Jakość kasków do 1000 zł ?!?

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
challenger
zadomowiony
zadomowiony
województwo: dolnośląskie

Re: Jakość kasków do 1000 zł ?!?

Post autor: challenger » sob 11 cze 2011, 14:02

kiciol pisze:I na pewno nowy,żadnych używek.
Tak samo powinno być z motorami TYLKO NOWE MUSIMY KUPOWAĆ!!!! Bóg jeden wie ilu z nas jeździ z pospawana rama! A jednak jeździmy. Tak sam sprawa tyczy sie kasku nikt nie przekona mnie ze nowy kask NAXA, NITRO najtańsze AGV jest lepszy od używanego w idealnym stanie XR1000 (pomijając kwestie higieny ale i tak może być zachwiana w pozornie nowym jeśli kask był namiętnie przymierzany na wystawie) Dlaczego cytuje kolegę i robię wręcz off topa? Bo każdy kogo stać bedzie mówił NOWY!!! Przepraszam a kolega nowy motor kupował z salonu?

Teraz trochę do tematu mi się bardzo podoba UVEX rs 750 Carbon (rozmiar M tylko 990g chociaz przez to moze być nie stabilny podczas znacznych prędkości) ale słyszałem ze słabo wykonany w testach ADAC jest drugi za Schubertem.

Awatar użytkownika
Lukaszny
pisarz
pisarz
Imię: Łukasz
województwo: warmińsko-mazurskie

Post autor: Lukaszny » sob 11 cze 2011, 14:12

No sorry, ale nie ma żadnego związku pomiędzy zakupem nowego/używanego motocykla a zakupem kasku. Każdy jeździ w takim na jakiego nas stać. I co by nie mówić od strony higieny i samopoczucia używka zawsze będzie używką. Równie dobrze można by przekonywać, że używana bielizna np. hugo bossa jest lepsza niż nowa, choć nie markowa :wink: .
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/

Awatar użytkownika
challenger
zadomowiony
zadomowiony
województwo: dolnośląskie

Post autor: challenger » sob 11 cze 2011, 14:18

Nie przesadzajmy :) z ta bielizną jest jak z oponami i klockami ham. A jeśli producent kasku zaleca wymianę co 7-10 lat to jak ktoś sprzedaje kask po 5 latach i nie miał w nim dzwona to dlaczego taki kask ma być bee :) I ktoś pisze ze żadnych używek! Racja każdy jeździ w tym na co go stać! Dlatego nikomu nie polece kupić używanych klocków opon, łańcucha tudzież bielizny :) Ale dobry kask za 1500zł używany dwa sezony sprzedawany za 500zł to nie lada gradka dla początkujących motocyklistów a widzę wielu w naxa na zx6r i żal mi ich.

Wracajac do tematu co sadzicie o UVEX rs 750? bo mam ochote zbierać na niego znalazlem w skepie internetowym juz za 850zł.

ODPOWIEDZ