Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
-
patrycy77
- bywalec

- Imię: Patrycjusz
- województwo: śląskie
autor: patrycy77 » ndz 17 lut 2013, 21:02
Jeszcze o tej płynności jazdy przy 6 tys obr. - musiałbyś specjalnie szarpać gazem na granicy 7 tysięcy obr. (wtedy "podskakiwałbyś" ładnie do przodu

) - przejscie jest dobrze wyczuwalne i zawsze pod kontrolą. Wszystko zależy od kierowcy! Mi się raz zdarzyła systuacja, że v-tec mnie zaskoczył....było to w deszczu (ulewie), na targicznej śląskiej drodze z pięknymi koleinami, jadąc na trójce zapomniałem się i przekroczyłem 7 tys. obrotów i w tym momencie tył postanowił wyprzedzić przód....(opony też nie na deszcz bo torówki

), ale szybko odjąłem gazu i wyprostowałem

fajnie było!
Zanim użyjesz słów: "ZAWSZE", "NIGDY" i "NA PEWNO" zastanów się czy jesteś w 100% pewny swojej wypowiedzi...
Mi się kiedyś wydawało....że jestem pewny:p
-
olo
- klepacz

- Imię: Olek
-
Kontakt:
I niech mi ktoś spróbuje wytłumaczyć co fajnego jest w pilnowaniu magicznej granicy 7 tyś. Jeszcze lepiej-trzeba wziąć pod uwagę aktualne warunki-na suchym nie będzie problemu ale na mokrym już trzeba uważać...
patrycy77-piszesz że przejście jest ZAWSZE pod kontrolą a za chwile opisujesz podbramkową sytuację-gdzie logika???
pozdro

VFR-OC Poland, South Park section, MTZ sub-section

-
patrycy77
- bywalec

- Imię: Patrycjusz
- województwo: śląskie
autor: patrycy77 » ndz 17 lut 2013, 21:39
Hej....olo... pisałem, że tylko raz mnie zaskoczył vtec (ZAWSZE pod kontrolą i że wszystko zależy od KIEROWCY), w tym konkretnym przypadku ja zawiniłem - bo kto przy zdrowych zmysłach i logicznie myślący pojedzie na trójce w ulewie, na torowych oponach powyżej 7 tys. obrotów? sam się prosiłem. Przynajmniej jest zabawa

Zanim użyjesz słów: "ZAWSZE", "NIGDY" i "NA PEWNO" zastanów się czy jesteś w 100% pewny swojej wypowiedzi...
Mi się kiedyś wydawało....że jestem pewny:p
-
Groszek
- klepacz

-
Kontakt:
Takie dyskusje już były, sam kiedyś zakładałem podobny temat, lukmajster poszukałbyś na forum lepiej.
Miałem Fi, Miałem V-tec, miałem RC36II. Od FI wolę V-tec.
-
andreas
- teksciarz

- Imię: Andrzej
- województwo: pomorskie
olo pisze:I niech mi ktoś spróbuje wytłumaczyć co fajnego jest w pilnowaniu magicznej granicy 7 tyś. Jeszcze lepiej-trzeba wziąć pod uwagę aktualne warunki-na suchym nie będzie problemu ale na mokrym już trzeba uważać...
patrycy77-piszesz że przejście jest ZAWSZE pod kontrolą a za chwile opisujesz podbramkową sytuację-gdzie logika???
pozdro

Powinni wypuszczać wersje z fleszem na obrotomierzu,żeby "ostrzegał" przed dodatkową "symfonią V-Tec"
Sory za OT ale nie mogłem się powstrzymać ;D
-
Higga
- teksciarz

- Imię: Szczepan
- województwo: podkarpackie
-
emils
- pisarz

- Imię: Emil
- województwo: mazowieckie
A ja zadam takie pytanko:
Z ciekawości ile płaciliście za regulacje zaworów w FI?
"Bóg stworzył Hondę, bo wie co dobre. A inne motocykle? Bo ma poczucie humoru!"
Idiotów na świecie jest mało. Ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...
-
zaba80r
- pisarz

- Imię: Piotr
- województwo: poza granicą Polski
http://www.youtube.com/watch?v=QPPW8KM7eEU moze tu jest odpowiedz na nasze zawiłe pytania na temat v-tec czy fi tzn celowe postarzanie produktu itp ...a wszystko zaczęło sie od glupiej zarówki ...mądrze prawią ale przez 53 min wiec godzinke trzeba zarezerwować pzdr i polecam
“You live more in 5 minutes going flat out on a vehicle like this than most people live in a lifetime” – Burt Munro...The world fastest Indian...