Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
-
Łysolek
- Shrek

- Imię: Adam
- województwo: mazowieckie
Temat dotyczy czy i jak stworzyć poradniki dla podróżnych w sprawie przygotowań wypraw i dłuższych wyjazdów za granicę ale nie tylko.
Czyli tworzenie zwartych artykułów-poradników jak się przygotować i z jakich usług w danym regionie/kraju najlepiej i najtaniej korzystać. (PP)
Piotrze domyślam się że chodzi Ci o ten link z campingami a tam na każdy camping jak wejdziesz masz podane orientacyjne ceny od do oraz w większości link do strony campingu, co do rezerwacji nie wiem, jest podany przy każdym telefon, można zadzwonić i sie dowiedzieć

nie korzystałem z tego jeszcze ale jako ze planuje to dziele sie tym co już udało mi się znaleźć
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw 20 sty 2011, 11:00 przez
Łysolek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
C_L_K
- ostry klepacz

- Imię: Rafał
Jeśli mogę wtrącić to moim zdaniem temat ten powinien być nazwą działu, a w nim tematy konkretnych miejsc tzn. np.:
DZIAŁ: PORADY GLOBTROTERA
TEMATY:
- NIEMCOWNIA
- WŁOCHI
- HOLANDIA
- itd. itp.
Dzieki temu bedzie to czytelne, bo jak w jednym temacie będą informacje o wszystkich krajach to po jakimś czasie ciężko będzie wyłowić konkrety.
Generalnie Adaś pomysł zajebiaszczy.

Ostatnio zmieniony czw 20 sty 2011, 11:01 przez
C_L_K, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Łysolek
- Shrek

moim zamysłem było aby wszystkie informacje zamieścić w jednym pierwszym poście i pogrubiono kraje a potem szczegóły
ale jeśl iuważasz ze czytelniej będzie z działem ...
no to zakładamy !
Kto tu jest adminem, Sandał 2 , Łopata, wzywani

-
C_L_K
- ostry klepacz

- Imię: Rafał
W jednym poście ważne info byłoby ok, ale na pewno będzie tak, że na temat jakiegos konkretnego kraju parę osób będzie miało cos wiecej do powiedzenia niz tylko cena za to i tamto i wtedy będzie pierdolnik. A jeśli np. w temacie NIEMCY w pierwszym poscie będą ważne, skoncentrowane informacje tak jak np. w twoim powyższym poście to w poniższych postach będzie mozna poopowiadać gdzie dają dobre flaczki, albo zimne piwko, gdzie warto przenocować a gdzie syf i malaria itp.
To tylko moje skromne zdanie.
To pisałem ja Jarząbek

Ostatnio zmieniony czw 20 sty 2011, 11:01 przez
C_L_K, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Łysolek
- Shrek

w sumie to Rafał masz racje

-
ppamula
- stary wyjadacz

- Imię: Piotr
Opis albo poradnik co jak gdzie kiedy i za ile to są wrażenia i doświadczenia z przebytych podróży więc takie tematy powinny pojawić się w dziale RELACJE.
Moga być przyklejone ale jak utrzymać dyscyplinę przed spamowaniem?
Wystarczy ze ktoś napisze jedno zdanie w temacie a potem zacznie się rozwodzić nad pięknymi dziewczetami i jak się nahaftował po tamtejszym sikaczu i wszystkie wysiłki p. w d.
Może tworzyć przyklejone tematy gdzie ich twórcy będa je systematycznie edytowali uzupełniając, ale tematy zamknięte i przyklejone?
-
ppamula
- stary wyjadacz

A może otworzyć taki temat, ale jego twórca wybierał by treści z dopisanych przez użytkowników i wprowadzał do swojego edytowanego postu a wpisany przez użytkownika nowy post zaznaczał moderatorom do wykasowania?
Tak jest na wielu forach technicznych.
Dzięki temu są jasno i kompetencyjne stworzone porady na ściśle określony temat i to same konkrety.
[ Dodano: Sro 19 Sty, 2011 ]
I jeszcze dedno. Jaki sens ma rozfraniczanie krajów będących w unii gdzie ceny, paliwa, usługi noclegowe itp są w bardzo podobych cenach?
-
ppamula
- stary wyjadacz

Zaraz go przeniesiemy ale miałem nadzieję na aktywność nie tylko moderatowów a jak go przeniesiemy do centrum zarządzania to nikt go nie zobaczy.
Może Pytania ogólne będą dobrym miejscem.
ale mam pomysł
Tylko muszę go obgadać z MRyfem bo wymaga to ingerencji w oprogramowanie
w naszym portalu dołaczymy kawałek oprogramowania typu WIKI. Każdy z Was zna wikipedię co to jest.
Wtedy każdy, na zasadzie publicznej jawnej edycji będzie mógł taki poradnik edytować, usprawniac czy dodawać swoje informacje. Jest to o tyle interesujące że wszystkie modyfikacje są widoczne na zaqsadzie wersjonowania, zawsze można wrócić do poprzedniej wersji i zawsze widać autorów. Po bużliwym okresie wspólnej edycji osób zaangażowanych w artykół, asymptotycznie dochodzi on do stabilności i zawiera wszelkie informacje jako całość.
W dodatku moglibyśmy tam też wprowadzić informacje o VFR'kach i ich technicznej obsłudze.
Co o tym myślicie.
Temat jest Pytaniem do wszystkich.
Jeżeli macie jakieś doćwiadczenia z potalami typu WIKI to bardzo proszę się podzielić.
-
grzegrzol
- pisarz

- Imię: grzegorz
autor: grzegrzol » czw 20 sty 2011, 11:28
3 X TAK.

RZEŹNIK ZE SHROPSHIRE
-
kifer
- pisarz

Bardzo dobry pomysł. Doświadczeń niestety nie mam w tej materii. Ale koncept WIKI super!
"Pracując ciężko po osiem godzin dziennie możesz w końcu zostać szefem i zacząć pracować po dwanaście." - Robert Frost
-
kiciol
- klepacz

- Imię: Roman
- województwo: wielkopolskie
Dobry pomysł, szczególnie w połaczeniu ze sprawami technicznymi motórków.Będzie łatwiej znaleźć a co za tym idzie tematy nie będą powielane.Klarownie i do rzeczy.