wysoka szyba do vfr 750 rc 36 II

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
matias0212
Imię: mateusz

wysoka szyba do vfr 750 rc 36 II

Post autor: matias0212 » sob 06 sie 2016, 19:01

Witam. Mam problem odnośnie szyby do mojej vfr-ki. mam 185cm wzrostu, zamontowaną wysoką kierownicę i jeżdżę w prawie całkowicie wyprostowanej pozycji (bo tak lubię).
Oryginalna szybę nie chce znać, testowałem racingową z Lostera (było troche lepiej) turystyczną z Lostera (lepiej jak na wcześniejszej) ale i tak powyżej 80 km/h dostaje powietrzem z każdej strony w kask . Zeby było śmieszniej to na nakedzie w moim kasku nawet przy 120km\h nie odczuwam takich podmuchów jak na vfr-ce z tą szybą.
Poszukuję takiej jak na zdjęciu (może ktoś wie gdzie kupić) albo ma do sprzedania?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

seler
teksciarz
teksciarz
Imię: Łukasz
województwo: dolnośląskie

Re: wysoka szyba do vfr 750 rc 36 II

Post autor: seler » wt 09 sie 2016, 09:19

Mam ten sam problem, pizga gorzej niż na nakedzie - szyba kieruje cały pęd powietrza prosto w kask. Testowałeś deflektory? Jak coś znajdziesz dobrego to się podziel.

Awatar użytkownika
figaro
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Tomasz
województwo: pomorskie

Post autor: figaro » wt 09 sie 2016, 18:29

viewtopic.php?f=19&t=4858
http://www.moto-tour.com.pl/Konfigurato ... cgodaIEABA

MRA VarioTouring u GREGORY może być znacznie taniej.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

matias0212
Imię: mateusz

Post autor: matias0212 » śr 10 sie 2016, 16:32

Montowałęm deflektory różnych wielkości. Jak szyba jest słabo wyprofilowana to deflektor niewiele pomaga ponieważ dalej słychać nieprzyjemne podmuchy (powietrze między deflektorem a szybą się przeciska). MRA nie zrobi roboty ponieważ też nie jest zbyt wysoka (400mm), tyle samo co loster turystyczny który posiadam (jest to żywcem skserowana mra).....
Znalazłem odpowiedź na moje pytanie (więc podziele się z innymi). Szyba ze zdjęcia to ermax (made in france) cena może zabić!!!!! i można kupić tu http://www.motomaxer.pl/c/1825/vfr-750- ... honda.html
Podobno testowane w tunelu aerodynamicznym. Ja znalazłem używkę na ebay-u de (109 euro z dostawą) i czekam aż przyjdzie.
Jak po testuje to przedstawię wrażenia z jazdy

ODPOWIEDZ