Ducati : Lagi czy Rama ?
- maciek 800
- klepacz
marlon pisze:Maciek 800 a co Ci da płyta traserska w krzywej półce nawet jak ją zeszlifujesz na płycie do ideału to i tak przestawione otwory na lagi będzie miała nie??
CHRYSTE PANIE !!!!!!!!!!!!!!!!

Co mi da płyta ? Pewność czy półki są proste czy nie. Bo stół stołowi nierówny.

Nie ma co dywagować przez forum tylko trza dać specjaliście.

- Yaco
- klepacz
- Imię: Jacek
- Kontakt:
Strasznie kombinujecie
Do sprawdzenia czy lagi są proste wystarcza imadło
Półki natomiast sprawdza się w trakcie szczegółowego, precyzyjnego montażu. Lagi w obie półki muszą wejść bez oporów - po przejściu przez dolną półkę mają idealnie pasować w górną. Dodatkowo po skręceniu w półkach oś koła powinna bez oporów przechodzić przez obie lagi (próbnie składamy przód bez koła).
Krzywizny przodu, które wyczuwalnie wpływają na jednośladowość motocykla są widoczne niemalże gołym okiem bez specjalistycznego oprzyrządowania.

Półki natomiast sprawdza się w trakcie szczegółowego, precyzyjnego montażu. Lagi w obie półki muszą wejść bez oporów - po przejściu przez dolną półkę mają idealnie pasować w górną. Dodatkowo po skręceniu w półkach oś koła powinna bez oporów przechodzić przez obie lagi (próbnie składamy przód bez koła).
Krzywizny przodu, które wyczuwalnie wpływają na jednośladowość motocykla są widoczne niemalże gołym okiem bez specjalistycznego oprzyrządowania.
Leję na rzędówki, single i śmierdzące cwajtakty...
Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka
Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka
-
- klepacz
- Imię: ...
- województwo: warmińsko-mazurskie
- Kontakt:
Lagi sprawdzone.
To nie to
mack72 jezeli sama nie odkryje powodu to napewno się odezwe
(tylko czy patrzeli mi na tyłek czy opone - oto jest pytanie).
Cisnienie sprawdzam przed kazda jazda, mam swoj cisnieniomierz szpeszjal Zuzowy
WTF ?
To nie to

mack72 jezeli sama nie odkryje powodu to napewno się odezwe

no wlasnie, rodzic mi dokrecił, ale ponoc jak jade wszystko z tyłu jest ok.orzyl pisze:luzny napinacz od kola
(tylko czy patrzeli mi na tyłek czy opone - oto jest pytanie).
Ja nie pije duzoorzyl pisze:albo nie pij tyle ;D

Cisnienie sprawdzam przed kazda jazda, mam swoj cisnieniomierz szpeszjal Zuzowy

...
- maciek 800
- klepacz
Spróbuj to wytłumaczyć "żeczoznawcy" z firmy ubezpieczeniowejYaco pisze:Strasznie kombinujecie![]()