falujące wysokie obroty
-
- pisarz
- Imię: Adam
- województwo: kujawsko-pomorskie
falujące wysokie obroty
Witam!
Dzisiaj postanowiłem odpalić moto i zaniepokoił mnie mały, a może okaże się że duży szczegół. Włożyłem aku, odpaliłem i .... wszytko ok poza jedną rzeczą.
Otóż obroty na biegu jałowym nie falują, wszystko jest ok, natomiast gdy odkręcę manetkę na powiedzmy 4 tys. obr. to obroty zaczynają falować tak +- 1,0 tys. obr.
Mieliście kiedyś taki problem, co to może być?
Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam!
Dzisiaj postanowiłem odpalić moto i zaniepokoił mnie mały, a może okaże się że duży szczegół. Włożyłem aku, odpaliłem i .... wszytko ok poza jedną rzeczą.
Otóż obroty na biegu jałowym nie falują, wszystko jest ok, natomiast gdy odkręcę manetkę na powiedzmy 4 tys. obr. to obroty zaczynają falować tak +- 1,0 tys. obr.
Mieliście kiedyś taki problem, co to może być?
Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam!
Adam
-
- pisarz
Ok. Świece wcześniej wymieniłem, są nówki. Moto tylko raz odpaliłem, czyli dzisiaj. Jutro, jak mnie głowa nie będzie bolećkiki pisze:jak często tak sobie odpalasz moto ? Wiesz, że to niczego dobrego nie robi dla motka? - Może zabiłeś świece. Paliwa cały zbiornik? Przejedź się zagrzej moto do normalnej temp pracy i przegoń ją na niskich biegach z wysokimi obrotami. Daj wtedy znać czy dalej to samo jest

Paliwa niestety musiałem dolać, bo zbiornik zostawiłem na zimę pusty

Dzięki za podpowiedzi.
Adam
-
- pisarz
a jaki polecasz. jutro zatankuje do pełna więc mogę na stacji jakiś kupić, tak na wszelki wypadek.A'rtino pisze:To może świece? Spróbuj nalać dodatku do paliwa, do czyszczenia wtrysków. Takie mówię rzeczy na razie mało inwazyjne.
I przejedź się najpierw. W Opolu aktualnie piękna pogoda, zaraz ja wyciągam moto.
Adam
- kiki
- ostry klepacz
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
mogła się zebrać wilogoć w baku- zalej pod korek i pojeździj- powinno przejśćKolega_PL pisze:Paliwa niestety musiałem dolać, bo zbiornik zostawiłem na zimę pusty
Dzięki za podpowiedzi.
Zapewne wiesz co powinno się robić z nowymi świecami....? Odpalić i konkretnie wygrzać bo inaczej mogą (nie muszą!!!) złapać przebicie i jasny ch***j je trafiaOk. Świece wcześniej wymieniłem, są nówki. Moto tylko raz odpaliłem, czyli dzisiaj.

-
- pisarz
niePETER pisze:a po wymianie na filtr K&N sprawdzałeś jak chodzi ?
ja wiem, ale czy mój serwisant wiedział to nie wiem. W każdym bądź razie dzisiaj kilka razy wentylator sie włączył.kiki pisze:
Zapewne wiesz co powinno się robić z nowymi świecami....? Odpalić i konkretnie wygrzać bo inaczej mogą (nie muszą!!!) złapać przebicie i jasny ch***j je trafia
Adam
- Arnold
- ostry klepacz
- Imię: Arnold
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Ja miałem, ale do gaźników, firmy Xeramic. Do wtrysków jest chyba czerwona etykieta. W realu po koło 15 zł są. Starcza na 3 baki.Kolega_PL pisze:a jaki polecasz. jutro zatankuje do pełna więc mogę na stacji jakiś kupić, tak na wszelki wypadek.

To nie to samo co pędzel na wysokich obrotach.Kolega_PL pisze:W każdym bądź razie dzisiaj kilka razy wentylator sie włączył.
Najpierw musisz pojeździć bo może tak być jak kiki mówi z tą wilgocią, zalej ten dodatek i mów co i jak. I tak konkretnie go przegoń.