Jakie XERO??? RATUNKU!!!!!!!!

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
C_L_K
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Rafał
województwo: mazowieckie

Jakie XERO??? RATUNKU!!!!!!!!

Post autor: C_L_K » pt 15 kwie 2011, 10:36

Mam prośbę o poradę do kogoś obcykanego w tematach sprzętu biurowego. potrzebuję kupić kserokpiarkę, bo stara wyzionęła ducha. I qrteczka gdzie nie szukam to w sprzedaży są "urządzenia wielofunkcyjnę". A ja nie chcę kombajnu, tylko samo xero. Nie potrzebuje tam faksu, drukarki, skanera! Ma obsługiwać format A4 i być laserowe cz-b. Chcę tam wsadzić jeden toner i mieć spokój na pół roku. Do tej pory miałem Canona Np6012 i było elegancko. A teraz widzę, że nic nie może być tylko do tego do czego jest stworzone, tylko jak jest xero to musi już mieć i drukarkę i żelazko i otwieracz do konserw. A JA NE CHCĘ!!!

Jest na rynku coś co spełnia moje minimalistyczne wymagania?

Awatar użytkownika
Lukaszny
pisarz
pisarz
Imię: Łukasz
województwo: warmińsko-mazurskie

Post autor: Lukaszny » pt 15 kwie 2011, 12:51

Popatrz na oferty Sharpa - ja mam w biurze AR5316E i działa bez zarzutów. Oprócz kopiowania potrafi jeszcze tylko drukować (w bogatszej wersji możesz nawet zrobić z niej drukarkę sieciową).

Awatar użytkownika
Hubu
klepacz
klepacz
Imię: Hubert

Post autor: Hubu » pt 15 kwie 2011, 13:10

Celo, a chcesz nowy sprzęt czy jakąś używkę? Moge podpytać kumpla, pracował w jakimś canonie czy innym.

arek
teksciarz
teksciarz
Imię: Arek

Post autor: arek » pt 15 kwie 2011, 13:37

Uderz do DKS-u. Kupiłem w zeszłym roku od nich kombajn minolty bizhub i zaraz po tym wyrzuciłem wszystkie inne drukarki i skaner z biura. Chodzi w sieci i działa rewelacyjnie. a z tego co pamiętam to wersja cz-b nie kosztowała wiele. A dodatkowo nie trzeba kupować - można wziąć sprzęt w wynajem i płaci się co miesiąc od liczby kopii (jedynie co obchodzi to papier i prąd).

Awatar użytkownika
C_L_K
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Rafał

Post autor: C_L_K » pt 15 kwie 2011, 14:17

Lukaszny, dzięki za info. Popacze na tego sharpa, chociaż wolałbym cóś z Canona ewentualnie HP.

arek, właśnie w tym problem, ze ja nie chcę kombajnu. Niedawno kupiłem konkretną drukarkę sieciową, która mi wystarczy na parę lat. Potrzebuję samo xero.

Hubu, Może być noowka, może być używka w dobrym stanie. Ważne, żeby było toto jak najmniejsze, najprostsze i sprawdzonej firmy. Z Canona jestem zadowolniony, więc jak najbardziej o.k.

arek
teksciarz
teksciarz
Imię: Arek

Post autor: arek » sob 16 kwie 2011, 14:31

arek, właśnie w tym problem, ze ja nie chcę kombajnu. Niedawno kupiłem konkretną drukarkę sieciową, która mi wystarczy na parę lat. Potrzebuję samo xero.

Mi chodziło o to że oni zajmują się profesjonalnie całym tematem kopiowania i mają różne urządzenia. Zwykłe kserokopiarki też i co ważniejsze są bardzo elastyczni w temacie dostawy, możliwości zakupu i płatności.

Awatar użytkownika
Sasha
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Sasha

Post autor: Sasha » sob 16 kwie 2011, 14:49

witaj.jestem bisnesmanem w sferze copiowania,zacynalem ot canon np 1215 -elefgancko kilka lat!a teraz minolta 1080-2030 kilka sztuk i sluhaj bez zazutuw!po 20-30 tysiencah musis wymienic fotobemben i rakel a toner to pestka,bierzh albo minolta albo conic minolta-jak hcesh a4 to 2480-laser skaner ,copio-drukarka i skaner!

ODPOWIEDZ