honda vfr rc 36 II

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
ares84

honda vfr rc 36 II

Post autor: ares84 » pn 11 cze 2012, 00:14

witam mam zamiar kupić hondę vfr rc36 w związku z tym mam parę pytań na co zwrócić uwagę kupując ten model?, i czy modele rocznika 94 różnią się czymś od rocznika 97 chodzi mi o modyfikację i czy możliwa jest cena 5tysi za 94 rok z wawy na oto moto, bo chcę przeznaczyć około 7

Awatar użytkownika
poscig
klepacz
klepacz
Imię: Marek
województwo: pomorskie
Kontakt:

Re: honda vfr rc 36 II

Post autor: poscig » pn 11 cze 2012, 00:34

Za 7 tysi kupujesz już 36 bez większych inwestycji i w super stanie...Generalnie model 36ll niezależnie od rocznika się nie rózni ,oprócz wieku.Można kupić nawet za 5 tysi 97 rok ,ale trzeba troszk,e dołożyć...Z regóły wszytskie sprawy eksploatacyjne plus wiele godzin pracy.Opłaca się bo motocyl bardzo wdzięczny i bezawaryjny.
Głównie trzeba zwracać uwagę na(wszystko to co w innych moto podczas oględzin)
w szczególności miernik w łapki i pod kanapą na aku sprawdzić ładowanie,na światłach i ok,4 tyś musi być ok 14,4V na silniku zimnym i ciepłym.Podczas oględzin najlepiej jak motocykl pracuje,ąż do załączenia się wentylatorów.W tym czasie temp.na wskaźniku jest w połowie.
Korozja układu wydechowego i kolektorów.Szczelnośc silnika,i przedniego zawieszenia.Tlny amor nie może się ,,bujać,,jak na sprężynce itd itp. Każda pierdoła jak klocki,opony regulator ,nieszczelnośc zawiechy z prZodu lub pęknięcia plastików to powód do targowannia.

Powodzenia :mrgreen:

ares84

Post autor: ares84 » pn 11 cze 2012, 00:53

dzięki wielkie bo trochę wypadłem z siodła na kilka lat i teraz zielony jestem mam nadzieję że jeździć jeszcze potrafię, dawne lata wski, junaki, gsxf 400, gsxf750,junak- dluugo nic. pozdrawiam!

Awatar użytkownika
poscig
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: poscig » pn 11 cze 2012, 00:57

To z VFR uważaj podczas jazdy testowe...ciężka,narwista i baaaardzo mocne hamowanie silnikiem,szczególnie podczas nawrotów pilnuj się....
VFR są niezniszczalne o ile dba się o nią,pomimo wieku swego wciąż bezawaryjna i piękna o prowadzeniu nie wspomne....
Podstawa to dobre ładowanie i brak domorosłych mechaniko-elektryków....pod fotelem musi byc wszystko cacy z kablami,najlepiej zwalic zadupek(2 minuty) i obadac instalkę...czasem dużo mozna się domyśleć widząc sprzedającego....omijaj cwaniaków i nagadywaczy,zapewniających ,że 15 letni sprzęt nigdy nie widział gleby,ostrej jazdy itd,itp....

ares84

Post autor: ares84 » śr 13 cze 2012, 17:34

zgadzam się za tydzień jak wrócę do kraju jadę obejrzeć jeden taki sprzęt w wawie z 94r. tylko te przejechane 38tyś to coś lipa cholernie mało, ogłoszenie jest na otomoto a muszę pokonać 300 km aby móc go zobaczyć mam nadzieję że jeszcze będzie stał a właściciel da zajrzeć tu i tam. pozdrawiam!

Awatar użytkownika
poscig
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: poscig » śr 13 cze 2012, 22:15

Bierzcie moją,trza troszkę dopłacić ,ale 97 rok i zere-DOSŁOWNIE ZERO DO INWESTOWANIA.
stan oryginalny bez zmian i modyfikacji.
Moto ma nowe:
aku-żel
regulator 4 dni touramax japoński
klocki na dwa koła
łożysko główki ramy
opona przód
płyny hamulcowe
napęd+zęby
filtry
olej
świece
żarówki osram NIGHT
wszytskie kostki i połączenia wyczyszczone i psikniete
podswietlane kierunki
nakładka na siedzenie + rogi ori
gniazdo zapalniczki
narzędzia ori
kompletna zero braków
Moto prowadzi się jak bajka Oczek świadkiem bo leciał ostatnio 155 MPH :mrgreen:

Zero wkładu masa fanu.pieściłem moto bez zważania nakoszty 1.5 miesiąca

prow

ODPOWIEDZ