Jaki zestaw naprawczy wybrać jak trafi mi się kapeć ??
- Rychu
- pisarz
Re: Jaki zestaw naprawczy wybrać jak trafi mi się kapeć ??
kup sznurki , ja tez naprawialem spore rozciecie w oponie od ostrego kamienia i dalo rade , co prawda letko puszczalo , ale dojechalem 50 km do domu.
- Lucek
- stary wyjadacz
- Imię: LUCYna/fer
- województwo: łódzkie
na ukrainu mialem po raz kolejny 'przytjemnosc' przetestowac jeden z wymienionych tu artykulow.
jest to artykul ktory juz wczesniej polecam a teraz mnie utwierdzil ze nie ma cos kombinowac chyba.
owe 'sznurki' jak to je zwiecie.
a wiec jadac gorska droga zauwazylem ze tyl zaczyna plywac na zakretach. a wiec pomyslalem ze jednak malo powetrza albo co gorsze dziura. na szczescie za ok5km wpdlem na stacje na ukrainie i ku mojej uciesze z wulkanizacja.
podbijam do typa i prosze o sprawdzenie cisnienia bo mowie chyba malo.
rzeczywiscie malo no wiec pewnie dziurka. szukamy i w tylnej oponie piekny nowiutki wkrecik. (btw pewnie sam je gdzies rozsypal bo nowka byla
)
z jednej strony sie zmartwilem bo sciaganie kola lata klejenie i zakladanie a szkoda czasu no i ten żar.
patrze a tu pan wyskakuje z zestawem i 'sznurkiem'
rach ciach bach i sznurek w oponie zaklejony, opona napompowana, tankowanie i w droge. i tak oto znowu na tak na[rawianajej gumie wrocilem do domu i zamierzam dokonczyc ja. zrobilem juz ze 3tys na tym
tak wiec poleacam po rak kolejny w oparciu o testy na wlasnej skorze a raczej gumie
PS
sam kupilem cargole ale jeszcze nie testowalem
jest to artykul ktory juz wczesniej polecam a teraz mnie utwierdzil ze nie ma cos kombinowac chyba.
owe 'sznurki' jak to je zwiecie.
a wiec jadac gorska droga zauwazylem ze tyl zaczyna plywac na zakretach. a wiec pomyslalem ze jednak malo powetrza albo co gorsze dziura. na szczescie za ok5km wpdlem na stacje na ukrainie i ku mojej uciesze z wulkanizacja.
podbijam do typa i prosze o sprawdzenie cisnienia bo mowie chyba malo.
rzeczywiscie malo no wiec pewnie dziurka. szukamy i w tylnej oponie piekny nowiutki wkrecik. (btw pewnie sam je gdzies rozsypal bo nowka byla

z jednej strony sie zmartwilem bo sciaganie kola lata klejenie i zakladanie a szkoda czasu no i ten żar.
patrze a tu pan wyskakuje z zestawem i 'sznurkiem'
rach ciach bach i sznurek w oponie zaklejony, opona napompowana, tankowanie i w droge. i tak oto znowu na tak na[rawianajej gumie wrocilem do domu i zamierzam dokonczyc ja. zrobilem juz ze 3tys na tym
tak wiec poleacam po rak kolejny w oparciu o testy na wlasnej skorze a raczej gumie

PS
sam kupilem cargole ale jeszcze nie testowalem
Nie ma boga, jest Mmmmotór!
- Janusz B.
- klepacz
- Imię: Dżony
Różne krążą legendy o sprayach. Kiedyś ktoś mi klarował, że zachowują się w oponie jak stosowana w budownictwie pianka uszczelniająca. I najwyraźniej baaardzo mojego rozmówcę poniosłodarecki-30 pisze:zalezy jaka bedzie dziura to moze i uszczelni ale jak wlejesz to cudo w opone to trudno chyba bedzie wulkanizatora namowic na naprawe czytaj posty wyzej

Nie wiem jak sprawuje się produkt Motula. Natomiast testowałem to:
http://www.moto-sklepik.pl/product_info ... cts_id=287
Kiedyś już o tym wspominałem, ale powtórzę się.
Dziurę miałem w przedniej oponie. Po wykorzystaniu powyższego ustrojstwa nie dość, że spokojnie wróciłem do domu (a miałem około 1500 km), to jeszcze dokończyłem gumę i nie było żadnych niepokojących objawów.
Trochę się obawiałem tego, jak będzie wyglądała felga. Okazało się, że jest git.
W oponie nie było żadnej pianki, tylko pływało sobie trochę płynu przypominającego zawiesinę kredy w wodzie, ponadto opona od wewnątrz była pokryta cieniutką bezbarwną powłoką o konsystencji żelu. A felgę wystarczyło przetrzeć szmatką i można było zakładać nową gumę.
Spytaj milicjanta, on Ci prawdę powie.
Spytaj milicjanta, on Ci wskaże drogę...
http://www.bezwiny.pl
Spytaj milicjanta, on Ci wskaże drogę...
http://www.bezwiny.pl
-
- klepacz
- Imię: Roman
- województwo: wielkopolskie
Mam pytanie.Czy w takim zestawie konieczny jest klej,tak jak jest to przedstawione w instrukcji poniżej
http://www.sklepmotonet.pl/p/pl/aa0123/ ... +maly.html
Z tego co widzę to wszędzie są naboje, sznurki, przejściówka i klucze do drylowania a żadnego kleju w zestawie nie ma.

http://www.sklepmotonet.pl/p/pl/aa0123/ ... +maly.html
Z tego co widzę to wszędzie są naboje, sznurki, przejściówka i klucze do drylowania a żadnego kleju w zestawie nie ma.
- Lucek
- stary wyjadacz
- Imię: LUCYna/fer
- województwo: łódzkie
mozesz kropelka skleic. serio
ale taki klej pewniejszy
ale taki klej pewniejszy
Nie ma boga, jest Mmmmotór!