prawo jazdy A2

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
baton
bywalec
bywalec
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: baton » wt 18 sty 2011, 08:14

filcu pisze:Szlak mnie trafi........ :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: już to gówno weszło, nie mam nic przeciwko ograniczeniom co do mocy ale wychodzi na to ze będę musiał robić najpierw A1,potem A2 i na końcu A. Skąd ja na to pieniądze wezmę, na dodatek kurs teraz zdrożał o vat (23%). To jak sztylet w serce dla młodych osób,które chcą w swojej pasji,jaką są motocykle. się rozwijać :sad: :sad: :sad: . Brak mi słów będę musiał na wakcjie doginać żeby zarobić na A1i A2
Skąd wiesz??? zobaczz tu http://www.scigacz.pl/Nowe,kategorie,pr ... 14559.html

Fred
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: .

Post autor: Fred » wt 18 sty 2011, 09:11

Nie wiem jak bedzie dokladnie ale wydaje mi się że jak już się będzie miało A2, to potem idzie się na sam egzamin na A bo po co kurs jak dwa lata jeździsz?

Czy to będzie tak czy też może kurs + egz na A1, a potem na A2 i A tylko egzaminy?

To mnie trochę wkur...

"4. Prawa jazdy wydane do dnia 18 stycznia 2013 r. podlegają wymianie w okresie od dnia 19 stycznia 2028 r. do dnia 18 stycznia 2033 r. w terminach określonych przez ministra właściwego do spraw transportu lub w terminie wcześniejszym na wniosek posiadacza prawa jazdy."

I to jest dobre:

"45) motocykl – pojazd samochodowy zaopatrzony w silnik spalinowy o pojemności skokowej przekraczającej 50 cm3, dwukołowy lub z bocznym wózkiem – wielośladowy; określenie to obejmuje również pojazd trójkołowy o symetrycznym rozmieszczeniu kół;"

Awatar użytkownika
KidRackBrawura
pisarz
pisarz
Imię: Tomasz
województwo: wielkopolskie

Post autor: KidRackBrawura » wt 18 sty 2011, 19:26

Fred pisze:Nie wiem jak bedzie dokladnie ale wydaje mi się że jak już się będzie miało A2, to potem idzie się na sam egzamin na A bo po co kurs jak dwa lata jeździsz?
Czy to będzie tak czy też może kurs + egz na A1, a potem na A2 i A tylko egzaminy?
Wątpię, dlaczego? Mając kat. B od kilku lat idziesz tak samo na kurs+egz. teoretyczny+praktyczny dla kat. C. Mając kat. C idziesz na kurs+egz praktyczny bez teoretycznego dla kat. E.
Nie ma znaczenia, że jeździsz kilka lat jakąś kategorią. Na każdą kolejną musisz odbyć kurs.

Awatar użytkownika
slimak
klepacz
klepacz
Imię: Marcin

Post autor: slimak » wt 18 sty 2011, 19:54

Prawda jest taka że to tylko wyciaganie kasy od ludzi. Jeżeli ktoś nie potrafi jeździć i nie ma zdrowego rozsądku to zadna kategoria tego nie zmieni i żaden przedział wiekowy.
Poza tym każda wyższa kategoria z A1 na A2 i na A powinana odbywać sie w ośrodku który potrafi zweryfikować zdobyte juz umiejetności cos na zasadzie szkoły doskonalenia jazdy a jak wiadomo u nas tego nie ma więc dla mnie to mija się z celem, bo nikt tak naprawde nie jest w stanie zweryfikować umiejętności przy obecnym przeprowadzaniu ugzaminów.
ZKL

ODPOWIEDZ