Maszyna do remontu i jak z OC???
- Stuwka
- klepacz
- Imię: Konrad
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
Re: Maszyna do remontu i jak z OC???
Co reszta na to ???
- Revolut
- pisarz
- Imię: Grzegorz
- województwo: podkarpackie
http://moto.wp.pl/kat,55194,title,Nowy- ... omosc.html
Nie ma jakiś ulg przy sprzedaży? Np takich, że jakiś czas po kupnie można dopiero sobie ubezpieczyć? Tzn wiem, że działa to tak, że korzysta się z ubezpieczenia poprzedniego właściciela, ale co jeśli kupno nastąpi np 3 dni przed końcem umowy a ja nieświadomy tego nie wykupię nowego ubezpieczenia, bo będę chciał to zrobić w innym towarzystwie?
Zawiązuje się automatycznie kontynuacja umowy, ale, czy jest możliwość powiedzenia "hola, hola, ja chciałem ubezpieczyć w innym miejscu, ale nie zdążyłem"? I zanim papierki przestaną krążyć...

Nie ma jakiś ulg przy sprzedaży? Np takich, że jakiś czas po kupnie można dopiero sobie ubezpieczyć? Tzn wiem, że działa to tak, że korzysta się z ubezpieczenia poprzedniego właściciela, ale co jeśli kupno nastąpi np 3 dni przed końcem umowy a ja nieświadomy tego nie wykupię nowego ubezpieczenia, bo będę chciał to zrobić w innym towarzystwie?
Zawiązuje się automatycznie kontynuacja umowy, ale, czy jest możliwość powiedzenia "hola, hola, ja chciałem ubezpieczyć w innym miejscu, ale nie zdążyłem"? I zanim papierki przestaną krążyć...

- Fankas
- pisarz
- Imię: Fankas
- województwo: śląskie
twoim obowiazkiem jest wyglosic umowe... niedawno chyba weszlo ze umowy nie przedluzaja sie autopmatycznie ale dotyczy to tylko umow nowo zawartych...
motyw z zulem jak kto uwaza... w przypadku wykrycia sprawy to ty masz wieksze problewy jak ten zul....
najprosciej zalatwic papier o zezlomowaniu tylko co potem
motyw z zulem jak kto uwaza... w przypadku wykrycia sprawy to ty masz wieksze problewy jak ten zul....
najprosciej zalatwic papier o zezlomowaniu tylko co potem

Like a true nature's child
We were born, born to be wild
We can climb so high
I never wanna die
Born to be wild
We were born, born to be wild
We can climb so high
I never wanna die
Born to be wild
-
- pisarz
- Imię: Karol
- województwo: mazowieckie
Ja maiłem coś takiego przy kupnie puszki...tylko, że jak kupiłem to minął już termin zapłaty drugiej raty. Do 7 dni czy jakoś tak trzeba przepisać ubezpieczenie na siebie i później masz 30 dni na decyzję czy zostajesz czy rezygnujesz. Więc jeździłem cały miesiąc "za darmo" na ubezpieczeniu, a później podziękowałem i nic nie płaciłem:). Wypowiedzieć możesz najpóźniej dzień przed końcem umowy, tylko musi być na piśmie.Revolut pisze:http://moto.wp.pl/kat,55194,title,Nowy- ... omosc.html
![]()
"Odwaga to świadomość, że jest się jedynym, który wie, jak wielkie ogarnia cię przerażenie"
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota" A. Einstein
Errare humanum est
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota" A. Einstein
Errare humanum est
- Stuwka
- klepacz
- Imię: Konrad
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
Czyli Panowie generalnie od OC nie da się uciec?