co do butow do jazdy w warunkach drogowych to buty na sciga juz daja rade, ale kask to widzialem co potrafi dobry i jak chroni, w kask warto wpakowac tyle ile sie tylko ma, a buty musza miec podstawowe ochraniacze i musza byc dosc sztywne, wazne zeby stope laczyly z lydka dosc porzadniebenitto pisze:buty na 400zl, czy kask za 350 nie uchronia czlowieka tak, jak buty za 1200zl, czy kask za 2000.
JAKIE BUTY?
- Fabiq
- klepacz
- Kontakt:
potrzeba cos?! dzwon 509 870 769
- usmoł
- pisarz
- Imię: Lesław
- Kontakt:
Kask hmm, wpakować ile się tylko ma ? widziałem jak chroni głowę w starciu z asfaltem Airoch TR1, jego cena jest w granicach 500 zł jak dobrze pamietam, a w chwili obecnej nawet mniej. Jeśli mam kupić kask za 2000 zł ze znaną nazwą z reklam to wolę kupić kask za 1/4 ceny ale za to wiem jak chroni głowę bo to widziałem. A te 100 czy 200 gram wagi różnicy mi nie robi. Wolę przeznaczyć tę kasę na zbroję lub lepsze buty.
..chociaż kroczę doliną ciemności nie lękam się zła, bo jestem największym skur...elem w dolinie...
- Fabiq
- klepacz
- Kontakt:
po godzince jazdy z predkosciami 200 km/h poznalbys roznice miedzy kaskiem 1000g a 1235g , ja widzialem jak romek wywalil bańką w drzewo z predkosci okolo 200 km/h, w chwili uderzenia mial jeszcze sporo i co? zadnych obrazen! kask AGV ti-tech, ale mielismy o butach gadac a nie o kaskach!usmoł pisze:100 czy 200 gram
dla mnie dobry but musi posiadac nastepujace cechy :
1. porzadna podeszwe z obcasem, podeszwa ma byc sztywna
2. porzadny ochraniacz piety
3, porzadny ochraniacz kostki
4. twarda i gruba skore na palcach
5. porzadny zamek zapinany od wewnatrz ( stojac obok siebie zamek w zamek )
6. miloby bylo zeby mial regulowany sciagacz u gory aby dobrze go dopasowac do grubosci lydki i ewentualnie grubszego lub cienszego kombi
nie wierze w zadne buty ktore maja jakies zamkniecia na rzepy lub pasek albo jakis zatrzask w gornej czesci, nie wierze tez w buty w ktorych cholewka jest nacieta wzdluz od podeszwy az do gornego konca cholewki z obu stron, powinien to byc jeden kawalek zapinany jednym zamkiem
milo gdy but jest wentylowany, teraz sie o tym przekonalem gdy kupilem buty z porzadna wentylacja, wczesniej myslalem ze po prostu nie da sie tego obejsc i trzeba sie meczyc - nic bardziej mylnego! sa jednak buty w ktorych jezdzi sie przyjemnie nawet w wysokich temperaturach, co do sztywnosci buta to uwazam ze ma byc dosc mocno sztywny - wkoncu ma sluzyc do jazdy a nie do chodzenia!
ps. male sprostowanie, buty kupili mi chlopaki na urodzinki

- benito
- ostry klepacz
- Imię: Jarek
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Dlatego chce sobie teraz kupic VERTIGO CORSA, bo nie bede na bezpieczenstwie oszczedzal, ale to moje zdanie.Fabiq pisze: wkoncu ma sluzyc do jazdy a nie do chodzenia!
Trecha sie wysypal, majac na nogach SIDI VERTIGO i pewnie skonczyloby sie troszke gorzej, gdyby nie te buty.
Ja zima kupilem kask SCHUBERT S1 na wyprzedazy w Luois`ie za 350 Eur, gdzie normalnie kosztowal 550.usmoł pisze:wolę kupić kask za 1/4 ceny
W Warszawie kosztuje chyba 2200PLN.
Wiec mozna powiedziec, ze zaoszczedzilem, a jazda w nim jest rewelacyjna.
Wygodny, cichy (tylko 85dB przy 100km/h)
Ponadto bardzo bezpieczny i nie jest to marka przereklamowana, bo nawet w MOTO GP nikt w nich nie jezdzi, a swoja marke gwarantuja np. w F1.
Polowa zawodnikow jezdzi w Schubert`cie, a druga polowa w Arai`u.
FABIQ ma 100% racji, ze na kasku sie nie oszczedza, bo nawet jesli ma sie nigdy nie skorzystac z jego wlasciwosci, to masz lepsze samopoczucie...a gdyby jednak cos sie przytrafilo, to masz duzo wieksza szanse....tyle
SORKI ZA OT

