Kolektory/końcówki Delkevic
- brutoos
- pisarz
- Imię: Jacek
- województwo: mazowieckie
Kolektory/końcówki Delkevic
Stoję przed ewntualnością kupna używanych kolektorów i szukając znalazłem coś takiego:
http://www.delkevic.pl/
czy ktoś się spotkał z produktami tej marki? warte to zastanowienia? w przypadku nowych to zawsze 500 mniej niż w hądzie.
http://www.delkevic.pl/
czy ktoś się spotkał z produktami tej marki? warte to zastanowienia? w przypadku nowych to zawsze 500 mniej niż w hądzie.
-
- teksciarz
- Imię: WOJTEK
- województwo: kujawsko-pomorskie
nie znam wagi ani jednego ani drugiego ale to ze kwasiak to nie znaczy ze musi więcej ważyć przecież może być z cięższej rury ważniejsze jest chyba to aby był tak wykonany by idealnie pasował dla mnie jest to super sprawa i jak przyjdzie mi wymienić to mam dzięki Tobie kolego adres producenta już zapisany za co z góry dziękuje
adrenalina uzależnia
- brutoos
- pisarz
zanabyłem cały układ ww. firmy.
straaaasznie długo czekałem na dostawę, ale musieli to wyspawać w fabryce(notabene w Australii), bo kto by tam do VFRy coś takiego kupował..
Układ jest w trakcie zmieniania. Kolektory ponoć nie są idealnie dopasowane i trzeba je podoginać trochę.
Wszystkie końcówki mają dB-killery. Ja wybrałem 450mm stalową - połysk ma nieziemski.
Jutro będę miał zamontowany komplet to dam więcej info.
straaaasznie długo czekałem na dostawę, ale musieli to wyspawać w fabryce(notabene w Australii), bo kto by tam do VFRy coś takiego kupował..
Układ jest w trakcie zmieniania. Kolektory ponoć nie są idealnie dopasowane i trzeba je podoginać trochę.
Wszystkie końcówki mają dB-killery. Ja wybrałem 450mm stalową - połysk ma nieziemski.
Jutro będę miał zamontowany komplet to dam więcej info.
- bialy-murzyn
- klepacz
w Stanach cały zestaw można kupic za 200$
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/DELKEVIC ... ccessories
znaczy tłumik, ale na jutubie brzmi dziwnie
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/DELKEVIC ... ccessories
znaczy tłumik, ale na jutubie brzmi dziwnie
- bialy-murzyn
- klepacz
- brutoos
- pisarz
wróciłem wczoraj z Chorwacji więc nie miałem kiedy pisać 
Mam założony pełny układ, tj kolektory + dolot i końcówka stalowa 450mm.
Zrobiłem jakieś 3500-4000km na trasie z założonym dB-killerem, którego jeszcze nie zdejmowałem.
Wydech gada fajnie, na wolnych obrotach głośność jest porównywalna do oryginału, jak się odkręci to jest mięso
zwłaszcza jak się mocniej odkręci
zobaczymy jak będzie bez dB-killera... 
Spalanie jest mniej więcej takie jak było, aczkolwiek mam wrażenie że trochę mocy uciekło, ale to subiektywne odczucie, bo na dziurawych kolektorach bardziej wyło.
Co do samych kolektorów - z relacji mechaników którzy to zakładali - rury nie są idealnie powyginane tak jak oryginał więc trzeba miejscami coś podgiąć. Dolot jest za długi więc go trzeba ciachnąć na kątówce no i kolektory dotykają lekko plastików w okolicach centralki więc sam plastik się lekko przypalił. Poza tym wszystko jak najbardziej ok.
Sama końcówka bardzo dokładnie wykonana, połysk stali niesamowity - jakby się trzymało w łapie płynne srebro/chrom
Załączę niebawem jakieś fotki.

Mam założony pełny układ, tj kolektory + dolot i końcówka stalowa 450mm.
Zrobiłem jakieś 3500-4000km na trasie z założonym dB-killerem, którego jeszcze nie zdejmowałem.
Wydech gada fajnie, na wolnych obrotach głośność jest porównywalna do oryginału, jak się odkręci to jest mięso

Spalanie jest mniej więcej takie jak było, aczkolwiek mam wrażenie że trochę mocy uciekło, ale to subiektywne odczucie, bo na dziurawych kolektorach bardziej wyło.
Co do samych kolektorów - z relacji mechaników którzy to zakładali - rury nie są idealnie powyginane tak jak oryginał więc trzeba miejscami coś podgiąć. Dolot jest za długi więc go trzeba ciachnąć na kątówce no i kolektory dotykają lekko plastików w okolicach centralki więc sam plastik się lekko przypalił. Poza tym wszystko jak najbardziej ok.
Sama końcówka bardzo dokładnie wykonana, połysk stali niesamowity - jakby się trzymało w łapie płynne srebro/chrom

Załączę niebawem jakieś fotki.
-
- teksciarz
- Kontakt:
Nie chcialem zakladac nowego tematu i wrzucilem to tutaj. Wlasnie zakupilem ten tlumik tytanowy fajnie bo jest z dolotem i prowadzony gora i dedykowany do naszych maszynek
Teraz czekam na przesylke. Moze ktos chce skorzystac http://www.barracuda-exhaust.de/

-
- teksciarz
- Kontakt:
Barracuda
No i Barracuda dotarla
Dwie godziny i zalozone. I powiem wam ze juz dawno nie slyszalem takiego soundu
Naprawde dzwiek jest zaje...
Znajomy ma Acrapowica w swojej ale jak posluchal tego
.Naprawde jak kogos stac na nowy wydech to polecam wlasnie Barracude jest polowe tansza od Acrapowica i jak gada