Problemy z zakupami na Allegro.pl - Ostrzezenie

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
aniol
Imię: Michał
województwo: pomorskie

Re: Problemy z zakupami na Allegro.pl - Ostrzezenie

Post autor: aniol » sob 11 maja 2013, 04:45

Witam wszystkich
Przed tygodniem Sprzedawca zadzwonil do mnie z informacja, iż uznaje moj zwrot i prosi o odeslanie przesylki :)
Wstrzymalem sie z postem do odeslania pieniedzy, bo przyjecie zwrotu nie musi oznaczac zwrotu pieniedzy.
A jednak. Pieniadze tez do mnie wrocily. Choc moglem z urzedu domagac sie rowniez zwrotu kosztow przesylki (tu 3-krotnie) oraz odsetek ustawowych, postanowilem sprawdzic ostatni raz uczciowosc Sprzedawcy. W mailu z nr konta napisalem mu, ze o odsetkach zapominam, a koszty przesylki moze doliczyc wg uznania. I wg niego nie musial ich zwracac :)
Ciesze sie, ze zamknalem temat.

Wnioski na przyszlosc:
- na Allegro zwracac uwage kto ma konto typu Firma: zwrot gwarantowany ustawa
- wszelkie kontakty ze Sprzedawca dokumentowac, najlepiej prowadzac korespondencje elektroniczna. Po tel nie zostalby mi slad.
- w razie problemow z uznaniem zwrotu od razu udac sie do Rzecznika Praw Konsumenta (najczesciej urzeduja w Starostwie), a pozniej zglaszac i czekac na reakcje Allegro.

Wiosna w pelni. Sprzet wyszykowany :) Latwo zapomniec czujac znow "wiatr we wlosach, w oczach lzy ... na liczniku 3" :)

Pozdrawiam Wszystkich.

ODPOWIEDZ