Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
-
Mariunio
- zadomowiony

Dięki za odpowiedzi.
Fabiq dzięki, ale żółty na czerwonym to tak nie za bardzo raczej. Wszyscy by

-
benito
- ostry klepacz

- Imię: Jarek
- województwo: mazowieckie
-
Kontakt:
Ja jezdzilem kiedys w teksach MODEKA, potem mialek skorke Tschul`a, ale odkad kupilem skorzane kombi Dainese, nie wracam do szmat.
One maja inne przeznaczenie niz skora. Skora jest bankowo bezpieczniejsza.
Dowod???? Na zaden tor wyscigowy nie wpuszcza Was w teksach. NIe jest wazne, czy kombi 1, czy 2 czesciowe, ale musi byc skora.
Honda VFR800 - RC46 - `98
Honda VTR1000SP1 - RC51 - `00
KTM LC4 640 SM - `04
Honda CBR 929 - SC44 - `01
Yamaha WR 426 F - `01
Aprilia Tuono - `06
BMW K1200S - `05
-
Piotras
- klepacz

- Imię: Piotrek
-
Kontakt:
Mariunio pisze:...na allegro jest dużo ubrań pod marką/nazwą Tschul. Wyglądają (na zdjęciach) całkiem przyzwoicie. Nosi ktoś coś takiego? Jeśli tak, to proszę o jakąś opinię.
Tciula kurtkę ma kumpel i bardzo zachwala, bo nie tylko dobrze wygląda na zdjęciach, ale faktycznie są dobrze wykonane. Generalnie za te pieniądze jest to bardzo dobry produkt.
BTW poradźcie która firma robi bardziej kwadratową rozmiarówkę spodni skórzanych, czyli ok. 105 w pasie i 176 wzrostu.
Ile spodni nie mierzyłem to albo za ciasne, albo kolana miałem w połowie golenia

-
Ruda i Piotr
- stary wyjadacz

- Imię: Kasia
- województwo: pomorskie
-
Kontakt:
autor: Ruda i Piotr » pt 18 sty 2008, 23:14
Piotras pisze:Ile spodni nie mierzyłem to albo za ciasne, albo kolana miałem w połowie golenia
Jedz do najbliższego Louisa, tam sobie dobierzesz. polecam Ci firmę Probiker, jeżdzimy w ich kombi juz od 5 lat( teraz kupiliśmy nowe, ale stare jeszcze w niezłej formie) i jeszcze nas nie zawiodły zarówno latem, jak i zima a podczas jazdy w deszczy tez sa super. Na miejscu dobierasz sobie rozmiarówke w zależnosci od potrzeb. Ja tez mam problem z kupnem kombi mój wzrost
Polecam ta firmę ponieważ jakość niezła i ceny przystępne szczególnie teraz jak przeceny
R
Mamy dwie miłości-

i
VFR Viking SeXszyn North Roads
-
Achmed
- klepacz

- Imię: Marek
Odpowiadam

mam kombi "ciula" jak na 4 miesiące używania to w tej cenie zdecydowanie polecam, jedna istotna informacja mój model to zdecydowanie wersja na ciepłe dni, żadnych podpinek ani ocieplaczy, szwy ok, deszczu się nie boi, na torze daje radę no "ciul" poprostu, przymierzałem się do retbika ale ten jakoś lepiej mi pasował

a sorki, bo jest jeden mankament tylko nie wiem czy z takim nie kupiłem, w zamku spinającym kurtkę ze spodniami brakuje dwóch ząbków ale nie wpływa to na zapinanie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
VFR 750 RC36II BYŁA
VTR 1000F BYŁA
DR 650R BYŁA
VFR 800 FI BYŁA
ZR750C CR W BUDOWIE
TT600R BYŁA
VFR 800 BYŁA
KTM EXC 250 2T BYŁ
TRIUMPH SPRINT ST 1050 BYŁ
Triumph Tiger 1050
VFR 750 RC 36II
-
igor
- klepacz

- Imię: Igor
-
Kontakt:
oglądałem ten kombinezonek. wygląda ciekawie i jak Achmed wie sam się przymnierzam

. ale poza tym przeglądam sieć i natrafiam na różne takie. i to właśnie takie różne znalazłem -
http://www.kobi-sklep.pl/sklep/index.ph ... ukt&id=147 . czy ktoś z Szanownych ma jakieś zdanie? firma chyba zacna, sądząc po tym kto z tu obecnych użytkuje...

