Biura Podróży

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
Łysolek
Shrek
Shrek
Imię: Adam
województwo: mazowieckie

Biura Podróży

Post autor: Łysolek » czw 11 sie 2011, 13:39

Hejka,
z racji tego że sezon mamy bardzo nieudany, motocykle rozbite, zdrowie takie sobie , chciałbym w tym roku poleciec jeszcze gdzieś w egzotyczne kraje
i teraz pytania do Was :
Jakie biuro byście polecili na egzotykę ( czyt. Meksyk, Kuba, Dominikana, Kenia etc.. )
oraz czy macie jakiś znajomych lub Rodzine w biurze podróży aby taką wycieczkę załatwić troche taniej :P

Awatar użytkownika
VFRKrzysztof
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof

Re: Biura Podróży

Post autor: VFRKrzysztof » czw 11 sie 2011, 14:49

Do Kenii chyba w tym roku nie zdążysz, bo chcąc jechać do Afryki kilka miesięcy przed wyjazdem powinieneś zacząć się szczepić. Do Ameryki Południowej trzeba lecieć 10 godzin, a to jest niefajne, więc wybierać się tak daleko tylko po to, żeby poleżeć na plaży i popić gin z tonikiem, to może nie jest najlepszy pomysł. Ja lubię gin z tonikiem i kebab, więc lubię Turcję :mrgreen: A jeśli chodzi o egzotykę to polecam Donieck. Ostatnio skorzystałem z tego, że LOT otworzył bezpośrednie połączenie z Wawy i można tam polecieć za mniej, niż 400 PLN. Jest tam fantastyczny night club Chicago i tania wódka, poza tym nie ma nic :mrgreen:
The best is yet to come! :-)

Awatar użytkownika
Łysolek
Shrek
Shrek
Imię: Adam

Post autor: Łysolek » czw 11 sie 2011, 19:05

nie wiem co Krzyś chciałeś tym wpisem osiągnąć ale napisałem wyraźnie ze chodzi mi o egzotyke w postaci kraju, klimatu, przyrody a nie egzotykę jaką chyba Ty preferujesz :/

Awatar użytkownika
dniowiec
bywalec
bywalec
Imię: Robert Jan

Post autor: dniowiec » pt 12 sie 2011, 18:58

Polecam - sprawdzone biuro

http://oknonaswiat.mediacyfrowe.serwery.pl/index.php

... uśmiechnij się do Pana Wojtka - coś wyszuka.
" Nie patrz wielce w przeszłość, która przeminęła
i nie zawracaj sobie głowy przyszłością, która nie nadeszła.
Żyj teraźniejszością i spraw by była warta wspomnień "

Scott Taylor

Awatar użytkownika
ivan
klepacz
klepacz
Imię: Mariusz

Post autor: ivan » pt 12 sie 2011, 19:52

Ja kilka razy korzystałem z www.fabrykawakacji.pl Jest to pośrednik i ma ofertę wielu biur. Możesz wybierać do woli a jak coś Cię zainteresuje to pytasz jakie biuro ma tą wycieczkę. Ceny mają takie jak w biurach albo nawet niższe. Wszystko załatwiasz przez meila i nie musisz nigdzie chodzić.

Ale słyszałem że teraz ze względu na pogodę w PL jest kiepski czas żeby wybrać jakąś ciekawą wycieczkę zagraniczną.

sajmon
pisarz
pisarz

Post autor: sajmon » czw 18 sie 2011, 23:29

Ja zawsze będę polecał biura TUI, mają w swojej ofercie naprawdę dobre propozycje hoteli ( np RIU) i kierunków.
Z tych w/w byłem na Dominikanie ( PuntaCana) i w Meksyku ( Cancun).
Na Dominikanie jeszcze lepszy klimat i plaże, trochę zwiedzania - dla mnie raj na Ziemii. Meksyk też fajny i więcej zwiedzania - ja wypożyczyłem auto i w 3 dni zrobiłem ponad 1500km po całym półwyspie Jukatan ( zdziwienie Pani w wypożyczalni aut - bezcenne) :D

ODPOWIEDZ