PLAY ABONAMENT - ktos ma zamiar sie przeniesc?
- Poldek13
- pisarz
- Imię: Robert
Re: PLAY ABONAMENT - ktos ma zamiar sie przeniesc?
Ale tak w skrócie
Przeniosłem wszystko do play, telefony, internet. Kilka miesięcy super, nagle rachunek za 1 numer 900zł, więc myśle szybko wyjaśnie.(pisze w skrócie) - 2 miesiące prosiłem o sam biling do domu - w 2 punktach i konsultantów. W końcu uparłem się - bo i telefon i internet mi poblokowali - i wisiałem na tel z 30 minut - i kobieta mówi - udało się mam podgląd, ale tu jest ponad 20 stron!! Ja mówie -płacę za to wiec proszę do domu przysłeć
Przeniosłem wszystko do play, telefony, internet. Kilka miesięcy super, nagle rachunek za 1 numer 900zł, więc myśle szybko wyjaśnie.(pisze w skrócie) - 2 miesiące prosiłem o sam biling do domu - w 2 punktach i konsultantów. W końcu uparłem się - bo i telefon i internet mi poblokowali - i wisiałem na tel z 30 minut - i kobieta mówi - udało się mam podgląd, ale tu jest ponad 20 stron!! Ja mówie -płacę za to wiec proszę do domu przysłeć
Ostatnio zmieniony pt 13 maja 2011, 14:47 przez Poldek13, łącznie zmieniany 1 raz.
Poldek
- Poldek13
- pisarz
I tak się stało, ale nie 20 a 5 stron - za to ze słupkami smsów specjalnych co 2-3 sekundy wysyłanych!!!. Za nic nie zgadzałem się z tym, ale kłuciłem się że zapłacę jak odliczą kolejne rachunki-bo miałem wszystko zablokowane a opłacałem dalej każdy rachunek, to paranoja!!! bo płaciłem za zablokowane usługii - gdyby ten 1 numer to zgodze się, bo ten ja wyjaśniam. Ale dalej - tak było pół roo wszystko zablokowaneku - ja prosiłem meilowo bo wszystko zablokowane że chce wyjścia z sytuacji, że zapłacę(bo taki jestem - kij im w oko, poprostu potem zakończe z nimi współpracę)
Poldek
- Poldek13
- pisarz
każdy kolejny rachunek, wszystko płaciłem - mając wszystko poblokowane! a firma play na każdego meila odpisuje z nowym numerem sprawy, czyli bez odpowiedzi ile w końcu mam wpłacić żeby to zakończyć!!! W końcu piszą -nie wywiązałem się wiec umowy zerwane!!! za 1 telefon i internet, bo 2 telefon na innym rachunku przychodził. I ok, ucieszyłem się bo tyle płacenia za nic to przegięcie. Ale dalej
Poldek
- Poldek13
- pisarz
Tak się zakończyło, przysłali poprawny rachunek który zapłaciłem - koło 800zł - odliczyli ten niby miesiąc internetu o który się kłuciłem bo tam przerw w płatności nie miałem-tylko za ten 1 telefon. Ten 2 telefon kończy się abonament, przychodzi do domu oferta specjalna z play. Pomyślałem, głupio im za to wszystko, ale idę zapytać. Konsultant mówi - tak oferta tylko dla mnie itd. Ok, z W-wą nie chciałem już gadać, wiec mówie ok, wezmę w salonie już telefon i przedłuże. Załatwiamy wszystko a gość mi mówi - nie można załatwić bo jestem na czarnej liście PLAY!!!!!! I podjął się załatwienia sprawy - trwało to miesiąc - nawet konsultant wysyłał mnie do Rzecznika bo nie chciał w to wszystko wierzyć co tam się wyrabia
Poldek
- Poldek13
- pisarz
W końcu podziękowałem całkowicie, poszłem do innego operatora. Ale to nie koniec!!!! Po kilku miesiącach przychodzą mi noty do zapłacenia - też koło 900zł!!!!!!!!!!!!!! Za to że to JA zerwałem umowy!!!!! no masakra!!! ale dostałem 2 możliwości, albo tą sume wpłacić albo dokończyć te abonamenty!!!!!! Pomyślałem - o nie, za darmo znów nie dam im prawie tysiaka!!!! i poprosiłem o te umowy. Przyszły, niestety podjechałem tylko jak był kurier, odebrałem, a co się okazało- wiele więcej mam płacić za te same abonamenty!!!!!!!!
Poldek
- Poldek13
- pisarz
Więc znów dzwonie i co się dowiaduje- że wtedy je miałem w promocji a teraz są bez!!!!!!!!!!! Wnioski z tego co napisałem nich każdy wyciągnie, co to za firma i skąd ma takie promocje, ja wiem jedno - choćbym miał 3 razy więcej płacić to będe ale w pewnych firmach i nigdy więcej PLAY!!!!
Poldek
- 8Bodzio8
- pisarz
- Imię: Tomek
Niezła jazda Poldek
Jak kiedyś pracowałem w Erze i niezła jazda z tym Paly. Mam kolegę który jest u nich i mają problemy z zasięgiem, zrywaniem połączeń itd. Już zarzekali się że zrezygnują ale dostali kolejną ofertę z super warunkami i zostali. Ja wykorzystuję ofertę Play do negocjowania warunków u swojego operatora i tylko ten sposób polecam 

Prędkość w kilometrach/h widniejąca na znakach drogowych jest jedynie wielkością sugerowaną i w żadnym wypadku nie należy jej sztywno stosować. 

