Nowe moto
- Niron
 - klepacz

- województwo: lubelskie

Re: Nowe moto
Zawsze możesz oklejić  
  ja wiem że tak będę robił z vfr 1200 jak kupię, bo niebieskich jak na lekarstwo  

„If everything seems under control you’re just not going fast enough”
CB 500 -> CBR 600 F3 -> VFR 800 FI
						CB 500 -> CBR 600 F3 -> VFR 800 FI
- Hanczak
 - zadomowiony

- Imię: Kuba
 - województwo: śląskie

Jagna szukaj SX-a, chyba jedyne sensowne moto po VFR-ce 

- mictom
 - klepacz

- Imię: Tomek
 - województwo: podkarpackie

https://www.google.pl/search?biw=1280&b ... -u1GrhgdnIMarcinD pisze:Chyba że tak;) zestawów obniżających brak? bo na papierze 1200 jest tylko 10 mm wyższa od vtec
815 1200 / 805 vtec
- 
				Cimaj
 - pisarz

- Imię: Kamil
 - województwo: mazowieckie

No dobra użyję mocnych argumentów 
 kwestię podwyższenia myślę że jednak mamy rozwiązaną. Kufry - jak nie sprawdzisz to się nie dowiesz. A twoim wzrostem się nie przejmuj skoro: https://www.youtube.com/watch?v=I_KA_JG9p9c 

- jagna
 - klepacz

- Imię: Agnieszka

Tak wyglądałam na Witku jak jeździłam przed obniżeniem, choć mój ulubiony filmik dla narzekających na wysokość siedzeń to jednak taki z panem wskakującym na jakieś wielkie BMW 

Nowa VFRa jest mniejsza od V-teca, nie dość, że lżejsza to jeszcze niższa (albo ma węższą kanapę), więc nie to mnie w niej martwi najbardziej, choć pewnie i tak kombinowałabym z obniżeniem bo czemu nie jak można mieć lepiej, zwłaszcza, że coraz częściej zjeżdżam z asfaltu
Wzrost nie jest potrzebny do jeżdżenia (jak sięgasz do biegów i kierownicy), tylko do manewrów parkingowych (szutry, kamienie, pochyłe powierzchnie), kiedyś przewróciłam witka, bo jak odpychałam się nogami to stałam na palcach, postawiłam nogę na kamieniu i mi "uciekła", jakbym stała całą stopą to jeden kamień nie byłby problemem. Jak Gregory kupił moto, to miało obniżone zawieszenie więc postanowiłam się przymierzyć, do ziemi sięgałam na luzie ale rozstaw nóg jednak był trochę za mały i tak walnęłam piszczelą w osłonę silnika że mi noga zdrętwiała:D
No i takie niespodzianki, jak w jakimś miejscu stawiasz nogę na drodze a tam nagle i niespodziewanie nie ma asfaltu i brakuje ci tych kilku cm, a jak tracisz równowagę a między nogami prawie 300kg to leżysz

Nowa VFRa jest mniejsza od V-teca, nie dość, że lżejsza to jeszcze niższa (albo ma węższą kanapę), więc nie to mnie w niej martwi najbardziej, choć pewnie i tak kombinowałabym z obniżeniem bo czemu nie jak można mieć lepiej, zwłaszcza, że coraz częściej zjeżdżam z asfaltu
Wzrost nie jest potrzebny do jeżdżenia (jak sięgasz do biegów i kierownicy), tylko do manewrów parkingowych (szutry, kamienie, pochyłe powierzchnie), kiedyś przewróciłam witka, bo jak odpychałam się nogami to stałam na palcach, postawiłam nogę na kamieniu i mi "uciekła", jakbym stała całą stopą to jeden kamień nie byłby problemem. Jak Gregory kupił moto, to miało obniżone zawieszenie więc postanowiłam się przymierzyć, do ziemi sięgałam na luzie ale rozstaw nóg jednak był trochę za mały i tak walnęłam piszczelą w osłonę silnika że mi noga zdrętwiała:D
No i takie niespodzianki, jak w jakimś miejscu stawiasz nogę na drodze a tam nagle i niespodziewanie nie ma asfaltu i brakuje ci tych kilku cm, a jak tracisz równowagę a między nogami prawie 300kg to leżysz
Optymizm jest błogosławieństwem niedoinformowanych.
						- 
				Cimaj
 - pisarz

