gaśnie przy zapalaniu świateł
-
- bywalec
- Kontakt:
gaśnie przy zapalaniu świateł
taki oto problemik zapalam ładnie pracuje, jak daje kierunki to miga kontrolka fi razem z kierunkami jak zapalę światła mijania zapala się fi i moto gaśnie. czasami podczas pracy na luzie zapala się też fi ale tak jakby się tylko żarzyła. jakieś pomysły. domyślam sie że to wina zwarcia lub masy ale jakies opcje gdzie tego szukać aha jest jakiś przekaźnik od świateł ?
- w@riat
- bywalec
- Imię: Paweł
Re: gaśnie przy zapalaniu świateł
Masz rację, jest to brak masy, a gdzie szukać? Dosłownie wszędzie.
http://www.moto.dojlidy.net - Naprawa skuterów, motocykli, quadów. Sklep motoryzacyjny. Białystok
-
- pisarz
- Imię: dariusz
- województwo: podkarpackie
na polaczenia elektryczne daj kontakt sprey koszt okolo 15 zl. w sklepie motoryzacyjnym poprawi przewodzenie pradu na polaczeniach,sprawdzales ladowanie? ,jaki masz akumulator zelowy czy kwasowy jezeli ten drugi to sprawdz poziom elektrolitu
-
- bywalec
- Kontakt:
ok problem rozwiązany tzn częściowo;( po zdjęciu czachy i zapsikaniu wszystkich kostek przy zegarach nastąpiło cudowne uzdrowienie , minus taki że nie wiadomo dokładnie gdzie tkwił problem. stawiam na 2 największe wiązki wchodzące do zegarów ale pewności nie ma. dzieki za pomoc . temat uważam za zakończony. pozdrawiam
- Andriej
- bywalec
- Imię: Andrzej
- województwo: lubelskie
Oprócz psikania w kostki spróbuj je rozłączyć kilka razy, przetrą się styki i zobaczysz czy żaden kabel nie urwany. Poz tym warto profilaktycznie przy serwisie maszyny psiknąć kontaktem po złączach elektrycznych tak na przyszłość. Pozdrawiam
-
- bywalec
- Kontakt:
moze nie dokładnie napisałem ale nie psikałem po kostach (skutek marny)tylko każdą rozłączyłem i zapsikałem oba końce od wewnątrz. jednak zajmuje to trochę czasu bo wymaga zdjęcia czachy. no i denerwuje fakt że usterka nie została usunięta ale tylko zaleczona na jakiś czas ;/ bo nadal nie wiem która kostka jest trefna.