imię: Michał
województwo: lubelskie
Kontakt:

Post autor: stoodent1 » pt 06 maja 2011, 22:31

Walą Ci wałka jak Polska cała :D
Wszystkie umowy muszą opierać się o polskie i unijne prawo a w nim jest ustalone że gdy ktoś zmienia warunki umowy druga strona może ją bez żadnych kosztów wypowiedzieć.
Mi to samo mówili więc poprosiłem o wyjaśnienie na jakiej podstawie, odpowiedź była standardowa "tak słyszałam" :shock:
To samo mówili w orange i w plusie :?
Ogólnie play fajna sprawa jak się ma dużo znajomych w tej sieci akurat ja mam a minuty po 0gr są miłe :D

Awatar użytkownika
Tomek Grudziądz
klepacz
klepacz

Post autor: Tomek Grudziądz » pt 06 maja 2011, 22:35

stoodent1 pisze:Ogólnie play fajna sprawa jak się ma dużo znajomych w tej sieci
Właśnie o to chodzi że znajomych co mają w Play mam mało,ale mi się "wkręciła" ta sieć tylko nie wiem czy w takiej sytuacji mi się to będzie opłacało.

david117
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: david117 » pt 06 maja 2011, 23:25

tomek1565 ja mam jeden nr w play dla firm ( abonament 61zl ) od marca 2010 i powiem Tobie, ze minut do wygadania jest bardzo duzo, do play i stacjonarne za free. Rodzice mojej Zony maja abonamenty 69zl, przez jakies 3 miechy placili 50% abonamentu w ramach promocji, dostali dodatkowe 100 min gratis przez 6 miechow do wszystkich, itp, itd. Z tego co porownywalem to chyba wlasnie ERA wypada najlepiej w porownaniu z innymi operatorami zestawiajac ich z PLAY. Po ponad roku korzystania z uslug PLAY jestem w 99% zadowolony, bo niestety zatrudniaja strasznie niedouczonych konsultantow w punktach fizycznych czasem;]
Gdybys sie juz zdecydowal na zmiane, to z niecierpliwoscia czekam na znak sygnal;)

Pozdrawiam
Dawid :bye

Awatar użytkownika
Gregory
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Grzesiek
województwo: małopolskie
Kontakt:

Post autor: Gregory » pt 06 maja 2011, 23:26

Szkoda, że nie pisałeś wcześniej. Jakieś 2 tyg. temu przeniosłem 2 numery do play :roll:
Motocykl jest jak media markt -nie dla idiotów

Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.

CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,

Awatar użytkownika
Tomek Grudziądz
klepacz
klepacz

Post autor: Tomek Grudziądz » pt 06 maja 2011, 23:30

Dzięki za informacje david117ja mogę przenieść numer dopiero we wrześniu.

david117
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: david117 » pt 06 maja 2011, 23:35

Aj widzisz Gregory...
Tak to wlasnie jest... Czlowiek sie zbiera zeby napisac, ale zawsze cos wazniejszego jest do zrobienia...
W moim przypadku akurat na dniach Cora ma sie pojawic (termin 8 maj) ;) i tak jakos wylatuje wszystko mniej wazne z glowy...
No trudno, ale mam nadzieje, ze trafi sie jeszcze jakis dobry czlowiek z sercem;] i cos sie uzbiera...
Pozdrawiam
Dawid :bye

Awatar użytkownika
Piszol
klepacz
klepacz
województwo: podkarpackie
Kontakt:

Post autor: Piszol » sob 07 maja 2011, 09:01

Jak już pomożecie david117-owi a był by ktoś jeszcze chętny na przeniesienie numeru to dawać na PW formalności załatwimy przez telefon.
Jeżeli uczynisz komuś przysługę, to jesteś od zaraz trwale za to odpowiedzialny.

Awatar użytkownika
marcinskc
pisarz
pisarz
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: marcinskc » ndz 08 maja 2011, 11:03

Ja teraz przedluzalem umowe z plusem. Na poczatku nie dawali nic ciekawego wiec zlozylem upowaznienie w erze do zalatwienia wszelkich formalnosci zwiazanych z przeniesieniem numeru. Po kilku dniach zadzwonili z plusa z pytaniem Leo Why? No wiec mowie ze w erze zaproponowali mi za 45 zl 200 min i przez 6 pierwszych miechow abo za 50%. No wiec oni powiedzieli ze dadza mi 230 minut za 39 zl. Mozna? Jak sie postraszy to sie dostanie.
Co do Playa to mialem przejsc bo oferte maja dobra ale czytalem na forach ze maja problem z zasiegiem co sie potwierdzilo bo dzwonilem do goscia z allegro zapytac o cos ja w centrum wawy on tez i nie moglismy sie dogadac. Jakosc polaczenia do kitu. Sam powiedzial ze jest antyreklama playa i czesto tak ma. Jak zadzwonilem na jego drugi numer z innej sieci to byla baja. Sasiad przeszedl plusa do playa i jak jest w domu to wogole nie idzie sie dodzwonic. Poczta sie wlacza. Wkurza sie bo idziemy ekipa na browar dzwonimy po niego a tu poczta, wiec idziemy sami a chlopak stratny i zly ze kolejny wypad mu przeszedl kolo nosa. Ale jest jedna osoba zadowolona z jego sieci. Zona.....

ODPOWIEDZ