Blokada na tarcze
- thrillco
- pisarz
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
Blokada na tarcze
Zastanawiam sie nad kupnem dodatkowego zabezpieczenia do motocykla, jest to blokada na tarcze. Jaką blokade wybrac? Może ktoś ma i poleca? jaki model? nie interesuje mnie łańcuch.
-
- teksciarz
- Kontakt:
http://www.motocykl-online.pl/artykuly/ ... ocyklowych myśle ze to cos pomoże
- figaro
- ostry klepacz
- Imię: Tomasz
- województwo: pomorskie
Skoro NIE, to Napisz dlaczego /cena, kolor, inne czynniki/Kolega_PL pisze:nie polecam blokady Xena

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- thrillco
- pisarz
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
hmm.. znalazlem taki opis xenyfigaro pisze:Skoro NIE, to Napisz dlaczego /cena, kolor, inne czynniki/Kolega_PL pisze:nie polecam blokady Xena![]()
http://www.podkarpackie2oo.pl/forum/viewtopic.php?t=173
a tu fotki :
http://pawlus25.w.interia.pl/manuale/Xena/index.html
- figaro
- ostry klepacz
- Imię: Tomasz
- województwo: pomorskie
Widziałem to już wcześniej.
Idąc tym tropem, nie kupisz nic.
Tanie, nie spełnią w 100% oczekiewań, natomiast te które mogą spełnić są poza zasięgiem finansowym.
Pozostaje pewien kompromis.
Pytanie tylko, czy autor tego postu pójdzie na niego.
Osobiście od 2008 używam xeny i jestem zadowolony. Spełnia swoje zadanie /prewencja/ w 100%.

Idąc tym tropem, nie kupisz nic.

Tanie, nie spełnią w 100% oczekiewań, natomiast te które mogą spełnić są poza zasięgiem finansowym.

Pozostaje pewien kompromis.
Pytanie tylko, czy autor tego postu pójdzie na niego.

Osobiście od 2008 używam xeny i jestem zadowolony. Spełnia swoje zadanie /prewencja/ w 100%.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- kamil grudziadz
- klepacz
- Imię: Kamil
- województwo: kujawsko-pomorskie
- Kontakt:
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
osobiście wychodzę z założenia że blokada ma spełniać role tak jak zauważył Figaro PREWENCYJNĄ jeżeli złodziej zasadzi się na nasze moto to i z garażu z założonym łańcuchem przytwierdzonym na stałe do ściany tez ukradnie owszem te najgorsze lepiej omijać ale czy te najdroższe zapewnią 100% bezpieczeństwa???????przede wszystkim ma mieć żarówiasty kolor 

"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
-
- pisarz
- Imię: Adam
- województwo: kujawsko-pomorskie
zgadza się, ale jak taka prewencyjna blokada po kilku miesiącach się psuje to jej polecać nie będę. Alarm w takich blokadach żadnego złodzieja nie wystraszy, ale potencjalnych amatorów dotykania, siadania owszem, a i czasem przypomni właścicielowi, że nie odpiął blokady a chce jechaćPETER pisze:osobiście wychodzę z założenia że blokada ma spełniać role tak jak zauważył Figaro PREWENCYJNĄ jeżeli złodziej zasadzi się na nasze moto to i z garażu z założonym łańcuchem przytwierdzonym na stałe do ściany tez ukradnie owszem te najgorsze lepiej omijać ale czy te najdroższe zapewnią 100% bezpieczeństwa???????przede wszystkim ma mieć żarówiasty kolor

Dla mnie osobiście w teorii xena jest ok, ale w praktyce się rozczarowałem - to tylko moje zdanie. Na pewno nie można jej narażać na wstrząsy np wożąc pod dupą, ani wystawiać nadmiernie na wilgoć. U mnie szlak trafił cały środek. Tak przy okazji może wiecie gdzie można dokupić service kit do xeny xn15
Adam
- Fakir
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: wielkopolskie
polecam xene, ale wyższy model niż był przedstawiony w testach.
http://moto.allegro.pl/blokada-z-alarme ... 11459.html
mam ją prawie dwa lata, i wyglada na prawde solidnie, dodatkowo upowaznia do znizki przy wykupieniu polisy AC
http://moto.allegro.pl/blokada-z-alarme ... 11459.html
mam ją prawie dwa lata, i wyglada na prawde solidnie, dodatkowo upowaznia do znizki przy wykupieniu polisy AC

Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré