Maszyna do remontu i jak z OC???

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
Stuwka
klepacz
klepacz
Imię: Konrad
województwo: małopolskie
Kontakt:

Re: Maszyna do remontu i jak z OC???

Post autor: Stuwka » pt 03 sie 2012, 16:00

Co reszta na to ???
RC 36 II 96r.

Obrazek

Żyje się po to, by latać na moto i czasami dla śmiechu postrzelać z wydechu : )

Co mogę powiedzieć o użytkownikach forum ?
yes we can!!

Głośno mówie i Głośny mam wydech, krótko mówiąc jestem z Południa czyli Góral nisko pienny :)

Awatar użytkownika
Revolut
pisarz
pisarz
Imię: Grzegorz
województwo: podkarpackie

Post autor: Revolut » pt 03 sie 2012, 16:41

http://moto.wp.pl/kat,55194,title,Nowy- ... omosc.html

:twisted:

Nie ma jakiś ulg przy sprzedaży? Np takich, że jakiś czas po kupnie można dopiero sobie ubezpieczyć? Tzn wiem, że działa to tak, że korzysta się z ubezpieczenia poprzedniego właściciela, ale co jeśli kupno nastąpi np 3 dni przed końcem umowy a ja nieświadomy tego nie wykupię nowego ubezpieczenia, bo będę chciał to zrobić w innym towarzystwie?
Zawiązuje się automatycznie kontynuacja umowy, ale, czy jest możliwość powiedzenia "hola, hola, ja chciałem ubezpieczyć w innym miejscu, ale nie zdążyłem"? I zanim papierki przestaną krążyć... :D
Każdy chce oksytocyny i endorfin... :P Ale jak nie można... To pozostaje adrenalina :D
Obrazek - VFR 800Fi '00 "Caerulentis somnium" :D

Awatar użytkownika
Fankas
pisarz
pisarz
Imię: Fankas
województwo: śląskie

Post autor: Fankas » sob 04 sie 2012, 10:39

twoim obowiazkiem jest wyglosic umowe... niedawno chyba weszlo ze umowy nie przedluzaja sie autopmatycznie ale dotyczy to tylko umow nowo zawartych...
motyw z zulem jak kto uwaza... w przypadku wykrycia sprawy to ty masz wieksze problewy jak ten zul....

najprosciej zalatwic papier o zezlomowaniu tylko co potem :D
Like a true nature's child
We were born, born to be wild
We can climb so high
I never wanna die

Born to be wild

Fallen
pisarz
pisarz
Imię: Karol
województwo: mazowieckie

Post autor: Fallen » sob 04 sie 2012, 12:38

Revolut pisze:http://moto.wp.pl/kat,55194,title,Nowy- ... omosc.html
:twisted:

Nie ma jakiś ulg przy sprzedaży? Np takich, że jakiś czas po kupnie można dopiero sobie ubezpieczyć? Tzn wiem, że działa to tak, że korzysta się z ubezpieczenia poprzedniego właściciela, ale co jeśli kupno nastąpi np 3 dni przed końcem umowy a ja nieświadomy tego nie wykupię nowego ubezpieczenia, bo będę chciał to zrobić w innym towarzystwie?
Zawiązuje się automatycznie kontynuacja umowy, ale, czy jest możliwość powiedzenia "hola, hola, ja chciałem ubezpieczyć w innym miejscu, ale nie zdążyłem"? I zanim papierki przestaną krążyć... :D
Ja maiłem coś takiego przy kupnie puszki...tylko, że jak kupiłem to minął już termin zapłaty drugiej raty. Do 7 dni czy jakoś tak trzeba przepisać ubezpieczenie na siebie i później masz 30 dni na decyzję czy zostajesz czy rezygnujesz. Więc jeździłem cały miesiąc "za darmo" na ubezpieczeniu, a później podziękowałem i nic nie płaciłem:). Wypowiedzieć możesz najpóźniej dzień przed końcem umowy, tylko musi być na piśmie.
"Odwaga to świadomość, że jest się jedynym, który wie, jak wielkie ogarnia cię przerażenie"
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota" A. Einstein
Er­ra­re hu­manum est

Awatar użytkownika
Stuwka
klepacz
klepacz
Imię: Konrad
województwo: małopolskie
Kontakt:

Post autor: Stuwka » śr 15 sie 2012, 22:50

Czyli Panowie generalnie od OC nie da się uciec?
RC 36 II 96r.

Obrazek

Żyje się po to, by latać na moto i czasami dla śmiechu postrzelać z wydechu : )

Co mogę powiedzieć o użytkownikach forum ?
yes we can!!

Głośno mówie i Głośny mam wydech, krótko mówiąc jestem z Południa czyli Góral nisko pienny :)

ODPOWIEDZ