I mocno od sternikaarktikk pisze:Chyba wszystko od tego 'miasta' zależy
Vitek spalanie 10L/100km norma czy awaria?
- tayayay
- teksciarz

- Imię: panie daj
- Kontakt:
pod względem spalania zasilam więc grupę "piątek", bo z obliczeń wynikło dokładnie 5,0398 litra pb95 / 100 km
Z załadowanym po nanocentymetr sześcienny kufrem centralnym + moje grube dup...ko, na trasie tuchola --> strzelin, przy przelotowej koło stówki. Byłem w szoku, bo spodziewałem się conajmniej siódemki, a tu taka miła niespodzianka na początek
Żyć nie umierać!
Fakt faktem, że wszystkich zaworów na raz poużywałem może przy kilkunastu wyprzedzaniach, a z natury jestem spokojnym człekiem, jednak taki wynik tylko potwierdził, że vfr wymiata turystycznie
Przy okazji - zastanawia mnie takie zjawisko, że gdy zapala się rezerwa i miga jeszcze przez jakieś 20 kilometrów, po czym wreszcie dojeżdżam na stację i wlewam do pełna, uwaga: 17,5 litra
O co biega? Po prostu japońce ustalili rezerwę na ponad 100 kilometrów? 
Fakt faktem, że wszystkich zaworów na raz poużywałem może przy kilkunastu wyprzedzaniach, a z natury jestem spokojnym człekiem, jednak taki wynik tylko potwierdził, że vfr wymiata turystycznie
Przy okazji - zastanawia mnie takie zjawisko, że gdy zapala się rezerwa i miga jeszcze przez jakieś 20 kilometrów, po czym wreszcie dojeżdżam na stację i wlewam do pełna, uwaga: 17,5 litra
- Vermilion
- klepacz

- Imię: Adam
- województwo: wielkopolskie
Oto dowód, że spalanie u mnie rzędu 10l/100km to nie jest żadne uszkodzenie motocykla.
Jechałem spokojnie z tatą (on na CB 500) w traskę, przelotowa koło 100km/h, sporo zakrętów i wyprzedzeń. Spalanie? 6,5l/100km. Potem pojechałem sobie sam pojeździć po swojemu, obroty poniżej 8 tys. rzadko schodziły. Spalanie: 11l/100km.
Przypominam modyfikacje mojego moto:
- układ kolektorowy Motad
- tłumik od Yamahy Thundercat
- filtr powietrza K&N
- nie wykluczam większych dysz (pewności nie mam, bo nie mierzyłem, ale coś w gaziorach było grzebane
- moto świeżo po synchronizacji i regulacjach
Ile bak w RC36I ma litrów??
Pytam, bo wskaźnik paliwa pokazywał mi po 60milach (101km) mniej niż połowę baku. Podjechałem na stację i pod sam koreczek zalałem 6,5l
Po przejechaniu 100 mil (170km) już wskaźnik jest na samiutkim dole (dna w baku nie widać co prawda, bo jest ciemno). Wychodziłoby na to, że bak ma u mnie ~14l ?? O ile się nie mylę powinien mieć 19l?
A i jeszcze jedno, gdy wskaźnik paliwa schodzi na samo dno oznacza to, że włącza się rezerwa, czy, że benzyny już nie ma w ogóle?
Jechałem spokojnie z tatą (on na CB 500) w traskę, przelotowa koło 100km/h, sporo zakrętów i wyprzedzeń. Spalanie? 6,5l/100km. Potem pojechałem sobie sam pojeździć po swojemu, obroty poniżej 8 tys. rzadko schodziły. Spalanie: 11l/100km.
Przypominam modyfikacje mojego moto:
- układ kolektorowy Motad
- tłumik od Yamahy Thundercat
- filtr powietrza K&N
- nie wykluczam większych dysz (pewności nie mam, bo nie mierzyłem, ale coś w gaziorach było grzebane
- moto świeżo po synchronizacji i regulacjach
Ile bak w RC36I ma litrów??
Pytam, bo wskaźnik paliwa pokazywał mi po 60milach (101km) mniej niż połowę baku. Podjechałem na stację i pod sam koreczek zalałem 6,5l
A i jeszcze jedno, gdy wskaźnik paliwa schodzi na samo dno oznacza to, że włącza się rezerwa, czy, że benzyny już nie ma w ogóle?
Honda NSR 125 JC22A > Honda CB 500 > Honda VFR 750 RC36I > Yamaha TDM 850 4TX > Honda VFR 800Fi 99' SF > Honda VFR 800Fi 98' !!
SPEED UP - CENTRUM MOTOCYKLISTY
https://www.facebook.com/SpeedUP.Pila
SPEED UP - CENTRUM MOTOCYKLISTY
https://www.facebook.com/SpeedUP.Pila
- Kornik
- ostry klepacz

- Imię: Marcin
- województwo: mazowieckie
Teraz w majowy weekend mały teścik 2 osoby plus plecak na pelcaku i tankbag na baku (40L oxford wypchany po maksie) średnia predkosc 140 - 180 (wedlug licznika) i wyszlo 6,6L / 100km w dodatku dużo wyprzedzania więc ja nie wiem o co chodzi 
Na szczęście pracujesz całe życie, a na nieszczęście sekundę.
Honda VFR800 (1999) - Sprzedana (Poszukiwana)
Honda CRF1000L Africa Twin Adventure Sports DCT
Toyota CHR Hybrid
Honda VFR800 (1999) - Sprzedana (Poszukiwana)
Honda CRF1000L Africa Twin Adventure Sports DCT
Toyota CHR Hybrid
-
Kornik
-
Kornik
-
Kawa
- klepacz

- Kontakt:
Kornik, ale nie ma sensu porownywac spalania Vteca do twojej zdlawionej 46Kornik pisze:Teraz w majowy weekend mały teścik 2 osoby plus plecak na pelcaku i tankbag na baku (40L oxford wypchany po maksie) średnia predkosc 140 - 180 (wedlug licznika) i wyszlo 6,6L / 100km w dodatku dużo wyprzedzania więc ja nie wiem o co chodzi
- maciek 800
- klepacz

- kamil grudziadz
- klepacz

- Imię: Kamil
- województwo: kujawsko-pomorskie
- Kontakt: