Dział dla nowych

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
MC_Hammer
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Maciej
województwo: mazowieckie

Re: Dział dla nowych

Post autor: MC_Hammer » sob 03 wrz 2011, 21:53

I tak oto powstał temat w którym wypowiadają się starsi starsi, starsi i nowsi bez zbędnego rozgraniczania jednak można :P

nic więcej nie napiszę, bo po pifku jestem i nic mądrego do głowy mi nie przychodzi :twisted:

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Łukasz
województwo: śląskie

Post autor: emil » sob 03 wrz 2011, 23:19

Greck, Ty to coś za dużo rozkminiasz, pierw nam każesz zakładać jakieś wstążki żeby się rozpoznać, zapisujesz sie na zlot na ktory nie przyjezdzasz, twierdząc w międzyczasie, że jak sie nie spotkamy na chudowie z wstążkami na rękach to zlot nie wypali, teraz będziesz wydzielał dział dla nowych.. Po co?? Już kiedyś pisałem, jak chcesz sie z kimś umowić na latanie czy inne bzdety to większość z nas ma telefon w profilu, dzwonisz, umawiasz sie i tyle. Robisz zamieszanie z jakiegoś błahego znowu powodu, i pytam po raz kolejny - po co?

Awatar użytkownika
greck
teksciarz
teksciarz
Imię: grzegorz
województwo: śląskie

Post autor: greck » ndz 04 wrz 2011, 18:34

Emilku :
1. po pierwsze miło mi że mam kronikarza i wielbiciela, bo widzę ciągle że bserwujesz wszystko co piszę, komentujesz i to zawsze złośliwie, MIEĆ FANA TO RZECZ BEZCENNA
2. po drugie proponowanie czegoś nowego to nie robienie zamieszania
3. zlot na którym nie byłem jak pamiętasz miał problemy, nie wiadomo było gdzie, nawet pisali czy ktoś ma jakies propozycje i zgłosiłem się że zrobie w naszych okolicach ( Ty nic nie proponowałeś ) a ponieważ było zamieszanie wybrałem bieszczady, nie byłem, MOJA WINA, Przepraszam - dla wszystkich którzy dojechali stawiam piwo przy okazji !
4. Ja o dziale dla nowych, Ty o zdzwanianiu się, jak nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to spróbuj przeczytać z dwa-trzy razy bo odpisujesz nie na temat
5. po piąte jak proszę aby ktoś coś napisał w danym temacie to Ty nigdy, ale jak coś możesz się doczepić to nigdy nie omieszkasz, [edytowano] , nie odpisuj na to co ja piszę
6. Sorki dla reszty ale kolega poprostu przegina.

PS Emil - Jak się smiertelnie obraziłeś to trudno, jak nie to graba i nie wchodźmy sobie w drogę lub zdzwońmy się :D i wypijmy piwo na zgodę ?

Temat Działu dla Nowych wyczerpany niech będzie tak jak JEST :|

Awatar użytkownika
MC_Hammer
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Maciej
województwo: mazowieckie

Post autor: MC_Hammer » ndz 04 wrz 2011, 21:13

greck pisze:lub zdzwońmy się i wypijmy piwo na zgodę ?
proponuję tej wersji się trzymać.

Ps. greck dla jasności to ja edytowałem Twojego posta, niepowtarzaj numeru proszę Cię bardzo, bo z bardzo fajnej wymiany zdań i poglądów dyskusja zmierza do zamknięcia tego tematu a szkoda by było ;)
Z tego miejsca zwracam się i do emila - proszę !!! :biggrin

Ps 2. Doceńcie to, że proszę, bo rzadko to robię ;)
wolę dawać ostrzeżenia :P

Awatar użytkownika
orzyl
klepacz
klepacz
Imię: Piotrek
Kontakt:

Post autor: orzyl » pn 05 wrz 2011, 11:47

maxym73 pisze:
C_L_K pisze:A czemu trzeba zakładać nowy temat? Nie lepiej dopisać do istniejącego tematu o nieaktualnych już sposobach? Gdybyś chciał zaprogramować kluczyk to po wyszukaniu w szukajce wolałbyś, żeby wyskoczył jeden temat czy dziesięć?
Oczywiście że nie trzeba zakładać nowego tematu, ale z drugiej strony jak ktoś załąży nowy to poco od razu na niego krzyczeć?
każdy problem może być inny . Dla laika takim się uważam opisanie mojego problemu moimi słowami jest pewniejsze i zrozumiałe dla mnie niż dopasowywanie danej usterki do zamieszczonych info. na forum.
Myślę jeszcze że nie można zabierać przyjemności nowym forumowiczom do zwykłego porozmawiania o swoich maszynkach i zarazem o problemach. / puki im się to nie znudzi i nie zaczną pisać POSZUKAJ SOBIE/
Oczywiście moim zdaniem
Chyba się nie rozumiemy. My nie mówimy aby nie pisać, i zeby tylko szukać... Szukać, pisać, ale nie tworzyć nowych tematów jesli już istnieją np o programowaniu kluczyka. Jak napiszesz nowy post, to każdemu pokaże się w nieprzeczytanych i odpowie na niego tak samo jakby odpowiedział na nowy temat. Nie chodzi o niepisanie. Piszcie, ale jeśli tematy są to po co zakładać nowe? Po to jest podział na działy, aby grupować swoje wypowiedzi, i ewentualnie zawężać poszukiwania nie uzywając szukajki.
Na zawsze w pamięci Roads - 16.10.2007...

Awatar użytkownika
GrzesiekBstok
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Grzegorz
województwo: podlaskie

Post autor: GrzesiekBstok » wt 06 wrz 2011, 07:54

siema
imho porządek być musi
jestem na kilku innych forach ( samochodowych) i szlag człowieka trafia jak co chwilę pojawia się nowy wątek z pytaniami jakie pojawiały się niedawno i na które odpowiedzi były
po pewnym czasie "starzy" userzy przestają odpowiadać bo im się zwyczajnie nie chce pisac o tym samym "nasty" raz :)

o programowaniu kluczyka akurat ja pisałem, podczepiłem się do się do istniejącego wątku o dorabianiu kluczyka, jak się okazało w poradach ogólnych a nie elektryce:) ale widzę że i tak ktoś na to trafił i wkleił tam gdzie trzeba, oby sie przydało- tak jak pisałem - u mnie działa :D

jako "nowy" user narazie piszę niewiele, bo sprzęt i jazdę na moto dopiero poznaję, a sprawy techniczne- warto poczytać to co jest już napisane, w razie wątpliwości dopytać w istniejącym już wątku i po sprawie, wtedy cała wiedza userów jest w miarę pogrupowana a nie rozrzucona po całym forum- wtedy cokolwiek znaleźć to masakra

ot takie moje przemyślenia przy śniadaniu :)
trzeba wyciągać puchę i jechać do pracy, bo pogodę dziś zupełnie nie motocyklową w Białymstoku mamy

pozdrawiam
Grzesiek
VFR 800 FI, 2001
Astra G Caravan Z16XE, 2002

Awatar użytkownika
figaro
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Tomasz
województwo: pomorskie

Post autor: figaro » wt 06 wrz 2011, 14:49

Może zamiast wymyślać nowe działy dałoby się jakoś usprawnić wyszukiwarkę, aby stała się bardziej przyjazna użytkownikom. :roll:
Ważnym jest również, aby autorzy tematów pilnowali się i pisali swoje nowe posty w działach do tego przeznaczonych. :sciana
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

ODPOWIEDZ