KASK - kompendium
- Dzo-Dzo
- klepacz
- Imię: Paweł
Re: KASK - kompendium
zawsze można założyć słuchawki podpięte pod telefon i słuchać muzu
gorzej jak fale uciekają i trzeba ją zmienić...

gorzej jak fale uciekają i trzeba ją zmienić...
-
- pisarz
- Imię: Adam
- województwo: kujawsko-pomorskie
Słuchawki, zwłaszcza douszne, mocno ograniczają dźwięki z zewnątrz, a to już jest niebezpieczne. Muza do tego jeszcze bardziej się przyczynia.
Adam
-
- teksciarz
- Imię: Jakub
- województwo: kujawsko-pomorskie
też rozważam schuberta C3, jest cichszy nie da się ukryć ale ma podobno gorszą areodynamikę od xr 1100. Może warto poczekać na gt-air schoei
-
- zadomowiony
- Imię: Marek
- województwo: dolnośląskie
Hej.
Możecie polecić jakieś skorupy na głowę o obwodzie 52 cm? To mniej więcej rozmiar XXS normalnych kasków, lub S w przypadku kasków dziecięcych
Kolega szuka dla swojej dziewczyny, ale póki co trafili na ledwie jeden model Probikera. A tego nawet Sharp nie testował...
Możecie polecić jakieś skorupy na głowę o obwodzie 52 cm? To mniej więcej rozmiar XXS normalnych kasków, lub S w przypadku kasków dziecięcych

Kolega szuka dla swojej dziewczyny, ale póki co trafili na ledwie jeden model Probikera. A tego nawet Sharp nie testował...
- benito
- ostry klepacz
- Imię: Jarek
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Ja posiadam 2 kaski...Kolega_PL pisze:Nie ma cichych kasków. Dokup whisper kita do xr 1100
1) Schuberth S1 PRO - baaaardzo cichy, ponoc najcichszy ze wszystkich, lecz ma kiepska wentylacje, co przeszkadza tylko na torze i w mega gorace dni w miescie. W trasie problem znika.
2) Shoei XR-1100 - nowy, z podbrodkiem, duzo glosniejszy, ale spodziewalem sie tego. Aerodynamika duzo lepsza. Zakupiony z mysla o torze i sprawdza sie rewelacyjnie.
Wybierajac kask musisz zdecydowac, na czym nabardziej Ci zalezy.
Czy chcesz wygladac COOOL jak VALE i kupisz AGV za 300?
Czy najwazniejsze jest bezpieczenstwo i zamiast kupowac sportowy wydech, czy wypasione naklejki, przeznaczysz kase na dobry kask, ktorego prawde mowiac nie kupisz za 300??
Pytan jest wiele i nie ma zlotego srodka.
Malo kto wie, ze obwod glowy nie jest jedynym wyznacznikiem rozmiaru kasku.
Wiele skorup nie pasuje do ksztaltu czaszki.
Spradz sam, czy zakladajac swoj dotychczasowy kask, jestes w stanie dotknac wysunieta szczeka podbrodkowej czesci kasku...jesli tak, to jestes narazony na duze problemy przy ewentualnym dzwonie.
Honda VFR800 - RC46 - `98
Honda VTR1000SP1 - RC51 - `00
KTM LC4 640 SM - `04
Honda CBR 929 - SC44 - `01
Yamaha WR 426 F - `01
Aprilia Tuono - `06
BMW K1200S - `05
Honda VTR1000SP1 - RC51 - `00
KTM LC4 640 SM - `04
Honda CBR 929 - SC44 - `01
Yamaha WR 426 F - `01
Aprilia Tuono - `06
BMW K1200S - `05
- Fryt
- teksciarz
- Imię: Krystian
- województwo: pomorskie
Pany! słuchajcie, miał ktoś z was może kask marki Marushin a dokładnie jeden z modeli 777, 778 lub 888 ?
bardzo mi się podobają i nie ukrywam że cena też jest atrakcyjna, model 777 w teście Sharpa ma 5* !!!
bardzo mi się podobają i nie ukrywam że cena też jest atrakcyjna, model 777 w teście Sharpa ma 5* !!!

Odpowiedz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie: co lubię w życiu robić. A potem zacznij to robić.
- kris2k
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: śląskie
- Kontakt:
Kumpel ma wlsanie 777.Fryt pisze:Pany! słuchajcie, miał ktoś z was może kask marki Marushin a dokładnie jeden z modeli 777, 778 lub 888 ?
Bardzo fajny kask, dobrze wykonany, skorupa juz z kompozytu wiec kask jest lekki.
Nie jest specjalnie cichy z tego co wspominal, ale tez takowy nie mial byc (srednia polka w hierarchii Marushina).
Nie wiem jak tam z parowaniem szybki, nie pamietam czy mozna dokupic PinLocka.
Kask sam w sobie bardzo poprawny i na kozysc przemawia wlasnie skorupa z kompozytu (czyli bezpieczenstwo idzie w gore) w porownaniu z wszystkimi termoplastami z tej polki (Shark, Nolan, AGV, HJC itd.)
- Fryt
- teksciarz
Odpowiedz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie: co lubię w życiu robić. A potem zacznij to robić.
- kris2k
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: śląskie
- Kontakt:
Bardzo sugestywny przekaz

- michał RC 46
- pisarz
- Imię: Michał
- województwo: lubelskie
Ja miałem marushina 888 i szybko go sprzedałem, przede wszystkim dlatego, że był niedbale wykonany, po kilku tyg. wyściółka zaczepęła pękać, głośny jak cholera. Na plus ładne malowanie. Ogólnie przeciętny kask.
Czerwone najszybsze !
-
- pisarz
- Imię: Karol
- województwo: mazowieckie
Nie wiem czy kiedyś się spotkaliście, ale to co było drugie w teście czyli "kask" bez atestów jest u nas nazywany "ozdobnym nakryciem głowy"kris2k pisze:Fryt napisał(a):
http://www.youtube.com/watch?v=9LfEFhBelTY
chyba mnie przekonał
Bardzo sugestywny przekaz

"Odwaga to świadomość, że jest się jedynym, który wie, jak wielkie ogarnia cię przerażenie"
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota" A. Einstein
Errare humanum est
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota" A. Einstein
Errare humanum est
- Fryt
- teksciarz
Szczerze to nawet tak bym tego czegoś nie sklasyfikował! porażka totalnaFallen pisze:Nie wiem czy kiedyś się spotkaliście, ale to co było drugie w teście czyli "kask" bez atestów jest u nas nazywany "ozdobnym nakryciem głowy"kris2k pisze:Fryt napisał(a):
http://www.youtube.com/watch?v=9LfEFhBelTY
chyba mnie przekonał
Bardzo sugestywny przekazCzęsto w sklepach w takich kaskach jest karteczka z napisem, że przedmiot ten nie jest kaskiem tylko właśnie ozdobnym nakryciem głowy

- Fryt
- teksciarz
A z AGV i Sharka ? bo te dwie firmy jeszcze wchodzą w grę,
AGV k-4
AGV s-4
Shark RSI
Shark RSF 2i
który byłby najlepszą opcją ? chodzi mi o stosunek ceny do jakości
AGV k-4
AGV s-4
Shark RSI
Shark RSF 2i
który byłby najlepszą opcją ? chodzi mi o stosunek ceny do jakości

- Fryt
- teksciarz
Pany a kto z was miał lub ma NOLANA N84 ??? bo mam okazję kupić!