Czy silnik z fistaszka wejdzie bez problemów do V-tec?

Awatar użytkownika
robsonic
klepacz
klepacz
Imię: Robert
Kontakt:

Czy silnik z fistaszka wejdzie bez problemów do V-tec?

Post autor: robsonic » ndz 08 lut 2026, 21:47

Siema
VFR po 2002 roku podoba mi się bardziej od poprzedniczki. Wydech ,ogon, liczniki, abs itd. Nie podoba mi się w tej konstrukcji rozrząd na łańcuchu. Pytanie moje takie czy silnik 800fi wchodzi bez kombinowania? Wiem że kolektor to jedno i to samo tak jak i dekiel sprzęgła.
fakju i fenkju... brzmi podobnie lecz za przejęzyczenie można dostać w ryja lub w mordkę :)

decent
teksciarz
teksciarz
Imię: decent

Re: Czy silnik z fistaszka wejdzie bez problemów do V-tec?

Post autor: decent » pn 09 lut 2026, 09:35

Robert ja wiem, że to forum poświęcone vfr, ale uważam, że tytuł wątku powinien być bardziej czytelny. Z nazwami modelu, rocznikiem/latami produkcji, gdyż na hasło "fistaszek" różne reakcje wyszukiwarki czy gugla mogą być ...
Odpowiednio pielęgnowane słabości malutkich ludzików są potężną bronią przeciwko wiedzy, ludziom ...

Awatar użytkownika
diimon
klepacz
klepacz
Imię: Adrian
województwo: śląskie

Post autor: diimon » pn 09 lut 2026, 09:38

Fistaszek to już slang dla wtajemniczonych :D Bardziej zapytanie pasuje do szybkie pytania, szybkie odpowiedzi niż na osobny temat. Można taki założyć jako relacje ze swapu :P

Awatar użytkownika
robsonic
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: robsonic » pn 09 lut 2026, 10:17

decent pisze:
pn 09 lut 2026, 09:35
Robert ja wiem, że to forum poświęcone vfr, ale uważam, że tytuł wątku powinien być bardziej czytelny. Z nazwami modelu, rocznikiem/latami produkcji, gdyż na hasło "fistaszek" różne reakcje wyszukiwarki czy gugla mogą być ...
Edytować opisu już raczej nie mogę, ale w pierwszym poście tłumacze o co mi chodzi.
fakju i fenkju... brzmi podobnie lecz za przejęzyczenie można dostać w ryja lub w mordkę :)

decent
teksciarz
teksciarz
Imię: decent

Post autor: decent » pn 09 lut 2026, 11:30

Wpisz Robert w googla "wymiana silnika vtec na fistaszka" albo podobne frazy i sam popaczaj co tam się wyświetla.
Odpowiednio pielęgnowane słabości malutkich ludzików są potężną bronią przeciwko wiedzy, ludziom ...

Awatar użytkownika
robsonic
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: robsonic » pn 09 lut 2026, 12:24

decent pisze:
pn 09 lut 2026, 11:30
Wpisz Robert w googla "wymiana silnika vtec na fistaszka" albo podobne frazy i sam popaczaj co tam się wyświetla.
Wpisałem i to mi się wyświetliło :biggrin
https://www.youtube.com/watch?v=E5SYXmsgdeo

ODPOWIEDZ