ROZPOCZĘCIE SEZONU JASNA GÓRA 2009-04-18

Masz pomysł na jakieś nocne latanie? Propozycję wycieczki? Pisz tutuaj :)
Awatar użytkownika
Ruda i Piotr
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Kasia
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: Ruda i Piotr » pt 10 kwie 2009, 21:57

muchaok pisze:, a marzy mi się piatek po lekcjach
Muszka to dawaj na Toronto, my się tam melinujemy w piątek popołudniu. W sobotę po śniadaniu w naleśnikarni ruszamy dalej, jeszcze nie wiem gdzie nocleg, ale coś się wykombinuję :)

:wiewiora
Mamy dwie miłości- :rodzina i :motolove
VFR Viking SeXszyn North Roads

Awatar użytkownika
C_L_K
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Rafał
województwo: mazowieckie

Post autor: C_L_K » pt 10 kwie 2009, 22:21

Ruda i Piotr pisze:Muszka to dawaj na Toronto, my się tam melinujemy w piątek popołudniu. W sobotę po śniadaniu w naleśnikarni ruszamy dalej, jeszcze nie wiem gdzie nocleg, ale coś się wykombinuję :)
O! I to jest to! Ta kobita to jednak mądrze gada ;)
Jak nam się uda upchnąć dzieci u dziadków już w piątek to chętnie dołączymy. A jeśli nie to złapalibyśmy się z Wami po trasie i razem w sobotę nocowanko gdzieś, lecz nie wiadomo gdzie ;)

Awatar użytkownika
Ruda i Piotr
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: Ruda i Piotr » pt 10 kwie 2009, 22:25

C_L_K pisze:Jak nam się uda upchnąć dzieci u dziadków już w piątek to chętnie dołączym

Super :)

Zawsze jedna noc więcej do pogadania i obgadania ważnych spraw ;)

Starajcie się Celiczki kochane bo tęskno mi do Was :lol:

Awatar użytkownika
muchaok
klepacz
klepacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: muchaok » pt 10 kwie 2009, 23:33

słuchajcie, ja do toronto, raczej nie pojade. Powiem szczerze, ze dzisiaj 122 km zrobilem, niemalze jako pierwszy strzal w tym sezonie, i slabo to widze kondyzyjnie i z umiejętnościami do tyłu.....
Myślę, że dobra opcja, jak spotkamy się w sobotę gdzieś, lecz nei wiadomo gdzie....
Powiem tak, we wtorek coś "pogoogluje", tak w promieniu max 70-100 km od Cz-wy, żeby jakieś przytulanko dla Ownersów wyczaić.
Prosiłbym o jakieś deklaracje wstępne, kto by się pisał na nocowanko z soboty na niedzielę.
Nic nie obiecuję, ale pogooglować i podzwonić nie zaszkodzi ;)
Każdego dnia powiększa się lista ludzi, którzy mogą pocałować mnie w dupę.

Awatar użytkownika
Art
klepacz
klepacz
Imię: Artur

Post autor: Art » sob 11 kwie 2009, 07:21

Wybieram się z Knightem z 3city w sobotę. Nocujemy tu: ( zrsztą dałem cynk Rudej- tam było sporo miejsca wolnego)
http://www.zajazdkruszyna.com.pl/zajazdpl.html
może więc tam przenocujecie..?
pozdrówka
Beyond the Grabówek sky

Awatar użytkownika
Arczi
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Arczi » sob 11 kwie 2009, 10:15

Ja będę pomykał w sobotę z rana Art zaklep dla mnie jedną miejscówkę w tym zajeździe. Może ktoś z okolic Lublina wybiera się w sobotę? to polecimy razem

Awatar użytkownika
Arturo
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Arturo » sob 11 kwie 2009, 10:21

SOWA pisze:Prawdopodobnie będę mógł wyruszyć dopiero w niedzielę rano
O ile zdaze dotrzec do kraju to ja tez, wiec moze we dwoch sie potoczymy???
"Ludzie kpią z nas zanim nas zdążą poznać
Biorą nas za przestępców bo nie widzą w nas dobra"

Awatar użytkownika
muchaok
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: muchaok » sob 11 kwie 2009, 12:29

Ja powiem szczerze, że miejsce noclegowe łądne, ale jak dla mnie za ładne. Wole ciche spokojne miejsca, a przede wszystkim troszke tańsze. Niestety cena 100 zł za nocleg, to nie jest ekonomiczne rozwiązanie.
Tak jak wspominałem, "pogooglowałem" troszkę i znalazłem oto takie rarytasy:

Do wszystkich miejsc starałem się znaleźć lokalizacje na zumi, a gdzieniegdzie jest dokladna mapa dojazdu na stronie www miejsca nocowania ;) Życze miłej lektury. Ja mam swoje faworyty i we wtorek od rana będę dzwonił, o ile zdeklaruje się jakaś konkretna liczba ludzików.

