Czy warto brać namiot?
-
- bywalec
- Imię: jacek
Czy warto brać namiot?
Na przyszły rok planuję wybrać się na 2 tygodniowy wypad w Alpy i dalej północne Włochy, południe Francji. Jadę z pasażerem, motor zaopatrzony w 3 kufry. Planuję spać w pensjonatach lub na campingach - w bungalowach ponieważ nie mam namiotu (zakup porządnego namiotu plus 2 śpiwory wydatek około 600 zł). Poza tym jakoś odzwyczaiłem się od pola namiotowego i szkoda mi miejsca na motorze. Tylko zastanawiam się czy uda mi się w takiej podróży, zakładając ze będę po 2 -3 dni w jednym miejscu, czasami tylko jeden nocleg, znaleźć dość łatwo spanie. Ogólnie hotele odpadają z racji cen.
Wstępny plan podróży: Żary - okolice Zell am See - kilka przełęczy alpejskich - Livorno lub inne miejsce w północnych Włoszech - Cannes - Genewa - Trier - Cheb - Żary. Termin lipiec-sierpień. Oczywiście za praktyczne rady dziękuję i jeśli ktoś wybierałby się w podobną podróż w przyszłym roku można się dogadać i jechać razem.
Wstępny plan podróży: Żary - okolice Zell am See - kilka przełęczy alpejskich - Livorno lub inne miejsce w północnych Włoszech - Cannes - Genewa - Trier - Cheb - Żary. Termin lipiec-sierpień. Oczywiście za praktyczne rady dziękuję i jeśli ktoś wybierałby się w podobną podróż w przyszłym roku można się dogadać i jechać razem.
- maxym73
- teksciarz
- Imię: Marcin
Jeśli jedziesz z pasażerem nie zawracaj sobie głowy namiotem / brak miejsca na motku/
Jedziesz w ten obszar europy że pensjonaty czy kwatery prywatne to nie problem.
Ja w zeszłym roku jadąc solo / Turcja / miałem namiot i ani raz z niego nie skorzystałem.
W tym roku też miałem namiot / Rosja / i co dupa. Tylko raz na Łotwie ale tylko dlatego że wypadało chać raz rozłożyć ten niepotrzebny balast.
Może jak byś jechał na Syberię to napewno ..... !!!!!!!
Jedziesz w ten obszar europy że pensjonaty czy kwatery prywatne to nie problem.
Ja w zeszłym roku jadąc solo / Turcja / miałem namiot i ani raz z niego nie skorzystałem.
W tym roku też miałem namiot / Rosja / i co dupa. Tylko raz na Łotwie ale tylko dlatego że wypadało chać raz rozłożyć ten niepotrzebny balast.
Może jak byś jechał na Syberię to napewno ..... !!!!!!!
Żyj szybko kochaj mocno i umieraj młodo
Teraz zaczyna się magia
Teraz zaczyna się magia
-
- pisarz
- Imię: Dariusz
- Kontakt:
...spokojnie mozesz jechac bez namiotu i bez rezerwacji .... kwestia tylko planowania noclegu zostaje zebys niemusial po nocy szukac ... bylem w tym roku i chcialem brac namiot zeby okroic koszta noclegu ale po powrocie stwierdzam ze niewarto roznica prawie zadna a jakos spania napewno lepsza ... sprawdzic mozna w necie gdzie warto spac i mniej wiecej tak zaplanowac nocleg zeby nietracic duzo czasu na szukanie ...
ja w przyszlym roku tez jade w tamte rejony wiec moze jakas grupe zmontujemy ... tylko na tym etapie kalendarza nic jeszcze nieplanuje ...
ps. najpierw moto musze zmienic
ja w przyszlym roku tez jade w tamte rejony wiec moze jakas grupe zmontujemy ... tylko na tym etapie kalendarza nic jeszcze nieplanuje ...
ps. najpierw moto musze zmienic

-
- bywalec
-
- pisarz
- Imię: Dariusz
- Kontakt:
... dobrze jest zadzwonic przed wyjazdem bo moze sie trafic miesiac urlopowy i nici z noclegu ... ja teraz jak pojade to rezerwuje tylko pierwszy nocleg zeby nielatac i nieszukac ... kolejne w spisie i navi ... i to wystarczy ... miejsc jest od groma i naprawde spokojnie cos sie znajdzie w dobrej cenie ...
-
- bywalec
Co mnie lekko niepokoi to następująca informacja np. na większości włoskich kampingów, wynajmują bungalowy minimum na tydzień.
http://www.campeggi.it/en/campeggi_regi ... ana&page=1
chociaż znalazłem też takie dla dwóch osób. Przy planowaniu spania trzeba na to brać poprawkę.
http://www.campeggi.it/en/campeggi_regi ... ana&page=1
chociaż znalazłem też takie dla dwóch osób. Przy planowaniu spania trzeba na to brać poprawkę.