Jaka szyba?

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Bianki
bywalec
bywalec
Imię: Mateusz
województwo: podkarpackie

Jaka szyba?

Post autor: Bianki » wt 15 sty 2013, 10:10

Witam.

Szukam szyby do swojej frv 750 rc36 (rok 1992), interesuje mnie czarna, jednak na aledrogo ludzie podpisują różne szyby pod nazwa frv750 36 i juz zgłupiłem.
chciał bym jakaś zamówić jednak nie jestem pewnien czy będzie pasować do mojego motot, a ze kupiłem bez szyby moto to nie wiem która jest dobra.

Potrzebuję porady.
mam się rozglądać za takimi ?http://moto.allegro.pl/honda-vfr750-vfr ... 99945.html
czy takimi? http://moto.allegro.pl/honda-vfr750-vfr ... 10163.html

Z Góry dziekuje
Nie odkładaj marzeń, odkładaj na marzenia.

Awatar użytkownika
mobiand
teksciarz
teksciarz
Imię: Andrzej
województwo: lubuskie
Kontakt:

Re: Jaka szyba?

Post autor: mobiand » śr 16 sty 2013, 13:49

myślę że najpierw musisz sobie odpowiedzieć na pytanie jaką szybę chcesz??
Czy wolisz wrócić do oryginału i kupić jakiś używany oryginał?? Taka szyba napewno będzie wymagała przepolerowania no i będzie to opcja "krótka" (słaba ochrona przed wiatrem)
Czy może wolisz szybę akcesoryjną np. MRA trochę podwyższoną która lepiej chroni przed wiatrem. Taką można kupić nówke funkiel :mrgreen:

Ja osobiście przerobiłem oba warianty. Kupiłem moto z oryginalną szybką i zarzekałem się że nie zmienię na turystyczną bo oryginał wygląda bardziej sportowo. Przypadek sprawił że stałem się posiadaczem turystycznej szybki MRA i po paru trasach zmieniłem zdanie :biggrin . Szyba ta bardzo pasuje do VFR a komfort jazdy znacznie się poprawił.

obie te aukcje które podałeś to szyby w oryginalnym kształcie.
tutaj masz nowe szyby:
http://moto.allegro.pl/nowa-szyba-honda ... 10388.html
http://moto.allegro.pl/nowa-szyba-honda ... 41045.html
była VFR 750f rc36II 1996 a jest 1100xx, WFM M06 1962, WSK125 1979, Jawa 50

Bianki
bywalec
bywalec

Post autor: Bianki » śr 16 sty 2013, 14:21

OK, duzo mi to dało jednak chodzi mi o to ze szyby przy miejscu w ktorym stykaja się z lampą są krótsze lub dłuższe, tak jak by dochodziły do lampy idealnie, a niektóre jak by im brakowało jakiegoś wypełnienia na odległosci ok 7 cm.., czy jezeli szyba jest krótsza przy lampie( musimy dokupić jakieś wypełnienie ?) mam nadzieje ze mnie zrozumieliście, jezeli nie postaram sie to jakos rozrysowac

Awatar użytkownika
mobiand
teksciarz
teksciarz
Imię: Andrzej
województwo: lubuskie
Kontakt:

Post autor: mobiand » śr 16 sty 2013, 19:46

nie wiem jak to jest u Ciebie (moja jest trochę młodsza, 1996r) ale szyba do lamby nie dochodzi. U mnie wchodzi pod owiewkę trochę i to tyle. Mam akurat rozebrane moto to jutro postaram się zrobić jakieś fotki i będziesz miał to zobrazowane :)
była VFR 750f rc36II 1996 a jest 1100xx, WFM M06 1962, WSK125 1979, Jawa 50

Awatar użytkownika
Arnold
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Arnold
województwo: opolskie
Kontakt:

Post autor: Arnold » śr 16 sty 2013, 19:57

mobiand, chyba nie do końca zrozumiałeś kolegę. ;) Pyta który kształt będzie mu pasował do moto. Bianki, pokazałeś dwa modele szyb. Drugi link który podałeś to szyba do modelu RC36II. Ty masz RC36 jedynkę i musisz zaglądać na szyby z pierwszego linku.
Obrazek

Jak głupio pieprzę, to wybaczcie mi, ale jestem po kilku głębszych. :szczerbaty

Bianki
bywalec
bywalec

Post autor: Bianki » pt 18 sty 2013, 09:52

Arnold pisze:mobiand, chyba nie do końca zrozumiałeś kolegę. ;) Pyta który kształt będzie mu pasował do moto. Bianki, pokazałeś dwa modele szyb. Drugi link który podałeś to szyba do modelu RC36II. Ty masz RC36 jedynkę i musisz zaglądać na szyby z pierwszego linku.
Czyli ktoś zrozumiał moje wypociny, dziękuję :D już wiem jakich szukać :D

ODPOWIEDZ