Ośrodek przystosowany do organizacji wczasów rodzinnych, pobytów weekendowych, kolonii i zimowisk. Na terenie obiektu znajduje się plac zabaw dla dzieci, bilard, siłownia, sauna, tenis stołowy. Ośrodek położony jest w niewielkiej, malowniczo położonej miejscowości Borków.

Ze względu na istniejący tu zalew, plażę i przystań oraz na urzekająco piękny Cisowsko-Orłowiński Park Krajobrazowy, Borków stał się ulubionym miejscem weekendowego wypoczynku Kielczan i idealnym miejscem na wczasy rodzinne. Nieskażona niczym przyroda i czyste powietrze stanowią dodatkowy atut tego miejsca. Borków leży w niewielkiej odległości od Kielc, Św. Katarzyny, Łysej Góry i innych ciekawych miejsc turystycznych. Zagorzali turyści znajdą tu dużo, dobrze przygotowanych tras turystycznych (pieszych, rowerowych i samochodowych).

Cennik :
- pokój od 44zł/osobodoba

Adres :
Ośrodek wczasowy "Exploris"
Borków 64
26-021 Borków
woj. świętokrzyskie

Kontakt :
telefon : (041) 31-71-171
fax : brak
gsm : 501-099-947
gps : brak
www : http://www.exploris.pl
e-mail : borkow@exploris.pl

Przy kontakcie telefonicznym prosimy powołać się na serwis "tanie-noclegi.info.pl"

http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=&loc ... reCities=1

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><
><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><

Stajnia Ostoja położona jest wśród łąk, pól i lasów daleko od głównych dróg. Oferujemy noclegi w pokojach z łazienkami nad stajnią.

W ośrodku prowadzona jest nauka jazdy konnej. Jazdy odbywają się na maneżu i w terenie pod kierunkiem instruktora. Dla lepiej jeżdżących organizujemy 2 dniowe rajdy.

Ognisko, grill. Dla dzieci mini plac zabaw i przejażdżki na kucyku. Rezerwaty przyrody. Dydaktyczne ścieżki rowerowe. Sczegóły oferty na stronie www.stajniaostoja.pl.

Atrakcje : Zamek w Chęcinach, Jaskinia Raj, Skansen w Tokarni.

Informacje
mamy wolne pokoje [od] : najbliższy wolny termin

[lasy/tereny zielone] : położenie [całorocznie] : obiekt czynny
[4] : ilość pokoi [nie] : pokoje 1 osobowe
[tak] : pokoje 2 osobowe [tak] : pokoje 3 osobowe
[nie] : pokoje 4 osobowe [nie] : pokoje wieloosobowe

Udogodnienia pokoi :

: łazienka : ręcznik
: sprzęt plażowy : radio
: TV : TV-sat
: aneks kuchenny : naczynia
: czajnik : lodówka
: internet : kominek

Udogodnienia w obiekcie lub w jego pobliżu :

: apartamenty : akceptujemy zwierzęta
: parking : dostęp do kuchni
: wyżywienie na miejscu : stołówka
: kawiarnia, bar, bufet : restauracja
: sala konferencyjna : akceptujemy karty kredytowe
: internet : plac zabaw dla dzieci
: boisko : korty tenisowe
: sala sportowa : ośrodek jeździecki
: grill/ognisko : dyskoteka
: basen : sauna
: solarium : plaża w pobliżu
: windsurfing : wędkowanie
: szlaki turystyczne : wyciągi narciarskie w pobliżu
: wspinaczka : bilard
: udogodnienia dla niepełnosprawnych : udogodnienia dla rodzin z dziećmi
: wypożyczalnia sprzętu narciarskiego : wypożyczalnia sprzętu wodnego
: wypożyczalnia rowerów

Organizujemy :

: sylwestra : wesela
: bankiety : konferencje
: wycieczki szkolne : zielone szkoły
: kolonie letnie : obozy sportowe
: kuligi : spływy kajakowe
: paintball

: wycieczki rowerowe

Cennik :
- pokój od 25-35zł/osobodoba

Cennik szczegółowy :

Adres :
Gospodarstwo agroturystyczne "Stajnia Ostoja"
Antonielów 41
26-070 Łopuszno
woj. świętokrzyskie

Kontakt :

telefon : (041) 36-80-162
gsm : 500-172-991
www : http://www.stajniaostoja.pl
e-mail : info@stajniaostoja.pl

Przy kontakcie telefonicznym prosimy powołać się na serwis "tanie-noclegi.info.pl"

Domek położony w lesie. Cisza, spokój. W okolicy znajdują się ruiny zamków, baseny - kryty i otwarty, zalew, korty tenisowe. Serdecznie zapraszamy.

