VFR RC 36 I/II czy SV 650 ?

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
lasooch
teksciarz
teksciarz
Imię: Michał
województwo: mazowieckie

Post autor: lasooch » śr 17 lis 2010, 12:07

scibor pisze:
lasooch pisze:VFR jest najcięższa (bez obrazy, ale przy SV to VFR jest niesamowitym klocem)
Ja po prostu nie rozumiem, dlaczego zescie sie przyczepili do tego ze VFR jest ciezka :shock: Albo wszyscy narzekacze sa anorektykami, albo przesiedli sie z Komara :mrgreen: To zupelnie normalny, "dorosly" motocykl. Nie widze tu zadnego dyskomfortu w porownaniu np z CBF500, wrecz przeciwnie - lepiej sie trzyma drogi przy bocznym wietrze na przyklad. A zreszta co ja tam bede, nie znam sie przeciez i nie wiem ze mam BARDZO CIEZKI MOTOCYKL...
Ja się wcale nie uczepiłem wagi VFR, sam jeżdżę równie ciężkim V-stromem i mi to odpowiada :)
Napisałem po prostu, że między VFR i SV650 jest wagowa przepaść. Przesiadając się z SVki na VFR serio masz wrażenie, jakbyś poprzednio jeździł komarem, celne porównanie ;P Jak będziesz miał kiedyś okazję, to przejedź się tym motocyklem. Właśnie to mi się podoba w SV, że prowadzi się jak rower, a osiągami nawiązuje już zdecydowanie do dorosłych motocykli :)
Triumph Tiger 1050 << bikepics

Marcin32
teksciarz
teksciarz
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: Marcin32 » śr 17 lis 2010, 15:50

a ja bym sie nie zgodzil ze osiagami nawiazuje do doroslych motocykli . VFRka jak jestes ogarniety w zasadzie mozesz nadazyc za kazdym; za supersportami ,motocyklami klasy XX, Hayabusa itp. Sv650 nie tyle co bys sie meczyl co bys poprostu nie dal rady. dlatego uwazam ze porownanie Sv 650 i VFRki to tak jak bys porownywal piesciarza wagi sredniej i wagi junior ciezkiej:)

Jarecki2102
pisarz
pisarz

Post autor: Jarecki2102 » śr 17 lis 2010, 18:01

No faktycznie Vfr najlżejsza nie jest ale nie przesadzajmy. Jest dobrze wyważona i ma dosyć nisko środek ciężkości. Nie wiem ilu z Was miało okazję pojeździć np. HD electra glide. To jest dopiero klocek. Masa coś koło 400 kilo, ale jak się jedzie to i tak jej nie czuć.

ODPOWIEDZ