Stałem się niedawno dumnym posiadaczem VFR 800 FI '99 r. Mam kilka pytań odnośnie mojej Hani, a dokładniej: poprzedni właściciel twierdzi i się przy tym zapierał nawet po tym jak już było po transakcji że wymienił olej 2,5 tyś km temu, oczywiście plus filtr, świece itp. Ogólnie nie miałbym problemu z uwierzeniem w takie rzeczy i prawda jest też taka że powinno się wymieniać od razu jeśli nie mam dowodów, ale z drugiej strony po co ładować się w koszta. Pytanie brzmi, czy po 2 tysiącach możliwe jest by olej miał kolor jak na zdjęciu? Spodziewałbym się a miarę żółtawego\brązowawego oleju a nie czerni. Wrzucam zdjęcie dodatkowo. Inne question, czy wymiana płynu w sprzęgle to skomplikowana operacja, muszę ściągać owiewki itd? Hamulcowy zazwyczaj zmieniam tak że odkręcam zbiorniczek, pompuje do niskiego stanu i przed samym dnem zalewam nowy płyn żeby uniknać zapowietrzenia układu, czy przy sprzęgle mogę zrobić tą samą procedurę? I rozumiem że mogę tam użyć zwykłego DOT4? Wiem że pytania może głupie, ale zróbmy wspólną burzę mózgów