Cennik :
- pokój od 20zł/osobodoba

Adres :
Pokoje gościnne "Brzozowa"
Brzozowa 4
42-311 Żarki Letnisko
woj. śląskie

Kontakt :

telefon : (034) 31-46-240
gsm : brak
www :
e-mail : jpaliszkiewicz@trustnet.pl

http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=&loc ... &x=35&y=12

365 dni w roku pensjonat agroturystyczny oferuje 5 dwuosobowych pokoi gościnnych o wysokim standardzie wraz łazienkami i TV w niezależnej części bliźniaczego domu. Pensjonat posiada w pełni wyposażony aneks kuchenny oraz salon. Do dyspozycji gości jest grill. Posesja jest ogrodzona z miejscami do parkowania.

Atrakcje : W pobliżu jazda konna, hipoterapia, zalew wodny z możliwością kąpieli.

Cennik :
- pokój od 30zł/osobodoba

Adres :

Pensjonat "Krysiak"
Żeromskiego 87
42-125 Kamyk
woj. śląskie

Kontakt :

telefon : (034) 31-97-087
gsm : 601-461-707
www : http://republika.pl/agroturystyka
e-mail : gospodarstwo_agroturystyczne@vp.pl

http://agroturystyka.republika.pl/index.html

Gospodarstwo agroturystyczne Świat Ogrodów znajduje się 7,5km od Częstochowy w cichej, małej wiosce niedaleko lasu. Do dyspozycji gości jest salon wypoczynkowy z kominkiem i TV (Cyfra+) oraz duża jadalnia. Dysponuję pokojami 2, 3 i 4 osobowymi. Można wykupić domowe posiłki całodzienne lub częściowe (śniadanie 10zł, obiad 20zł, kolacja 10zł). Dostęp do wireless Internetu (hot spot). Możesz korzystać z Internetu, łącząc się przez twój laptop w domu i w ogrodzie.

Do dyspozycji gości jest salon wypoczynkowy z kominkiem i TV (Cyfra+). Dom jest otoczony ogrodem, w którym można pospacerować, urządzić ognisko lub grilla. Małe conieco można przygotować sobie samemu w aneksie kuchennym. Na domowe posiłki zapraszamy do jadalni. Możemy przygotować dla państwa potrawy kuchni regionalnej a również wykwintne przyjęcie. Plac zabaw z huśtawką i piaskownicą czeka na najmłodszych gości. Dla nich są również inne atrakcje jak domek z królikami i ozdobne ptaki. Można poleniuchować na leżakach na tarasie lub wypoczywać w pobliskim rozległym lesie. Możesz tu łączyć się z całym światem przez twój laptop popijając kawę w domu i ogrodzie.

Meble i podłogi w pokojach są wykonane z drzewa sosnowego. Pokoje wyposażone są w TV satelitarną i radio-budzik. W zależności od wybranego standardu w pokoju znajduje się łazienka z prysznicem, umywalka i toaleta.

Dojazd do nas jest bardzo łatwy. Dojeżdżając od strony Warszawy, Łodzi czy Katowic trzeba kierować się na kierunek Wieluń, o czym informują zielone tablice informacyjne przy drodze. Z głównej drogi za miejscowością Lgota trzeba skręcić w lewo, o czym informują odblaskowe szyldy Pensjonatu Świat Ogrodów. Jadąc z kierunku Wrocławia trzeba kierować się na Wręczyce, Grodzisko i Pierzchno. Dojeżdżając do Pierzchna skręć w prawo i przejeżdżając 1km jesteś już na miejscu.

