Alpinstars SMX PLUS czyżby Fake???

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
challenger
zadomowiony
zadomowiony
województwo: dolnośląskie

Alpinstars SMX PLUS czyżby Fake???

Post autor: challenger » śr 08 cze 2011, 11:57

Witam, prawie kupiłem i to w dodatku poza alegro (20zł taniej ehh ta mentalnosc;/) za 300zł te apliny SMX PLUS co o nich powiecie? Już z Fabiqiem je rozkminiamy za co dziekuje. Ale zdanie każde sie liczy.

W galeri dałem dla porównania wyglądające mi na oryginalne i większość takich jest do kupienia bylem w salonie i przymierzałem identyczne no wiec które są cacy a które beee? :D

Obrazek Obrazek
Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro[/img]

A możne i te i te cacy? albo i te i te podróby :) alpina powinna na swoich stronach opisywać jak odróznic swoj produkt od podrobionego. Chyba ze te bez metki to wcześniejszy model :)

Awatar użytkownika
kiki
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie
Kontakt:

Re: Alpinstars SMX PLUS czyżby Fake???

Post autor: kiki » śr 08 cze 2011, 12:07

dlaczego w tych jednych brakuje wewnętrznego usztywnienia kostki ?

Awatar użytkownika
challenger
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: challenger » śr 08 cze 2011, 12:14

Nie brakuje!!! widać jak szwy idą wiec to raczej fabryka :) tylko raczej nie alpiny :P Dzisiaj miałem przelew robić wiec jak panowie robić nie robić ? jak sie obudziłem rano to mnie taka myśl naszła " a jak to podróby? " i zacząłem szukać i oglądać zdjęcia i oto efekty

Kolega_PL
pisarz
pisarz
Imię: Adam
województwo: kujawsko-pomorskie

Post autor: Kolega_PL » śr 08 cze 2011, 13:28

challenger pisze:Nie brakuje!!!
A jednak brakuje :)
Adam

Awatar użytkownika
Groszek
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Groszek » śr 08 cze 2011, 17:33

Heh, śmieszne. A najfajniejsza jest ta część w środkowej części buta, z przodu (srebrna wstawka), najbardziej chyba charakterystyczny element tego modelu. Na zdjęciu numer jeden kręgi są tłoczone, na zdjęciu numer dwa wyszywane z gąbeczki :D

Gienio
klepacz
klepacz
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Gienio » śr 08 cze 2011, 17:54

u mnie nie ma tyle metek w środku, a mam buty kupione w intermotors, a te okręgi o ktorych pisze Groszek są wytłaczane, no i brakuje usztywnienia kostki, pomijając to że nie kupił bym używanych butów to te chyba są trochę zmęczone życiem

Awatar użytkownika
challenger
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: challenger » śr 08 cze 2011, 19:22

Kolega_PL pisze:
challenger pisze:Nie brakuje!!!
A jednak brakuje :)
Brakuje jeśli porównujemy do oryginału ale skoro to oryginalna podróba to może tak miało być hehe :) dzięki za rady gościu odpuścił ale nagle jak zacząłem pytać o metki i ochraniacz kostki to z ceny chciał zejść grubo a tak trzymał twardo swoje.

Awatar użytkownika
challenger
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: challenger » śr 08 cze 2011, 19:55

Gienio pisze:u mnie nie ma tyle metek w środku, a mam buty kupione w intermotors, a te okręgi o ktorych pisze Groszek są wytłaczane, no i brakuje usztywnienia kostki, pomijając to że nie kupił bym używanych butów to te chyba są trochę zmęczone życiem
A mogłbyś podesłać fotke tam gdzie brakuje usztywnienia?

W sumie długo zastanawiałem sie na używkami ale trafiłem na ogłoszenie tam gdzie nabijają klime ozonuja buty i kombinezony dzięki czemu zabijają bakterie wiec są w środku świeże niczym nowe a nawet bardziej bo nowe tez setki ludzi mierzy na wystawach :P Ale racja nie dość ze wątpliwe pochodzenie to jeszcze dojechane. Zależy co rozumie sie przez słowo używane bo te mierzone na wystawie przez tabuny ludzi tez sa w jakiś sposób używane a można trafić dosłownie idealne dwa razy zakładane. Zresztą nie będę robił off topa niech każdy jeździ w tym na co go stać bo nikt mi nie powie ze używki są gorsze od adidasów i zamiast zbierać cały sezon na nowe (super tech juz widziałem w 4bikes za 799zł) lepiej kupić alpinki ale nie takie :P

Gienio
klepacz
klepacz
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Gienio » śr 08 cze 2011, 20:12

Chodzi mi o to usztywnienie po wewnetrznej stronie buta, oczywiście jutro zrobię fotki i wstawię bo nie mam butów pod ręką.

ODPOWIEDZ