Spoko wodza, szpilki już załatwia mi honda plaza (zapomniałem o nich kompletnie

przez nerwy złośc i te sprawy)
YES YES YES - dziś odbieram szpilki kolektorów z Honda Plaza

(najprostrze rozwiązania przychodza najpóźniej)
[ Dodano: 2010-10-09, 22:38 ]
Dziś pierwszy dzień walk. Bilans taki że 3 szpilki się wykręciły z bloku (a myślałem że to nakrętki się mi odkręcają

) ale to dobrze bo zamienię je na nowe, namęczyłem się żeby zdjąć kolektory (musiałem diaksem ciąć obejmy na tylnych kolankach kolektora bo nie chciały za nic puścić). Urwana szpilka żadnym domowym sposobem nie chciała się poddać. Jutro jej dowalę większą temperaturę na spawarce do plastików a jak nie to w tygodniu spróbuje tym specjalnym kluczem do szpil. Nie wiem ale jebutna tak siedzi że niczym dziś puścić nie chciała, może kluczem do rur puści?!? Mam taki mały od 1" więc może złapie i się zaciśnie na szpili.
Dodatkowo wyszło że mam dziury w przednich rurach kolektorów

i mam nadzieję że spawanie pomoże. Foty załączę później.
[ Dodano: 2010-10-11, 15:25 ]
Uuuu podzwoniłem podowiadywałem się i nie kalkuluje mi się kupować klucza za 100 PLN żeby wykręcić szpilke za 10 PLN

Chyba jednak nakecę 2 śruby i zaspawam i będę się modlił żeby puściło a nie sie ukręciło
[ Dodano: 2010-10-18, 08:24 ]
No i sie mocno już irytuje, podgrzewanie HotAirem (480 st.C) nic nie dało, śruba sie lekko rozgrzewała a gniazdo nawet nie zrobiło sie letnie. Spawanie migomatem tez dupa, spawy popuszczały a gwint w nakrętce zniknął, WD-40 owno dało, pukanie młotkiem to samo, nawet próba klejenia srob do gwinty gówno dała, a szpilka jak siedzi tak siedzi i nawet nie drgnela. Jeszcze tylko pozostaje sprobowac kluczem do wykrecania szpilek i/lub uciac i wywiercic.
Na szczęście pracujesz całe życie, a na nieszczęście sekundę.
Honda VFR800 (1999) - Sprzedana (Poszukiwana)
Honda CRF1000L Africa Twin Adventure Sports DCT
Toyota CHR Hybrid