Spodnie skórzane - impregnacja przed deszczem
- Samson1983
- pisarz
- Imię: Sławek
- województwo: podkarpackie
Spodnie skórzane - impregnacja przed deszczem
Witam kolegów,
Pytanie z serii mniej lub bardziej oczywistych.
Po przeszukaniu forum jakoś nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.
Po ostatniej jeździe w deszczu moje spodnie skórzane wyjątkowo szybko przemokły...
Jakieś porady co do impregnacji?? jakich środków używać ewentualnie domowych metod żeby zbyt szybko nie przemakały??
Pozdrawiam
Pytanie z serii mniej lub bardziej oczywistych.
Po przeszukaniu forum jakoś nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.
Po ostatniej jeździe w deszczu moje spodnie skórzane wyjątkowo szybko przemokły...
Jakieś porady co do impregnacji?? jakich środków używać ewentualnie domowych metod żeby zbyt szybko nie przemakały??
Pozdrawiam
..."kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej" Ryszard Riedel
...Is there anything?? that love you so much, you'd protect it, no matter the cost or the damage it did to you?
...Is there anything?? that love you so much, you'd protect it, no matter the cost or the damage it did to you?
- ADHD VFR
- pisarz
- Imię: Michał
- województwo: wielkopolskie
Re: Spodnie skórzane - impregnacja przed deszczem
Od tego są stroje przeciwdeszczowe ale wiem co Cie dręczy zostaje Ci 10km do domu i specjalnie byś musiał schodzić z motocykla i ubierać się na te 10km żeby tylko dojechać. A druga sprawa że musiał byś wszędzie ze sobą wozić strój przeciwdeszczowy, mając kuferek jakiś to jeszcze nie problem ale jak nie masz ani jednego to plecak chyba że zmieści Ci się pod siedzenie
A nie wiesz czy nie można jakiejś podpinki do spodni dokupić żeby nie przemokły 

- Fakir
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: wielkopolskie
Wysmaruj je preparatem który znajdziesz pod nazwą "leader pflige"
co prawda skóra zawsze przemoknie przy mocniejszym deszczu, ale po użyciu tego preparatu lekki deszczyk nie straszny.
Nie polecam do rękawiczek
co prawda skóra zawsze przemoknie przy mocniejszym deszczu, ale po użyciu tego preparatu lekki deszczyk nie straszny.
Nie polecam do rękawiczek

Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
- zaba80r
- pisarz
- Imię: Piotr
- województwo: poza granicą Polski
Sorki ale nie mogę się powstrzymać ----> guma w sprayu zrobi robotę 

“You live more in 5 minutes going flat out on a vehicle like this than most people live in a lifetime” – Burt Munro...The world fastest Indian...
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
możesz użyć coś takiego sprawdziłem i działa
http://www.toro-nero.com/sklep/product. ... roduct=131
a do tekstylnych:
http://www.toro-nero.com/sklep/product. ... roduct=124
http://www.toro-nero.com/sklep/product. ... roduct=131
a do tekstylnych:
http://www.toro-nero.com/sklep/product. ... roduct=124
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
- Hefajstos
- klepacz
- Imię: Maciej
Jak kiedyś używałem skórzaną kurtawe, to w drogerii był specjalny preparat do impregnacji skór, nazwy już nie pamiętam, kosztował 10-12 zł i było ok , w deszczu krople zjezdzały po natłuszczeniu.
- Samson1983
- pisarz
- Imię: Sławek
- województwo: podkarpackie
ADHD VFR dokładnie o to mi chodziło że jak masz do domu 20-30 min jazdy to kondonów nie będę ubierał ale jednak fajnie by było nie przemoknąć.
PETER dzięki za rade, sprawdzałem na allegro powyższe środki są dostępne od ręki.
A tak poza tematem to firma S100 robi megaaa dobry spray do łańcucha, którego zresztą osobiście używam i jestem zadowolony.
PETER dzięki za rade, sprawdzałem na allegro powyższe środki są dostępne od ręki.
A tak poza tematem to firma S100 robi megaaa dobry spray do łańcucha, którego zresztą osobiście używam i jestem zadowolony.
..."kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej" Ryszard Riedel