Uwaga na blokady XENA
- 8Bodzio8
- pisarz
- Imię: Tomek
Uwaga na blokady XENA
Cze
Zastanawiam się na zabezpieczeniem na tarczę i wpadłem na opinię na temat blokady XENA
http://www.honda-cbr.pl/forum/post13711.html
Zastanawiam się na zabezpieczeniem na tarczę i wpadłem na opinię na temat blokady XENA
http://www.honda-cbr.pl/forum/post13711.html
Prędkość w kilometrach/h widniejąca na znakach drogowych jest jedynie wielkością sugerowaną i w żadnym wypadku nie należy jej sztywno stosować. 

- Wojtek86
- klepacz
- Imię: Wojtek
- Kontakt:
To chyba XZ1 z alarmem.Fred pisze:Coś dziwnie wyglada ta "xena". Nie widziałem takiego modelu...
W "Motocyklu" jest test blokad. Piszą, że część (jeśli nie wszystkie) blokady XENA znikły z Polskiego rynku właśnie przez słabą ochronę przed atakami brute force.
Swoją drogą ci kretyni z "Motocykla" zrobili super poradnik otwierania testowanych zabezpieczeń (ze wskazaniem słabych punktów).
-
- klepacz
- Imię: Adam
- Kontakt:
Nie czytałem artykułu (a chętnie bym w sumie...
) ale niewiedza nie jest żadnym zabezpieczeniem. Na szczeniaka co chce się przejechać wystarczy byle zabezpieczenie, nawet standardowa blokada kierownicy zapewne. A profesjonalny złodziej i tak wie, jak się dobrać do takich zabezpieczeń. Jeśli jest to tak łatwe, że po przeczytaniu artykułu może to zrobić byle łąpserdak - znaczy że blokada jest do d... A zaprezentowanych metod Ty czy ja może nie znamy, ale "zawodowiec" na pewno zna (a nie zdziwiłbym się, gdyby w internecie bez problemu też można było znaleźć). Wiedząc, jak łatwo takie coś złamać - przynajmniej masz świadomość, na ile jesteś bezpieczny. Więc tak bardzo bym im nie wymyślał (choć jak mówię, artykułu nie czytałem, więc może jakieś powody są
)

- figaro
- ostry klepacz
- Imię: Tomasz
- województwo: pomorskie
Każde zabezpieczenie można sforsować. Potrzeba tylko... czasu 

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- DeVeDe
- pisarz
- Kontakt:
dokladnie... kolesie majac cala noc na zepsucie blokady nie musieli sie spieszyc... ta sa blokady ktorych nie da sie w ciagu 5 czy 10 sekund sforsowac.. potrzeba na to pare minut... to jest dobre na ulice czy parking strzezony gdzie to narobi halasu i cieciu wyjdzie z budy... ale nie w miejscu gdzie mobli cala noc meczyc sie brzeszczotem czy nie wiadomo jakim rozmiarem lomem... Rowniez mam xene z alarmem... tylko ze ten model co wazy kilo za cos kolo 200 zl
Jezeli zlodziej bedzie chcial ukrasc to i tak ukradnie... podjedzie 3 typa busem.. podniosa moto.. wsadza na pake i zegnaj... Do jakis garazy to 2 przyzwoite lancuchy i przymocowanie moto za kola do jakiegos slupa
Jezeli zlodziej bedzie chcial ukrasc to i tak ukradnie... podjedzie 3 typa busem.. podniosa moto.. wsadza na pake i zegnaj... Do jakis garazy to 2 przyzwoite lancuchy i przymocowanie moto za kola do jakiegos slupa
- Dariusz6914
- zadomowiony
- Imię: Dariusz
- województwo: śląskie
Re: Uwaga na blokady XENA
Łańcuchy i metalowy słup też nie pomogą! Mój kolega miał takie zabezpieczenie i teraz nie ma swojego motocykla! Cóż... 

Zostanie po nas tylko kurz,
a może jeszcze...,
nie, może już.
a może jeszcze...,
nie, może już.
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
na złodzieja najlepsze dobre ubezpieczenie, reszta to zwalniacze i odstraszacze ale jak bardzo będzie chciał to i tak weźmie
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
- Lukaszny
- pisarz
- Imię: Łukasz
- województwo: warmińsko-mazurskie
Przy siłowym przełamaniu blokady tarczy są tylko dwie możliwości - albo strzał będzie celny i blokada pęknie, albo się ręka omcknie i szlag trafi tarczę hamulcową.
Jeśli mieli tyle czasu i spokoju aby splądrować garaż to choćby przyspawał moto do ziemi to i tak zapewne zdążyliby to rozwalić. Z mojego doświadczenia zawodowego wynika raczej, że porzucili moto w krzakach nie dlatego, że ktoś ich spłoszył - tylko zapewne dlatego, że "mózg operacji" stwierdził, że ten fant nie jest w gestii zainteresowania odbiorcy.
Jeśli mieli tyle czasu i spokoju aby splądrować garaż to choćby przyspawał moto do ziemi to i tak zapewne zdążyliby to rozwalić. Z mojego doświadczenia zawodowego wynika raczej, że porzucili moto w krzakach nie dlatego, że ktoś ich spłoszył - tylko zapewne dlatego, że "mózg operacji" stwierdził, że ten fant nie jest w gestii zainteresowania odbiorcy.
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/
- Fakir
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: wielkopolskie
odgrzany kotlet
co do linku z forum cbr - tak to jest jak się kupuję najniższe modele xeny

co do linku z forum cbr - tak to jest jak się kupuję najniższe modele xeny
Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
Honda VFR750