KAsk szczękowy a kask zamknięty
- MC_Hammer
- ostry klepacz
- Imię: Maciej
- województwo: mazowieckie
Nie to żebym się czepiał, ale pytanie podstawowe czemu akurat dla tych w szczękowcach,katan pisze:A to filmik z dedykacja dla tych co jezdza w jetach i otwartych szczekowcach.
Predkosc - 48km/h
Click
Zdro!
katan
nie zabardzo rozumiem ???
Czyżby kask miał ucierpieć najbardziej i gdyby był integralny albo szczękowy tylko zamknięty to skutki testu były by inne, czy też test by się nie odbył ???
-
- teksciarz
- Kontakt:
No wlasnie nie..marlon pisze:Aleś katan, cholera wynalazł filmik.. często zdarza mi się jechać w otwartej szczenie,ale nie ma sie co oszukiwać w szczęce czy bez i tak ma gość przesrane...
Naprawde malo zabraklo zeby manekin przezyl to zderzenie. Malo na tyle ze gdyby jechal w zamknietym szczekowcu lub integralu to energia by zostala pochlonieta nie przez zęby kierowcy a wlasnie elementy je chroniace..
Moge poszukac wynikow tego testu bo byly naprawde ciekawe.
Zdro!
katan
katan, po prostu katan..
Celem jest droga
Celem jest droga
- kris2k
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: śląskie
- Kontakt:
dochodzi do tego:adi610 pisze:jak do tej pory szczękowca używałem do:
- płacenia na stacji pali bez ściągania kasku
- przy postojach np. na przejazdach kolejowych itp szczęka idzie w górę
- do jazdy przy małych prędkościach
powyżej 20 km/h szczękę zazwyczaj daje w dół. Na filmie manekin wygląda jak w kasku do rugby
- jazda w grupie i latwosc nawiazywania kontaktu na swiatlach, skrzyzowaniach przy predkosci zero lub do 20kmh (w sumie to to samo co na rpejazdach kolejowych, generalnie wszedzie tam gdzie stoimi u chcemy zagadac do kumpla obok)
- latwosc z jaka mozna sobie dac buziaka z plecaczkiem podczas postojow/przestojow

- latwosc nawiazywania kontaktu z otoczeniem podczas podrozy turystycznych, pytanie o droge, sklepy, noclegi itd.
- maciek 800
- klepacz
Jako pracownik importera Arai. Powiem tak:
Zasada jest prosta wszystkie kaski są głośne albo.................. Schubert.
Jak macie w kasku dobrą wentylację, to będziecie mieli głośno np Arai RX7 czy Shoei XR1000. I mam wrażenie że Multitec podobnie hałasuje.
A nic się nie równa szybkiej wentylacji w mieście na światłach jak to w szczękowcu.
A jak chcecie mieć ciszę to polecam zatyczki do uszu. Naprawdę warto. !!!!

Zasada jest prosta wszystkie kaski są głośne albo.................. Schubert.

Jak macie w kasku dobrą wentylację, to będziecie mieli głośno np Arai RX7 czy Shoei XR1000. I mam wrażenie że Multitec podobnie hałasuje.
A nic się nie równa szybkiej wentylacji w mieście na światłach jak to w szczękowcu.
A jak chcecie mieć ciszę to polecam zatyczki do uszu. Naprawdę warto. !!!!

- 8Bodzio8
- pisarz
- Imię: Tomek
I ja dorzucę dwa zdania. Kupiłem niedawno VITKA i tak naprawdę jest to mój pierwszy japończyk maszyna ogień. Ciuchy i kask kupiłem wcześniej analizując i czytając fora. Co do kasku wybór padł na NOLAN N43 AIR.
Niestety do prędkości 130 jest w miarę ale powyżej jest jak na lotnisku!!!!
Nie mam porównania z innymi kaskami ale parametry tego są super
Waga 1220 g, zdejmowana szczęka, blenda, możliwość instalacji słuchawek mikrofonu i bluetooth.
Muszę jednak pomyśleć koniecznie o zatyczkach do uszu przy szybszych przelotach nie jest za cicho. Czy macie jakieś przetestowane ?? Kupujecie w aptece zwykłe czy jakieś specjalne??
Pozdr
Tomek
Niestety do prędkości 130 jest w miarę ale powyżej jest jak na lotnisku!!!!
Nie mam porównania z innymi kaskami ale parametry tego są super
Waga 1220 g, zdejmowana szczęka, blenda, możliwość instalacji słuchawek mikrofonu i bluetooth.
Muszę jednak pomyśleć koniecznie o zatyczkach do uszu przy szybszych przelotach nie jest za cicho. Czy macie jakieś przetestowane ?? Kupujecie w aptece zwykłe czy jakieś specjalne??
Pozdr
Tomek