- Poldek13
- pisarz
8Bodzio8 pisze:Niezła jazda PoldekJak kiedyś pracowałem w Erze i niezła jazda z tym Paly. Mam kolegę który jest u nich i mają problemy z zasięgiem, zrywaniem połączeń itd. Już zarzekali się że zrezygnują ale dostali kolejną ofertę z super warunkami i zostali. Ja wykorzystuję ofertę Play do negocjowania warunków u swojego operatora i tylko ten sposób polecam
To było naprawde skrótowo opisane-) co się naszarpałem to na całe życie wystarczy-)
Poldek
- Piszol
- klepacz
- województwo: podkarpackie
- Kontakt:
david117 pisze:oj nieladnie Panie Piszol... To moze najpierw niech ktos mnie wspomoze, bo w sumie ja watek zaczalem... W sumie kazdy zrobi jak zechce, ale jak masz takie parcie na "znajomych" to zaloz swoj osobny temat, a nie podpinaj sie prosze cichaczem pod kogos...
Jeszcze raz wszystkim napisze iz szukam osob chetnych do przeniesienia swojego nr do Play. Na pewno jakos sie "odwdziecze"
Pozdrawiam
Dawid
Sorki myślałem że już kogoś masz, pisałem wyżej że jak Twój temat będzie załatwiony to zapraszam do mnie. Więc luzik
Jeżeli uczynisz komuś przysługę, to jesteś od zaraz trwale za to odpowiedzialny.
- Poldek13
- pisarz
I jeszcze jedno- w sieci ERA nie ma już drożej do play od pół roku, wiem bo wróciłem do tej sieci
Poldek
- 8Bodzio8
- pisarz
Poldek13 pisze:I jeszcze jedno- w sieci ERA nie ma już drożej do play od pół roku, wiem bo wróciłem do tej sieci
Zgadza się Poldek ostatnio właśnie się Play dogadał z pozostałymi sieciami i zrównał oferty. Nawet dzwoniąc między sieciami a Play nie ma już wyższej opłaty.Poldek13 pisze:I jeszcze jedno- w sieci ERA nie ma już drożej do play od pół roku, wiem bo wróciłem do tej sieci
Prędkość w kilometrach/h widniejąca na znakach drogowych jest jedynie wielkością sugerowaną i w żadnym wypadku nie należy jej sztywno stosować. 

mam play od 4 m-cy jak narazie nie mam na co narzekać. Play na start dał mi więcej niż era po 6 latach, problem zasięgu w paly da się rozwiązać - trzeba ustawić recznię żeby telefon korzystał tylko z nadajników plusa
jawa 50 - virago 535 - cbr 600 - cbr 900 - super magna 750 - vulcan 750 - ...... kiedyś będzie VFR !!!
- kamil grudziadz
- klepacz
- Imię: Kamil
- województwo: kujawsko-pomorskie
- Kontakt:
Poldek13 a mi tam nikt nie powie,play zagina wszystkich i wszystko.jestes w gronie pechowcow ktorych spotkala historia z platnymi sms-ami,byl ostatnio program o tym zamieszaniu z smsami.miales pecha i tyle,a jezeli tak z Toba grali w kotka i myszke idz do sadu,bo to co opisales tam powinno znalezc zakonczenie.mam nadzieje ze mnie takie problemy nie spotkaja,poki co jestem bardzo zadowolony i wszstkim polecam playa.

1: Suzuki VX 800
2: Honda VFR 750 RC 36/II
3: Honda VFR 800 FI
- Poldek13
- pisarz
kamil grudziadz pisze:Poldek13 a mi tam nikt nie powie,play zagina wszystkich i wszystko.jestes w gronie pechowcow ktorych spotkala historia z platnymi sms-ami,byl ostatnio program o tym zamieszaniu z smsami.miales pecha i tyle,a jezeli tak z Toba grali w kotka i myszke idz do sadu,bo to co opisales tam powinno znalezc zakonczenie.mam nadzieje ze mnie takie problemy nie spotkaja,poki co jestem bardzo zadowolony i wszstkim polecam playa.
Masz rację Kamil. I fakt że promocje mają ogromne. Chodzi tylko o to, że jak byłem u Rzeczniczki z tymi papierami, to ona mi powiedziała że to nie pierwsza sprawa z PLAY którą ona zna. Co wiecej - firma zainwestowała w prawników - opowiedziała mi o przypadku faktury na ponad 3 tysiące zł, smsy specjalne gościowi waliły ponad 35 godzin co sekunde,co 2s, że ona była pewna ze jej klient wygra sprawe bo tyle godzin bez przerwy to nierealne, a jednak przegrał. Dlatego ja już tej firmy obawiam się,nie chce znów byc tym, na którego padnie. A po 2gie - to co było potem-jak opisywałem to już szczyt. Dlatego nigdy wiecej PLAY
Poldek
- Tomek Grudziądz
- klepacz
- województwo: kujawsko-pomorskie
I mam problem.Dzwonili dziś z Ery (T-MOBILE) abonament 99zł-600 minut do wszystkich (nawet do Play) i przez pół roku w sieci za darmo. Dla porównania Play abonament 75zł-500 minut do wszystkich.
"niepuszczone bąki unoszą się do góry,stąd się biorą posrane pomysły"