Czy VFR z Niemiec ma mniej KM ?

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
kris2k
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof
województwo: śląskie
Kontakt:

Re: Czy VFR z Niemiec ma mniej KM ?

Post autor: kris2k » pt 11 lis 2011, 10:14

darecki-30 pisze:98 nie miała katalizatora...
Miala, miala przyjacielu ale jak to wielokrotnie pisano, dotyczy to wersji Niemieckiej (i byc moze kilku innych rynkow/krajow na swiecie, mejbi francja bo tam tez przepisy nakladaja limity na moc motocykli do 100KM)... natomiast Angielskie byly bez katalizatora z pelna moca we wszystkich rocznikach.
(Nie podejmuje sie natomiast polemiki dotyczacej subiektywnych odczuc towarzyszacych przejazdzce ronymi modelami, roznych rocznikow z zapewne roznym stanem technicnzym bo to tylko subiektywne odczucia.)

P.S.
Powrotu do formy po opoeracji :!:

Awatar użytkownika
slimak
klepacz
klepacz
Imię: Marcin

Post autor: slimak » pt 11 lis 2011, 23:34

Piternevada pisze:Plus jest taki że pali trochę mniej i jeśli poprzedni właściciel lubił często odkręcać manetę to może silnik nie dostawał tak w kość. Mam taką na oku i własnie się zastanawiam czy jechać w weekend.http://allegro.pl/honda-vfr-800-fi-idea ... 45229.html
jeśli chodzi o zużycie uwierz, że zależy jak kręcisz ja na trasie do 130km\h schodziłem do 5,2l i zdarzało sie odkręcać kilka razy do 200 a najwięcej 8,2l a dodam że moja ma oryginalne 92 tys km nakręcone
ZKL

adjar
klepacz
klepacz
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: adjar » pt 02 gru 2011, 21:12

ppamula pisze:Tak oczywiście.
Ograniczenie to z uwagi na podatek i odpowiednią kategorie prawa jazdy.
Najcześciej zdławienie jest mechaniczne i możliwe do usunięcia.
w VFR 800 FI robione to było przez skrócenie wychylenia maksymalnego przepustnicy.
Jesteś tego pewien Piotrze? Bo ja się swego czasu trochę tym problemem interesowałem i ze zdobytych informacji wynikało, że o ile w gaźnikowych oddławienie nie było problemem, bo trzeba było wymienić dyszki, to we wtryskach wiązało się to niestety z wymianą komputera (koszty).

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Post autor: ppamula » pt 02 gru 2011, 22:15

jestem tego pewnien i moją z niemiec oddławiał mi mechanik, jeden z ownesów - Musieli.

ODPOWIEDZ