No, na filmie masz zestawienie cech tych dwóch, więc to powinno Ci ułatwić.
Ja zwróciłbym uwagę przede wszystkim na 2 aspekty: ochronę i wentylację.
- ochrona: czy jest w zestawie protektor pleców, jeśli nie, to czy można dokupić i za ile, albo lepiej ile kosztuje przyzwoity żółw (lepiej, bo założysz go pod każdą kurtkę, którą kupisz, na przykład letnią, przewiewną). Jak rzuciłem okiem na filmik, to rebelhorn miał jeszcze biorda.
- wentylacja: jak jest zimno, to zawsze można się ubrać. Cieplejsza bielizna, bluza pod kombi, albo nad (np. softshell), czy ostatecznie przeciwdeszcz. A jak jest za ciepło, to już za bardzo nic nie zrobisz z tym faktem (
albo i zrobisz). Tutaj rebel też wygląda sensownie.
Dodatkowo możesz pomacać i porównać grubości skór itp.
Ale przede wszystkim znajdź i przymierz, bo może się okazać, że jakiś inny w ogóle nie podejdzie Ci proporcjami i tylko będziesz musiał odsyłać. Albo szukaj alternatyw, które masz na miejscu. Może o jakiś motobajzel zahacz?
Z Warszawy masz do Łodzi względnie blisko. Może jakaś przejażdżka wiosenna?
Ciuchy tej marki widziałem tutaj:
https://sklepmotocyklowypabianice.pl, ale w razie czego, lepiej zadzwoń i się dowiedz, czy mają i to w dobrym rozmiarze. Jest tutaj też kilka innych sklepów, większość czynna w sobotę.
Albo dogadaj się z jakąś siecią (np. 4ride), żeby Ci przy jakiejś okazji ściągnęli. Jak dobrze pomęczysz, to idzie się dogadać często.