Atrakcje : Gospodarstwo jest położone opodal lasu obfitującego w jagody, maliny i grzyby. Jeśli chcesz odwiedzić klasztor na Jasnej Górze z cudownym obrazem to tylko 20 minut drogi od nas. Najpiękniejsze krajobrazy czekają na was na Jurze Krakowsko Częstochowskiej. Dla miłośników jazdy konnej jest stadnina koni nieopodal, dla aktywnych strzelanie z kulek z farbą. Dla wszystkich, którzy kochają przyrodę jest to idealne miejsce do spędzenia urlopu, weekendu lub wypoczynku po pracy.

Informacje :
mamy wolne pokoje [od] : najbliższy wolny termin

[lasy/tereny zielone] : położenie [całorocznie] : obiekt czynny
[3] : ilość pokoi [nie] : pokoje 1 osobowe
[tak] : pokoje 2 osobowe [nie] : pokoje 3 osobowe
[tak] : pokoje 4 osobowe [nie] : pokoje wieloosobowe

Udogodnienia pokoi :

: łazienka : ręcznik
: sprzęt plażowy : radio
: TV : TV-sat
: aneks kuchenny : naczynia
: czajnik : lodówka
: internet : kominek

Udogodnienia w obiekcie lub w jego pobliżu :

: apartamenty : akceptujemy zwierzęta
: parking : dostęp do kuchni
: wyżywienie na miejscu : stołówka
: kawiarnia, bar, bufet : restauracja
: sala konferencyjna : akceptujemy karty kredytowe
: internet : plac zabaw dla dzieci
: boisko : korty tenisowe
: sala sportowa : ośrodek jeździecki
: grill/ognisko : dyskoteka
: basen : sauna
: solarium : plaża w pobliżu
: windsurfing : wędkowanie
: szlaki turystyczne : wyciągi narciarskie w pobliżu
: wspinaczka : bilard
: udogodnienia dla niepełnosprawnych : udogodnienia dla rodzin z dziećmi
: wypożyczalnia sprzętu narciarskiego : wypożyczalnia sprzętu wodnego
: wypożyczalnia rowerów

Organizujemy :

: sylwestra : wesela
: bankiety : konferencje
: wycieczki szkolne : zielone szkoły
: kolonie letnie : obozy sportowe
: kuligi : spływy kajakowe
: paintball
: wycieczki rowerowe

Cennik :

- pokój od 30-45zł/osobodoba

Cennik szczegółowy :

- wystawiamy Faktury Vat. Można płacić kartami Visa, Visa Electron, Master Card. Więcej szczegółów na stronie www.agroturystykaczestochowa.pl

Adres :
Gospodarstwo agroturystyczne "Świat Ogrodów"
Pierzchno 56D
42-130 Częstochowa
woj. śląskie

Kontakt :

telefon : (032) 72-81-305
fax : (034) 34-35-136
gsm : 501-272-121
www : http://www.agroturystykaczestochowa.pl
e-mail : ala99@tlen.pl

http://www.agroturystykaczestochowa.pl/ ... &Itemid=90

Zapraszamy do malowniczo położonej przedwojennej, drewnianej Gajówki na jurze krakowsko - częstochowskiej. Dom jest otoczony lasem i w związku z tym - nie mamy sąsiadów. W odległości 15 minut spacerem od domu są 10 ha stawy śródleśne a 30 minut spacerem kąpielisko. W okolicy można podziwiać ruiny zamków, ostańce skalne, piękne lasy. Dookoła jest wiele szlaków turystycznych - pieszych, konnych i rowerowych. W pobliskim Złotym Potoku można wynająć rowery wodne, łódki i kajaki. W samym domu do dyspozycji gości są 4 pokoje, kuchnia, pełny węzeł sanitarny, salon i duże podwórko z aleją zabytkowych 300-letnich dębów. Oferujemy również wyżywienie w cenie 7,5 śniadanie, 15 obiad i 7,5 - 30 zł za kolację (cena waha się w zależności od potraw i z reguły nie odbiega od stawki 7,5 zł).

Atrakcje : Gajówka leży w płn. części Jury. Okoliczne lasy wchodzą w skład Parku Krajobrazowego "Orlich Gniazd". W pobliżu jest wiele atrakcyjnych turystycznie miejsc, między innymi ruiny zamków (Olsztyn, Mirów, Bobolice), dwory, pałace, klasztory (Jasna Góra, Leśniów, Św. Anna), jaskinie (Niedżwiedzia, Wierna, Wiercica, Studnisko, Piętrowa Szczelina), ostańce skalne. Jura to teren unikatowy w skali światowej z wieloma zabytkami, z ciekawą budową geologiczną, z rzadkimi gatunkami roślin i zwierząt, ze specyficznym mikroklimatem i z krystalicznie czystą wodą z czwartorzędu (która u nas płynie w kranach).

