opony dwuskładnikowe

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
Vermilion
klepacz
klepacz
Imię: Adam
województwo: wielkopolskie

Re: opony dwuskładnikowe

Post autor: Vermilion » sob 31 maja 2014, 22:26

Jeżdżę na Michelin Pilot Power 1 i powiem szczerze, że opona bardzo szybko się grzeje, ale tak naprawdę zaczyna dobrze trzymać dopiero gdy już parzy rękę przy dotknięciu. Jak się rozgrzeje to skubana trzyma w zakrętach niesamowicie, niedługo sprawdzę ją na kartodromie to więcej powiem. Ale naiwny ten kto w mieście spróbuje zejść niżej np. na rondzie bo to igranie z ogniem :) Niedogrzana na bokach (co w mieście jest trudne) tańczy jak głupia. W dodatku bardzo nerwowo reaguje na wszelkie linie i pasy na drodze czego nie uświadczyłem na Dunlop Roadsmart II. Właśnie na liniach dzielących pasy złapałem wczoraj już trzeciego high side'a i tym razem naprawdę byłem bardzo blisko, żeby się glebnąć :)
Honda NSR 125 JC22A > Honda CB 500 > Honda VFR 750 RC36I > Yamaha TDM 850 4TX > Honda VFR 800Fi 99' SF > Honda VFR 800Fi 98' !!
SPEED UP - CENTRUM MOTOCYKLISTY
https://www.facebook.com/SpeedUP.Pila

rafal223
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Rafał
województwo: dolnośląskie

Re: opony dwuskładnikowe

Post autor: rafal223 » pn 02 cze 2014, 11:29

Z racji kończącej Sie tylnej i twojego polecenia tej oponki - zakupilem dziś diabli rosso II ;p

ODPOWIEDZ