Wycena swojego motocykla

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
kwiatek

Wycena swojego motocykla

Post autor: kwiatek » czw 28 kwie 2011, 15:41

Hej.

Jako ze przymierzam sie w okolicach konca maja do sprzedazy VFR-ki szukam obiektywnej pomocy
przy wycenie motocykla, bo sam w sumie nie wiem czy wg mojej oceny dobrze to robie.

Wiec tak:

VFR800 VTEC 2002 wersja ABS
przebieg 100 000km
Jestem drugim wlascicielem, kupiony w Polsce w Salonie, Pełna ksiazka serwisowa.
(az do teraz, tzn po gwarancji przeglady tez w ASO).
Jezdzony na Motulu 300V, caly czas.
Ostatio wymieniane: Lozyska Glowki Ramy, Regulacja zaworow (przy 84kkm), teraz wymieniany jest
Termostat i przedni napinacz+ i Oleum Napinacze obydwa wczesniej wymienione przy 64kkm.
Zajrze w historie z Aso to bede mial wiecej konkretow.

Z historii, to rok temu byla sciagana glowica bo wydmuchalo swiece (Robione w ASO).
2 parkingowe (jakies drobne rysy na owiewce), nigdy nie uderzony, oryginalny lakier naklejki.
dziura w kanapie wielkosci trojkata o bokach 4mm - dziobniecie jakiegos ptaka zaklejone powertapem od zawsze....

Z rzeczy do zrobienia:
1. W jakims skonczonym okresie lancuszki rozrzadu pewnie trzeba bedzie wymienic,
2. Oponki jeszcze jakos na 5-8kkm starcza (Pilot Road 2)

Akcesoria:
Bagster, Amorek Skretu Ohlins, Kufry Givi (Maxia + Monokey), U-Lock Hondy, Alarm(przydalaby sie wizyta u speca bo czasem dziwnie sie zachowuje - nie przysluzyly mu sie temperatury na Bliskim Wschodzie).

No i teraz bede wystawial i mysle nad cena, szczerze to najchetniej sprzedalbym za 16k PLN.
Czy jest to realne?

Pozdr
AK

Awatar użytkownika
Lukaszny
pisarz
pisarz
Imię: Łukasz
województwo: warmińsko-mazurskie

Post autor: Lukaszny » czw 28 kwie 2011, 16:01

W mojej ocenie z tym przebiegiem trudno będzie uzyskać 16tys. Niestety - taki naród, że jak licznik wskazuje tyle ile przy 9-letnim turyście wskazywać powinien to ludzie pukają się w głowę i wybierają "nówki" - super nie śmigane z przebiegiem 15.000 km.

Awatar użytkownika
juhass
pisarz
pisarz
Imię: Tomasz
województwo: śląskie

Post autor: juhass » czw 28 kwie 2011, 17:35

Skręć licznik i nie mów prawdy to dostaniesz te 16tysi.
Tak serio to moim zdaniem realna jest cena w okolicach 14-15tys, ludzie się boja vitka i tych jego łańcuszków, a widząc 100kkm to już mysłą że szrot, nie zastanawiając się w jaki sposób inne przejechały 20tys w te 9 lat...

kwiatek

Post autor: kwiatek » czw 28 kwie 2011, 18:13

juhass pisze:Skręć licznik i nie mów prawdy to dostaniesz te 16tysi.
Tak serio to moim zdaniem realna jest cena w okolicach 14-15tys, ludzie się boja vitka i tych jego łańcuszków, a widząc 100kkm to już mysłą że szrot, nie zastanawiając się w jaki sposób inne przejechały 20tys w te 9 lat...
Wlasnie nie chce skrecac licznika, bo to nie w moim typie.
Wole sprzedac taniej. Wlasnie przegladajac oferty sie dziwie
ze sa powystawiane 2002 roczniki z przebiegami po 20-30kkm
w dosc duzych cenach (ok 14k PLN) ale totalnie bez akcesorii,
a w moim przypadku to same akcesoria to ladne kilka tys.
Dlatego tez mysle czy nie sprzedac samego moto a wszystkich
pozostałych akcesoriów osobno... oczywiscie tylko te co sie dadza zdjac ;-)

Pozdr
AK

Awatar użytkownika
Wojtek86
klepacz
klepacz
Imię: Wojtek
Kontakt:

Post autor: Wojtek86 » czw 28 kwie 2011, 19:38

Możesz też dać cenę w ogłoszeniu z i bez akcesoriów. Przykładowo 14500 bez, 16000 z akcesoriami.

Awatar użytkownika
darqvader
teksciarz
teksciarz
Imię: Darek
Kontakt:

Post autor: darqvader » czw 28 kwie 2011, 20:02

nie zaszkodzi wystawić za cenę którą uważasz za stosowną, zawsze później możesz obniżyć. wg mnie ktoś rozeznający się w sytuacji i tak kupi - w końcu lepszy sprawdzony motocykl nawet z dużym przebiegiem niż przysłowiowy 'kot w worku' ;-)
shit happens

Awatar użytkownika
Gregory
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Grzesiek
województwo: małopolskie
Kontakt:

Post autor: Gregory » czw 28 kwie 2011, 20:35

kwiatek, Moja ma też już ok. 70kkm i za 14 jej nie oddam, bo to się mija z celem. Wystaw za tyle ile uważasz, że jest warta. Myślę, że 16k powinieneś za nią dostać.
Motocykl jest jak media markt -nie dla idiotów

Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.

CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Post autor: ppamula » pt 29 kwie 2011, 13:09

kwiatek pisze:Jako ze przymierzam sie w okolicach konca maja do sprzedazy VFR-ki
Kwiatek, opuszczasz nas :?: :shock:
A tak naprawdę też uważam że kręcenie licznika za bezsensowne.

Zaoferuj innym ownersom. Maszyna jest atrakcyjna aczkolwiek 16 to uważam że możesz nie osiągnąć.

kwiatek

Post autor: kwiatek » pt 29 kwie 2011, 13:57

ppamula pisze:
kwiatek pisze:Jako ze przymierzam sie w okolicach konca maja do sprzedazy VFR-ki
Kwiatek, opuszczasz nas :?: :shock:
A tak naprawdę też uważam że kręcenie licznika za bezsensowne.

Zaoferuj innym ownersom. Maszyna jest atrakcyjna aczkolwiek 16 to uważam że możesz nie osiągnąć.
Kolejna wyprawe planuja taka ze VFR moglaby z niej nie wrocic ;-) Chyba ze w kopercie UPS...

Wlasnie zapomnialem ze jeszcze jest szyba VarioTouring + Oryginalna do kompletu.

wiem ze ciezko bedzie, ale mam od groma akcesoriow, ktorych nie wykorzystam wiec najlepiej sprzedac calosc. Ogloszenie najpierw pojdzie tutaj potem na inne portale. 16 to takie hip hip hura. 15 bylbym zadowlony.

Pozdr
AK

ODPOWIEDZ