Krzywy podnóżek/Krzywy set
-
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: małopolskie
Krzywy podnóżek/Krzywy set
Cześć, mam krzywy prawy podnóżek kierowcy, jak trzymam prosto nogi to skrzywienie powoduje, że sam siedzę skręcony w ten sposób, że bark lewy i lewe kolano mam bliżej kierownicy i owiewek niż prawy bark i prawe kolano. Zerknijcie na zdjęcia.
Pytanie jest proste, jak to naprawić, czy wymienić set na nowy czy prostować stary, czy może jest to wina innego elementu ?
Pytanie jest proste, jak to naprawić, czy wymienić set na nowy czy prostować stary, czy może jest to wina innego elementu ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Pawelek_Okrutny
- bywalec
- Imię: Paweł
- województwo: śląskie
Re: Krzywy podnóżek/Krzywy set
mam chyba to samo z lewej strony pytałem sie o prostowanie jak najbardziej można ale trzeba podgrzać z tym, że jest prawdopodobieństwo, że peknie, ale to też nie problem mozna pospawać.
Tak mi powiedziano, więc tak mówie

Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
-
- klepacz
Set używany nie jest drogi, tylko pytanie czy to set czy coś innego ?
- ADHD VFR
- pisarz
- Imię: Michał
- województwo: wielkopolskie
Stawiał bym na set osobiście kupił bym nowyZaper pisze:Set używany nie jest drogi, tylko pytanie czy to set czy coś innego ?

-
- klepacz
Prawy wymieniony na używany i jest znaczne lepiej, jednak lewy okazał się też ciut skrzywiony, w sprawdzeniu tego pomógł Kubatron za co mu serdecznie dziękuję. Biegał z metrem do okola motocykla i mierzył co trzeba. Kuba jeszcze raz dzięki. A dla innych sety powinny być 35,1cm od ziemi jak moto stoi na centralce.
- kubatron2
- klepacz
- Imię: jakub
spoko loko po to tu jestesmyZaper pisze:Prawy wymieniony na używany i jest znaczne lepiej, jednak lewy okazał się też ciut skrzywiony, w sprawdzeniu tego pomógł Kubatron za co mu serdecznie dziękuję. Biegał z metrem do okola motocykla i mierzył co trzeba. Kuba jeszcze raz dzięki. A dla innych sety powinny być 35,1cm od ziemi jak moto stoi na centralce.
- ZioLek-82-
- klepacz
- Imię: Marcin
- województwo: mazowieckie
chyba że centralka deko przekoszonaZaper pisze: A dla innych sety powinny być 35,1cm od ziemi jak moto stoi na centralce.

nie wiemy co nas może jeszcze spotkać, nie wiemy kiedy może nas coś dopaść ..
Była:YAMAHA XJ 900 Diversion 95 /Są: HONDA CX 650 EURO 83r / HONDA VFR 800 FI 01r /
Była:YAMAHA XJ 900 Diversion 95 /Są: HONDA CX 650 EURO 83r / HONDA VFR 800 FI 01r /
- belkot
- klepacz
- województwo: śląskie
NIe robcie problemu z nieczego. Nie raz prostowalo sie sety kolegom jak wywalili na winklu na trasie. Kawalek rurki i prostujecie. Oczywiscie nie przesadzic bo peknie.