Honda VFR800 - RC46 - `98
Honda VTR1000SP1 - RC51 - `00
KTM LC4 640 SM - `04
Honda CBR 929 - SC44 - `01
Yamaha WR 426 F - `01
Aprilia Tuono - `06
BMW K1200S - `05
Honda VTR1000SP1 - RC51 - `00
KTM LC4 640 SM - `04
Honda CBR 929 - SC44 - `01
Yamaha WR 426 F - `01
Aprilia Tuono - `06
BMW K1200S - `05
- Kornik
- ostry klepacz
- Imię: Marcin
a tu mały przegląd pumy 1000 http://pl.youtube.com/watch?v=zfbDZgWZYaU
Na szczęście pracujesz całe życie, a na nieszczęście sekundę.
Honda VFR800 (1999) - Sprzedana (Poszukiwana)
Honda CRF1000L Africa Twin Adventure Sports DCT
Toyota CHR Hybrid
Honda VFR800 (1999) - Sprzedana (Poszukiwana)
Honda CRF1000L Africa Twin Adventure Sports DCT
Toyota CHR Hybrid
- igor
- klepacz
- Imię: Igor
- Kontakt:
mam dylemat:
http://www.moto-akcesoria.pl/product_in ... s_id=22775
lub
http://www.moto-akcesoria.pl/product_in ... s_id=18973
co Wy na to? jak zrobię wszstko przy niuni to taki prezent sobie umyśliłem...
http://www.moto-akcesoria.pl/product_in ... s_id=22775
lub
http://www.moto-akcesoria.pl/product_in ... s_id=18973
co Wy na to? jak zrobię wszstko przy niuni to taki prezent sobie umyśliłem...

- Fabiq
- klepacz
- Kontakt:
ja po szlifie jestem niemilo zaskoczony z sidi vertigo bo wyrwalo mi ochraniacz piety, nie tak do konca ale jednak z jednej strony wyrwala sie srubka mocujaca - jedno jest pewne zrobili to na odpierdol, ten otwierany wywietrznik z boku to pic na wode fotomontaz nie czuje zadnej roznicy miedzy otwarty a zamkniety, tyle ze ja mam vertigo air i dmucha w sumie po calym bucie a nie tylko ta dziura moze jakby but byl caly zamkniety to po otwarciu tego wywietrznika byloby cos czuc ale w tej chwili roznicy nie zauwazylem, reszta ochraniaczy w bucie bardzo dobra spelnila swoje zadanie, ochraniacz sie starl i mozna juz go wymienic , sic!! buty ktore mam miesiac czasu, bleeeeeeeee
- C_L_K
- ostry klepacz
- Imię: Rafał
A ja, po wielu przymiarkach i wielu nieprzespanych nocach zakupiłem DAYTONA EVO SPORTS. Mam nadzieję, że nie będę nigdy mógł ocenić ich "PO", ale jak na razie jestem z nich b. zadowolony. Bardzo dobrze opancerzone, a jednocześnie wygodne. Nie mają żadnej wentylacji, a jednak noga sie nie poci i przy większej prędkości czuć "powiew swierzości". Konstrukcja zabezpieczeń daje duże poczucie bezpieczeństwa. Mam dosyć wysokie podbicie i nie byłem w stanie wcisnąć SIDI. Wchodziły na mnie takie o nr większe, a te leżą jak ulał. Mam nadzieję, ze posłużą mi parę latek