plastiki problemy po glebie
plastiki problemy po glebie
Witam dawno tu nie byłem ale takie czasy że trzeba zap... na okrągło. Mam pytanie gdzie szukać owiewek zamienników lub firm co mają szeroki wybór plastików używanych do vfr? Ja kupiłem zamiennik od ms...niak i się okazało że to trzy dni szpachlowałem tarłem itd żeby pomalować (jakość czachy straszna) a jak zacząłem montować okazało się że owiewa jest wszędzie o 0.5cm za mała łącznie z gwintami, ledwie szybę wcisnąłem. Chciałem kupić używkę oryginał na allegro do polepienia ale nie było:( aa 2 pytanie nieznacznie ściąga mnie w prawo tak tyci robiłem geometrię laserową i rama była ok osiowość ok na oponach nic nie widać ale kierownica jest tak jakby skręcona w prawo poradźcie gdzie szukać krzywizny lagi też proste itd wszystko sprawdzałem w motogp Lub... goście wydali się fachowi.
- zaba80r
- pisarz
- Imię: Piotr
- województwo: poza granicą Polski
Re: plastiki problemy po glebie
Witam. Szukanie owiewek w oryginalne do vifki to jest polowanie
jak ma się dużo w kieszeni to nigdy nie ma problemu, moim zdaniem sztuką jest tak kupić żeby nie przepłacać. Na brytyjskim ebayu jest jedna czacha niebieska. Licytacja więc może cena będzie przystępna. Jeszcze ebay niemiecki choć trochę droższy od uk ....no i alledrogo. Mi skompletowanie owiewek plus pług łączący owiewki dołem zajęło z pół roku. Kupiłem owiewki oryginały w moim czerwonym kolorze bez malowania, , tylko przykrecić....pozdrawiam i udanych łowów.

“You live more in 5 minutes going flat out on a vehicle like this than most people live in a lifetime” – Burt Munro...The world fastest Indian...
-
- pisarz
Co do kierownicy to zobacz czy półki zawieszenia są wobec siebie w osi. Jak jest nie do końca równo luzujesz lagi (w dolnej i górnej półce i naciągasz kołem w odpowiednią stronę aż będą idealnie w osi. Jak masz trochę krzywą półkę warto spróbować skręcić na lekkim naprężeniu a reszta jak wyżej, jak nie jest mocno (półka) uszkodzona często da się ustawić.
- Miszak
- pisarz
- Imię: Łukasz
- województwo: pomorskie
Owiewek poszukaj może po handlarzach. Oni często mają kontenery z częściami ( sprzedają w końcu same nowe, albo prawie nowe motocykle lekko jeb... w kluczyk od stacyjki albo zahaczone rowerkiem dziecięcym). Jest taki koło Czerska woj. pom. Napisz na PW do Slawasa on zna numer do gościa. Leży nawet u niego VFR FI ,może coś się znajdzie. Co do nowych oryginałów to ceny są kosmiczne do RC 36II boczek koszt. ok 3200 zeta (co prawda w kolorze)
KISZCZAK
519 082 037
519 082 037
chciałem wam wysłać protokół pomiaru żeby ktoś pojętny mi wyjaśnił te liczby bo może tam tkwi problem krzywej kiery i ściągania lecz mi ciągle wywala że muszę się zalogować od nowa i tracę co napisałem więc odpuszczam dzięki za odpowiedzi i powodzenia w nawijaniu kilometrów!