Sprowadzenie motocykla z USA
- Jashczur
- pisarz
- Imię: Chrystian
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
Sprowadzenie motocykla z USA
Jak w temacie, jakie sa aktualne koszty i procedury sprowadzenia motocykla z USA? Ewentualnie czy i jak mozna obejsc pewne absurdalne i abstrakcyjne wymysly naszych "rzadzacych" , ...przeciez Polak potrafi 

Ognia!
- Bohun
- klepacz
- Imię: Wiktor
- Kontakt:
żeby nie tworzyć osobnego tematu podpinam się pod ten.
Orientuje się ktoś, jak wygląda sprawa ze motocykla z papierami z USA ??
Orientuje się ktoś, jak wygląda sprawa ze motocykla z papierami z USA ??
Ostatnio zmieniony wt 08 lut 2011, 19:37 przez Bohun, łącznie zmieniany 1 raz.
stella > IŻ 49 > AWO 425 > M-72 > VF750F > VFR 750 > VS 700> XVS 650 > ZX 6-R > virago 1000 > VS 1400
-
- pisarz
- Imię: dariusz
- województwo: podkarpackie
- dragoo
- klepacz
- Imię: Jarek
No i jak wrażenia ? Miałeś pewną sztukę ? Wiedziałeś co bierzesz czy tylko zdjęcia ? Jaki rocznik dokladnie i jak Cie cenowo wyszło ze wszystkimi opłatami ?marlubin pisze:Ja sam sobie ściągnąłem swoją VFR z USA niecały miesiąc temu...
Więc mogę coś pomóc, doradzić, lub nawet ściągnąć kolejną sztukę ....
w razie pytań piszcie na PW.
-
- bywalec
- Imię: Marcin
Wrażenia OK, jestem bardzo zadowolony, Rocznik 2003, przebieg 27000km sztuka niunia.dragoo pisze:No i jak wrażenia ? Miałeś pewną sztukę ? Wiedziałeś co bierzesz czy tylko zdjęcia ? Jaki rocznik dokladnie i jak Cie cenowo wyszło ze wszystkimi opłatami ?marlubin pisze:Ja sam sobie ściągnąłem swoją VFR z USA niecały miesiąc temu...
Więc mogę coś pomóc, doradzić, lub nawet ściągnąć kolejną sztukę ....
w razie pytań piszcie na PW.
Czasowo trochę to trwało bo prawie 2 miesiące zanim Hondzianka zajechała do mojego garażu.
Co do pewności miałem tylko zdjęcia i opis. Ale sytuacja o tyle lepsza żę nie kupowałem od osoby prywatnej tylko od firmy ubezpieczeniowej, która zajmuje się sprzedażą sprzętów odebranych z ubezpieczenia (odebrane za niespłacanie kredytu, odzyskane z kradzieży i również powypadkowe i uszkodzone). Co do powypadkowych to tu nie ma się co zniechęcać bo jak motor się przewróci z podnóżki, porysuje i lusterko rozbije to to również jest traktowane jako sprzęt powypadkowy (ale są również totalnie skraszowane). Moja Niunia właśnie była tego typu i jej uszkodzeniem był porysowany bok, dźwignia sprzęgła i ciężarek kierownicy (koszt naprawy wyszedł mi 350zł). A motor taki jest dużo tańszy i opłaty są również mniejsze.
Zaletą jest jako taka pewność ale faktura jest wystawiona i wszystkie niezbędne certyfikaty i dokumenty również.
Co do ceny do to z kosztami sprowadzenia i wszelkimi opłatami których jest nie mało i tak mi się bardzo opłacało.
Kolejny motorek jak będę kiedyś zmieniał to na pewno będę w ten sam sposób ściągał.