Czym wyczyścić rowki na uszczelki w zacisku hamulcowym

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
figaro
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Tomasz
województwo: pomorskie

Re: Czym wyczyścić rowki na uszczelki w zacisku hamulcowym

Post autor: figaro » ndz 17 mar 2013, 12:09

kiki pisze:Figaro z tym klejem się nie zgodzę- od zawsze smaruje gwint odpowiednikiem niebieskiego loctite i nigdy nie miałem problemu z odkręceniem. A bardziej trafiają mi się problemy z odkręceniem tych śrub które nie były w ogóle smarnięte (śniedź itp). Problem jest wtedy jak użyjemy kleju czerwonego - wtedy dobry udar i czasami palnik potrzebny
Podaję tylko za serwisówką, suche, niepodważalne fakty. :wink:
Skoro machalelo zadaje takie pytania, znaczy manuala nie widział. :P
Wiedzy o momentach dokręcania oraz co i czym smarować też nie ma, więc o czym tu dyskutować. :P
Ty kiki masz wiedzę i doświadczenie, więc wiesz co robić [lub raczej czego nie robić] i w razie problemów sobie poradzisz.
To tyle i aż tyle ode mnie. :twisted:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

michalelo
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Michał
województwo: mazowieckie

Post autor: michalelo » ndz 17 mar 2013, 13:24

Manual widziałem, ale też różne opinie w internecie dlatego Was spytałem jak będzie najlepiej, nie mam też żadnego smaru który nadawałby się do prowadnic dlatego spytałem czy można użyć tego którym smarowałem tłoczki w necie też dużo różnych opinie który lepszy (używają widziałem też miedzianych albo że tak powiem co mają pod ręką), tak samo z tym klejem do gwintów też czytałem, że niektórzy stosują. Więc figaro nie wyciągaj pochopnych wniosków ;). W każdym razie dzięki za pomoc. Z tym klejem jeszcze się zastanowię.... bo jeszcze mam preparat do śrub zapobiegający rdzewieniu itp...

Awatar użytkownika
Arnold
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Arnold
województwo: opolskie
Kontakt:

Post autor: Arnold » pn 18 mar 2013, 11:22

A co powiecie na to?
http://allegro.pl/ate-smar-pasta-montaz ... 46090.html

A co do Loctite to ja mam niebieski mocniejszy od czerwonego.
Obrazek

Jak głupio pieprzę, to wybaczcie mi, ale jestem po kilku głębszych. :szczerbaty

ODPOWIEDZ