Cennik :

- pokój od 20zł/osobodoba

Adres :

Gospodarstwo agroturystyczne "Gajówka Sygontka"
Gajowych 1/2
42-253 Ponik
woj. śląskie

Kontakt :

telefon : brak
gsm : 606-678-415
www : http://agrowypoczynek.pl/agroturystyka,oferta,368.html
e-mail : gajowka@tlen.pl

http://agrowypoczynek.pl/agroturystyka,oferta,368.html

Awatar użytkownika
Arturo
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Arturo » sob 11 kwie 2009, 17:28

SOWA pisze:Z największą plezią, tylko czy byś dawał przez Wawę, bo jak nie to można się zbratać w PT.
Mam wstepny plan zeby w sobote zawinac do Piaseczna na noc i wtedy w niedziele z rana na Czestochowe-odezwe sie jak juz wroce do kraju bede cokolwiek wiedzial na 100%

Moze ktos jeszcze bedzie jechal na "ostatnia chwile"???
"Ludzie kpią z nas zanim nas zdążą poznać
Biorą nas za przestępców bo nie widzą w nas dobra"

Awatar użytkownika
Ruda i Piotr
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: Ruda i Piotr » sob 11 kwie 2009, 19:16

Mucha w sprawie noclegów ;)

Tam gdzie Wy tam i ja :lol

Ceny mi się podobają, ja będę sama więc proszę pamiętać o samotnej(przez 3 tyg.) Rudej

Awatar użytkownika
muchaok
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: muchaok » sob 11 kwie 2009, 19:34

Spoko, ja uważam, jak pooglądaliście niektóre z tych miejsc są na tyle fajne, że są miejsca grilowo - ogniskowe, Tarasy itd....
Hotel plrzy dordze, jest tak sobie ujmujący jako miejsce - tak mi się wydaje.
Prosiłbym o jakieś deklaracej, żebym wiedział na ile osób we wtorek szukać tych noclegów !!!!!
Wstępna lista:
Ruda sztuk - raz ( bez Piotra to nie to samo :( weź jakieś jego zdjęcie ;) ale pewnie woleliście spędzić razem święta niż wyjazd na Częstochowe - co chyba zrozumiałe ;)
Dobra zatem zaczynamy:

1 - Ruda
2 - Mucha
3 - Magda
4 - ???

Awatar użytkownika
Art
klepacz
klepacz

Post autor: Art » sob 11 kwie 2009, 19:59

Arturo pisze: Mam wstepny plan zeby w sobote zawinac do Piaseczna na noc i wtedy w niedziele z rana na Czestochowe-odezwe sie jak juz wroce do kraju bede cokolwiek wiedzial na 100%

Moze ktos jeszcze bedzie jechal na "ostatnia chwile"???
Smigam w sobotę- bo w piatek wracam z Wawy :)
Więc możemy razem- zreszta dojazd do Częstochowy w ciagu dnia to nie problem ..
Spimy przed czestochową- wyżej masz link
No i mamy tam miejsce jakbys był zainteresowany
pozdro
Beyond the Grabówek sky

Awatar użytkownika
Art
klepacz
klepacz

Post autor: Art » sob 11 kwie 2009, 20:07

muchaok pisze:Spoko, ja uważam, jak pooglądaliście niektóre z tych miejsc są na tyle fajne, że są miejsca grilowo - ogniskowe, Tarasy itd....
Muchaok - czy ma znaczenie z której strony wlotu do Częstochowy będziesz szukał?
Może jak znajdziesz coś od wawy to tez się wpiszę? Pokoik wstepnie byłby dla 2 osób.
Beyond the Grabówek sky

Awatar użytkownika
Arczi
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Arczi » ndz 12 kwie 2009, 15:04

No Mucha napracowałeś się trochę :pwned , dla ,mnie też nie musi być full wypas, więc dołączam do Was, sorry Art , ale chyba jeszcze nie zaklepałes miejsca.

1 - Ruda
2 - Mucha
3 - Magda
4 - Arczi

Awatar użytkownika
W.Wojtuś
bywalec
bywalec
Imię: Wojtek
Kontakt:

Post autor: W.Wojtuś » ndz 12 kwie 2009, 15:11

I ja będę jednak dojadę jako "samotny wilk" na miejscu proszę o zarezerwowanie miejsca wśród braci vfr.

w.
W.Wojtuś...

ODPOWIEDZ