-
Arturo
- klepacz

-
Kontakt:
igor pisze:czy ktoś z Szanownych ma jakieś zdanie?
Warstwa Outlastu-b. wazne. Skore mam innej firmy ale tekstylne mam wlasnie Halvarssons i
polecam, na prawde wysoka jakosc wykonania.
Mors sobie niedawno zakupil skore Halvarssona, mozesz sie jego zapytac o opinie.
"Ludzie kpią z nas zanim nas zdążą poznać
Biorą nas za przestępców bo nie widzą w nas dobra"
-
igor
- klepacz

- Imię: Igor
-
Kontakt:
Morsie! Do tablicy!

-
MadziX
- stary wyjadacz

- Imię: Magdalena
-
Kontakt:
chudy pisze:Witam
od jakiegoś czasu drążę temat ubrania na sprzeta i jakos sie zdecydowac nie moge.Czy kombinezon 2 czesciowy czy jakies textylne odzienie.Slyszalem ze w skórze jest gorecej latem niz w textylu, to sie nastawilem na skore. Ostatni bylem w sklepie i zagadalem gosia o ciuchy a on mowi ze jest odwrotnie

.Co do bezpieczenstawa to wydaje mi sie ze nie ma to jednak jak skora. Pewnie spore znaczenie ma tez to gdzie sie lata czy po miescie czy po trasie..No to chyba tyle.Pomozcie cos bo trzeba zakupic jakies ciuszki wkoncu a jak tak dalej bede rozkminial to mnie zima zastanie

skóra - jest zimna, latem gorąco jest we wszystkim, ale stawiaj na skóry - najbezpieczniejsze.
-
KolczyK
- stary wyjadacz

- Imię: Przemysław
-
Kontakt:
Skóra jest nie jest zimna, gdy mamy w Niej Outlast Goretexy czy ociepliny. tralala, lepiej chroni przed przedostaniem sie zimna wg mnie, w texach bez ociepliny też byłoby Nam zimno w wietrze.... a nie ? jasne, że tak....skóra jednak jest sztywniejsza co daje mniejsze opory powietrza.......w tym rakże trwalasza.....bezpieczniejsza.....też będe polował na skórki....
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA <<
www.kolczynscy.pl >>>
-
MadziX
- stary wyjadacz

-
Kontakt:
no tak zgadza się, ale w spodniach od skórzanego kombi to chyba jednak jest zimniej ( gdy jest zimno) , bo za duzo ocieplen do spodni to raczej nie wrzucają..( ja przynajmniej nie spotkalam się z kombinezonem skórzanym ,w którym spodnie są np podpinką goretex, ale moze są takie ? ) takze latem przewaznie jak wieczorem zjezdzam na bazę to juz mi tyłek marznie, ale i tak wolę skóry.
-
Ruda i Piotr
- stary wyjadacz

- Imię: Kasia
-
Kontakt:
autor: Ruda i Piotr » sob 19 sty 2008, 14:55
MadziX pisze:spodni to raczej nie wrzucają..(
Madziu ociepleń nie, ale jak masz specjalną bieliznę, to nawet zimą mozna w skórze śmigać, wiem co mówie bo sama pare razy tak smigałam
R
Mamy dwie miłości-

i
VFR Viking SeXszyn North Roads
-
MadziX
- stary wyjadacz

-
Kontakt:
to ja wiem...wiadomo pod skórę mogę założyc rózne rzeczy...często tak w trasach dłuzszych smigam..mi generlanie chodzi o to ze skóra - tak jak wezmiesz ze sklepu z wieszaka bez swoich dodatkowych 'ocieplaczy' będzie jednak chłodniejsza - szczególnie spodnie ( kurtki mają podpinki itd ) od goretexu itd....
-
Arturo
- klepacz

-
Kontakt:
TEXY CIEPLEJSZE I TYLE

"Ludzie kpią z nas zanim nas zdążą poznać
Biorą nas za przestępców bo nie widzą w nas dobra"
-
Piotras
- klepacz

- Imię: Piotrek
-
Kontakt:
Ruda i Piotr pisze:...Probiker...
Z Probikerem jeszcze nie mialem styczności, ale poszukam w Krakowie ich produktów.
Przymierzam się obecnie do zakupu kurtki z AlpineStars i ewentualnie potem może jakieś spodnie.
Na kombi nie wydolę w tym momencie, bo mnie jeszcze zakup fałki czeka
Gdyby ktoś szukał markowych ciuchów w dobrych cenach to znalazłem ciekawą stronkę
http://www.fc-moto.com/ - sklep internetowy z Niemiec Landu (Aachen dokładnie), wysyłka do Polski 8 ojro.