Chodzi o tego typa: https://www.youtube.com/watch?v=kRFyw57o_Ic
Ja mam 176cm i ostatnio jak zapomniałem że mam blokadę założoną której nie zdjąłem to w locie sobie przypomniałem dlaczego już lecę w dół
 po tym wszystkim dziękowałem że mam crashpady od lasocha i stelaż boczny od givi - (zauważ że wielu bohaterów GS kładą je na bok bez westchnięcia 
) Jedno i drugie przyjęło położenie - a plastiki malowałem w zimę 
 Według mnie wszystko jest kwestią chęci - bądź wygody. Ja swojego Vitka nie oddam i będę bronił - a jak coś to silnik wymienię 

Ja mam 176cm i ostatnio jak zapomniałem że mam blokadę założoną której nie zdjąłem to w locie sobie przypomniałem dlaczego już lecę w dół
- 
				Cimaj
 - pisarz

A na pocieszenie rzucę coś takiego: https://www.youtube.com/watch?v=57CxadhwMPg - jak ma lecieć to poleci 

- jagna
 - klepacz

To ten:)
Dla mnie problemem nie jest fakt, że położę moto, problemem jest to, że sama go nie podniosę
 Jak dwa czy trzy lata temu zaliczyłam glebę w Bieszczadach w nocy to chwilę mi zajęło znalezienie wsparcia, nie wiedzieć czemu nikt tam nawet nie jeździł 
Swojego to nawet nie malowałam tylko sobie śmigałam porysowanym ale w tym roku kończył 10 lat, więc i i tak miałam go sprzedawać, zdarzenie drogowe po prostu przyspieszyło tylko proces.

Dla mnie problemem nie jest fakt, że położę moto, problemem jest to, że sama go nie podniosę
Swojego to nawet nie malowałam tylko sobie śmigałam porysowanym ale w tym roku kończył 10 lat, więc i i tak miałam go sprzedawać, zdarzenie drogowe po prostu przyspieszyło tylko proces.
						- 
				Cimaj
 - pisarz

mój jest z 2003. kiedyś gdzieś widziałem film z kobietą meczącą się z podniesieniem moto. Nie mogę znaleźć teraz. Ostatnio na motormani był filmik o dwóch HD którzy wylądowali w rowie. żaden nie podniósł go 

- jagna
 - klepacz

Ależ nie trzeba, mam ogólne wyobrażenie 
Założyłam ten wątek celem odnalezienia motocykla, który będzie miał zalety Witka i nie miał jego wad

Więc wróćmy do tematu Z1000sx na razie, na stronie producenta przy kufrach znalazłam informację, że kufer centralny nie może być montowany z bocznymi, niestety nie napisali dlaczego
 Ktoś ma jakąś teorię?

Założyłam ten wątek celem odnalezienia motocykla, który będzie miał zalety Witka i nie miał jego wad
Więc wróćmy do tematu Z1000sx na razie, na stronie producenta przy kufrach znalazłam informację, że kufer centralny nie może być montowany z bocznymi, niestety nie napisali dlaczego
						- KidRackBrawura
 - pisarz

- Imię: Tomasz
 - województwo: wielkopolskie

Masa ładunku -> duży moment na stelaż? Nie wiem, taką wydumka.

It`s that old running wide problem again.
If in doubt, flat out.
						If in doubt, flat out.
- saywer
 - teksciarz

- Imię: Paweł

Eeee tam coś pitolą , givi ma rozwiązanie :

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

- 
				Cimaj
 - pisarz

A tu coś takiego: https://www.olx.pl/oferta/stelaz-do-kuf ... 7bb6840ef4

- Buła
 - klepacz

- Imię: Marcin
 - województwo: świętokrzyskie
 - Kontakt:

Może dlatego że za duże obciążenie i rama pęknie,w końcu to Kawasaki 

Wszędzie dobrze ale na VFR najlepiej 
1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006
						1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006
- jagna
 - klepacz

To się nie ma co śmiać, powoli dochodzę do wniosku, że kupienie motocykla tylko dlatego, że jest ładny to było bardzo rozsądne rozwiązanie